In ziua de 16 octombrie, intre orele 16.00 si 17.00, Punctul de Contact Cultural va sustine o prezentare a oportunitatilor de finantare pentru festivaluri culturale europene in cadrul eXplore dance festival, castigator in 2011 al unui grant multianual prin Programul Cultura. Prezentarea va avea loc in sala Auditorium a Muzeului National de Arta Contemporana din Bucuresti (str. Izvor 2-4 / Palatul Parlamentului, aripa E4, intrarea prin Calea 13 septembrie, etaj 4).

Cultura (2007-2013) finanteaza festivalurile culturale europene (cu exceptia festivalurilor de film) care au deja 5 editii si includ creatii din cel putin 7 tari eligibile la acest program comunitar. In 2011, termenul limita de depunere a propunerilor de festivaluri este 16 noiembrie.

Prezentarea din 16 octombrie se va axa pe descrierea conditiilor de participare la componenta Festivaluri a Programului Cultura, precum si pe o serie de recomandari pentru construirea unei propuneri de proiect de succes. Scurta sesiune de informare se adreseaza atat operatorilor care deja deruleaza festivaluri culturale cu dimensiune europeana, cat si celor care si-au propus sa dezvolte astfel de initiative in viitor si vor mai multe informatii despre finantarea Programului Cultura. In plus, prezentarea aspectelor teoretice va fi completata cu descrierea experientei eXplore dance festival, singurul festival din Romania care beneficiaza de o cofinantare de 3 ani prin Programul Cultura, la noua categorie Festivaluri culturale europene (1.3.6).

Prezentarea Programului Cultura va fi sustinuta de Bianca Floarea, coordonator al Punctului de Contact Cultural, iar prezentarea experientei eXplore dance festival de Andreea Capitanescu, director artistic al festivalului si al Asociatiei 4Culture.

- Informatii despre Programul Cultura – componenta Festivaluri - gasiti aici.
- Informatii despre eXplore dance festival: www.exploredancefestival.ro

Cei interesati sa participe sunt rugati sa trimita un e-mail de confirmare la adresa bianca.floarea@eurocult.ro pana joi, 13 octombrie. Va rugam sa precizati in e-mail si organizatia / institutia pe care o reprezentati.