close

Juriu

Ancuța  Vameșu

Ancuța Vameșu

Fondatoare - Laboratorul de solidaritate

Ancuța a fost activă în sectorul neguvernamental din România încă din anii ’90 când a inițiat și proiectat o serie de programe de dezvoltare a societății civile. De atunci încoace, ca formator, consultant sau evaluator pentru ONG, întreprinderi sociale și autorități publice, finanțatori a proiectat și supervizat programe de sprijin pentru ONG, programe de dezvoltare economică locală și economie socială. 

Experiența profesională a dobândit-o în organizații și instituții ca Delegația Comisiei Europene în România, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile – FDSC sau Grupul de Experți pentru Economia Socială al Comisiei Europene.  Ancuta a fondat și a fost primul director al FDSC și a inițiat in 2013 Laboratorul de solidaritate, un centru de resurse pentru organizații ale economiei sociale case de ajutor reciproc, cooperative, întreprinderi sociale și este membru în Comisia Internațională a CIRIEC Centrul Internațional de Cercetare și Informare privind Economia Socială. În 2018 Ancuța a fost  Înalt consilier din partea Uniunii Europene pentru implicarea societății civile pe lângă Guvernul  Republicii Moldova. 

Ancuța este inginer, are un Master în Administrație Publică și studii post-universitare de economie socială la European Research Institute on Cooperatives and Social Enterprises EURICSE și în domeniul evaluării politicilor publice la University of Galway.
 


Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2019
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL