Les Rencontres, asociatie a oraselor si regiunilor din Europa pentru cultura, organizeaza, in parteneriat cu orasul Maribor si Institutul Public Maribor 2012, o reuniune ce va aborda tema "Culture in touch with social borders: source of new creative paradigms" / "Culture hors-classes: création artistique et inclusion sociale". Intalnire organizata in mod traditional in Capitala europeana a culturii din anul respectiv, pentru oficiali alesi, actori culturali si artisti europeni, La Rencontre de Maribor va avea loc la Maribor intre 12 si 15 aprilie 2012, in cadrul proiectului Maribor 2012 - Capitala Europeana a Culturii http://www.maribor2012.eu/en/.

Aceasta reuniune va aborda tema culturii in raport cu limitele sociale in orasul Maribor, dar si situatia din Slovenia si din Balcani in general. Se vor lua in discutie dezvoltarea durabila a oraselor si amenajarea urbana gandite in relatie cu dezvoltarea culturala, precum si dezvoltarea de legaturi intre oameni prin cultura datorita locului de intalnire, schimburilor, mobilitatii si creatiei.
 
Reuniunea va fi structurata in 3 sesiuni / teme:
Sesiunea 1: Locul de creatie artistica in serviciul planificarii urbane participative.
Sesiunea 2: Mobilitate teritoriala a artistilor: intre confruntare si inspiratie a culturilor in serviciul identitatii culturale europene.
Sesiunea 3: Creatia artistica de nisa si sprijinul public: pericolele institutionalizarii.
 
Propunerile de contributii pe aceste teme (rezumat de 100-300 de cuvinte) pot fi trimise la urmatoarele adrese: nicolas.lepotier@lesrencontres.eu / jenna.couffin@lesrencontres.eu inainte de 15 martie 2012.
 

Punctul de Contact Cultural al Romaniei
info_c2k@eurocult.ro , www.cultura2007.ro
Centrul de Cercetare si Consultanta in Domeniul Culturii
str. Barbu Delavrancea 57, sector 1, Bucuresti, 011353
Tel / fax: 021 316 60 60; 021 316 60 61