close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Promovarea Patrimoniului Cultural prin construirea unei baze de date digitale a patrimoniului construit din Transilvania



| Organizator:
    AsociaÅ£ia Kelemen Lajos Pentru Ocrotirea Monumentelor
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    Momentan in Romania NU exista o baza de date digitala despre monumentele istorice aflate pe lista nationala a monumentelor istorice. Primul grup tinta este compus de specialistii si studentii care vor participa la realizarea bazei de date digitale. In al doilea grup tinta sunt proprietarii monumentelor istorice si cercetatorii in domeniul protectiei patrimoniului imobil si mobil. In al treilea grup tinta este publicul larg, respectiv turistii interesati de valorile culturale aflate pe teritoriul Romaniei.

| Scopul proiectului
    Strategia proiectului este de a constientiza societatea din Romania despre valoarea patrimoniului construit existent. Aceasta constientizare dorim sa o facem prin intermediul bazei de date digitale accesibila pe Internet. Dorim ca modelul executat de noi sa fie adaptat si pe plan national de catre Ministerul Culturii.
Intr-o perioada de 3 luni este imposibil executarea bazei de date digitala care sa includa toate monumentele istorice aflate pe lista monumentelor istorice, de aceea s-a decis executarea siteului si la documentarea a 40 imobile din cinci judete.


Promovarea Patrimoniului Cultural prin construirea unei baze de date digitale a patrimoniului construit din Transilvania Promovarea Patrimoniului Cultural prin construirea unei baze de date digitale a patrimoniului construit din Transilvania Promovarea Patrimoniului Cultural prin construirea unei baze de date digitale a patrimoniului construit din Transilvania

| Aria geografica
    judetele Cluj, Mures, Alba, Bihor, Salaj, Harghita

| Rezumat
    Obiectul proiectului este realizarea unei baze de date digitale despre monumentele istorice din Transilvania, prezentand astfel valoarea patrimoniului construit din această zona a Romaniei.
Scopul proiectului este ca baza de date sa fie agreabil pentru cel mai larg public, deci pentru mai multe grupuri tinta, de aceea site-ul va contine si elemente interactive (harta, posibilitate de cautare). Prin realizarea unei astfel de pagini web situatia acestor monumente va fi facut cunoscut.
Componenta principala a proiectului este de a realiza o baza de date digitala interactiv despre patrimoniul construit din Transilvania. Dorim ca modelul executat de noi sa fie adaptat si pe plan national de catre Ministerul Culturii.
Proiectul va fi conceput astfel ca sa fie posibil continuarea lui în toate judetele din Transilvania si sa includa toate monumentele istorice aflate pe lista nationala a monumentelor istorice.
Strategia proiectului este de a constientiza societatea din Romania despre valoarea patrimoniului construit existent. Aceasta constientizare dorim sa o facem prin intermediul bazei de date digitale accesibila pe Internet.
Proiectul finalizat in 2010 consta in elaborarea principiului de functionare a bazei de date sus mentionate.
Baza de date digitala in forma actuala a fost lansata oficial in noiembrie 2010. In viitor urmeaza continuarea popularii bazei de date cu alte obiective, monumente istorice.


| Date beneficiari
    Specialisti si studenti, care participa la realizarea bazei de date.

| Rezultatele proiectului
    Deoarece nu exista o baza de date asemanatoare, lipsa ei este simit de proprietarii de monumente istorice, de un mare grup de specialiti din domeniu, de consiliile locale si judeene care administreaza caldiri istorice, dar si de cstre investitorii care ar fi dispusi sa investeasca in reabilitarea unor astfel de imobile. Executarea bazei de date va servi grupurile tinta preconizata in proiect.
Telul principal a proiectului este de a realiza o baza de date digital interactiv despre patrimoniul construit din Transilvania. Dorim ca modelul executat de noi sa fie adaptat si pe plan national de catre Ministerul Culturii.
La finalul proiectului vom avea informatii despre cladirile monument istoric de importanta nationala, de categoria A din Alba Iulia, Ighiu, Jud. Alba; Cluj Napoca, Turda, Gherla, Jud. Cluj; Targu Mures, Gornesti, Jud. Mures; Odorheiu Secuiesc, Jud. Harghita; Hunedoara, Jud. Hunedoara si Oradea, Jud.Bihor.
Executnd aceste etape vom atinge obiectivul proiectului. Vom avea o baza de date digitala partiala a monumentelor istorice de categoria A judetelor Cluj, Mures, Alba, Bihor, Slaj si Harghita (cu posibilitatea de extindere) accesibil gratuit prin internet in trei limbi.


| Bugetul proiectului (in RON)
    35200,00

| Parteneri
    Eparhia Reformata din Ardeal, Fundatia Video Pontes

| Website-ul proiectului
    www.klmt.ro, www.aklom.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->