close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Masa Confesiunilor



| Organizator:
    Asociatia Magic Seniors
| Categorie:
    Incluziune socială
| Problema de fond
    In 2020, prin intermediul proiectului „Povestile noastre” am observat nevoia seniorilor de a se confesa si de a povesti trairile dintr-o viata completa. Incertitudinile din ultimii ani i-au facut pe seniori sa se indeparteze unii de altii, sa nu mai comunice si sa se izoleze. Lipsa de comunicare este unul din principalii factori ce conduc catre izolare. La „Masa Confesiunilor” , 50 de seniori care frecventeaza centre de zi din Bucuresti, Ploiesti si Galati vor „completa” verbal serii de cate 40 de propozitii pe teme precum: familia, cariera, pensionarea, hobby-uri etc, cu scopul de a forma minim 5 grupuri compacte, de a lega relatii de prietenie sincere, de a (re)invata sa asculte si sa se accepte.

| Scopul proiectului
    Scopul: formarea de grupuri de prieteni seniori compacte bazate pe incredere prin intermediul unui exercitiu bazat pe confesiune si ascultare, in orasele Bucuresti, Ploiesti si Galati. Obiectivele proiectului sunt: 1.50 de seniori vor (re)invata sa ascute si sa fie ascultati formand ulterior minim 5 grupe; 2. 5 studenti la Asistenta Sociala vor integra conceptul de intergenerational si vor intelege mai bine problematica varstnicilor din Romania; 3. Promovarea exercitiului de confesiune la nivelul oraselor Bucuresti, Ploiesti si Galati.

Masa Confesiunilor Masa Confesiunilor Masa Confesiunilor

| Aria geografica
    Bucuresti, Ploiesti, Galati

| Rezumat
    Incertitudinile din ultimii ani i-au facut pe seniori sa se indeparteze unii de altii, sa nu mai comunice si sa se izoleze. Lipsa de comunicare este unul din principalii factori ce conduc catre izolare.Proiectul „Masa confesiunilor” vine in intampinarea seniorilor de a se cunoaste unii pe altii, a sta fata in fata si a vorbi sincer despre anumite teme concrete fara teama ca vor fi judecati de cei care ii asculta. 40 de propozitii ce vor necesita completari, vor fi puse la dispozitie de 5 voluntari pentru a-i incuraja pe seniori sa formeze grupe compacte bazate pe relatii de prietenie reala.
Scopul: formarea de grupuri de prieteni seniori compacte bazate pe incredere prin intermediul unui exercitiu bazat pe confesiune si ascultare, in orasele Bucuresti, Ploiesti si Galati. Obiectivele proiectului sunt: 1.50 de seniori vor (re)invata sa ascute si sa fie ascultati formand ulterior minim 5 grupe; 2. 5 studenti la Asistenta Sociala vor integra conceptul de intergenerational si vor intelege mai bine problematica varstnicilor din Romania; 3. Promovarea exercitiului de confesiune la nivelul oraselor Bucuresti, Ploiesti si Galati.
Activitati: A1. Informarea si stabilirea intalnirilor cu seniorii din cele 7 centre de zi; A2. Recrutarea celor 5 voluntari de la Facultatea de Asistenta Sociala; A3. Redactarea a 200 de propozitii de cunoastere; A4. Organizarea celor 14 intalniri la masa confesiunilor si formarea celor 5 grupe de prieteni; A5. Diseminarea rezultatelor proiectului prin intermediul unui material video de feedback.
Rezultate: 50 de seniori isi vor dezvolta increderea unii in altii prin intermediul exercitiului de confesiune;5 grupe de seniori compacte formate; 5 voluntari studenti isi vor dezvolta creativitatea redactand propozitii pentru seniori.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiari directi: 50 de seniori activi 65+ membri ai centrelor de zi din Bucuresti, Ploiesti si Galati;

| Activitati
    Activitati: A1. Informarea si stabilirea intalnirilor cu seniorii din cele 7 centre de zi – vor fi stabilite minim 2 intalniri/centru in orasul Bucuresti ( 5 centre de zi), Galati (1 centru) si Ploiesti (2 centre); A2. Recrutarea celor 5 voluntari de la Facultatea de Asistenta Sociala – vor fi recrutati voluntari care au cooperat anterior cu Asociatia Magic Seniors dar si studenti din anul 1 care isi doresc sa paseasca in lumea seniorilor; A3. Redactarea a 200 de propozitii de cunoastere – coordonatorul proiectului alaturi de cei 5 voluntari vor redacta cele 200 de propozitii pentru seniori. Propozitiile vor fi de tipul „Cel mai linistit/a ma simt atunci cand.....” si vor fi impartite pe diferite teme. Fiecare centru va avea un set de aprox 40 de propoztii in functie de nevoile seniorilor; A4. Organizarea celor 14 intalniri la masa confesiunilor si formarea celor 5 grupe de prieteni– vor avea loc 2 intalniri/centru la date stabilite de comun acord cu cei de la conducere. In urma intalnirilor se vor forma cee 5 grupe compacte a cate aprox 10 seniori; A5. Diseminarea rezultatelor proiectului prin intermediul unui material video de feedback – cel putin 7 seniori si 2 voluntari vor participa la o sesiune de feedback video, material ce va fi diseminat in mediul online (site, youtube, canale de social media) si care va evidentia descrierea unui exercitiu de confesiune atat din primsa generatiei tinere cat si din prisma celor de varsta a 3-a.

| Rezultatele proiectului
    50 de seniori isi vor dezvolta increderea unii in altii prin intermediul exercitiului de confesiune ( numarul beneficiarilor se va reflecta din formularele de consimtamant + fotografii de la fata locului); 5 grupe de seniori compacte formate (numarul grupelor formate si numarul beneficiarilor se va reflecta din fise de prezenta; numele individual al grupei; fotografii); 5 voluntari studenti isi vor dezvolta creativitatea redactand propozitii pentru seniori si vor observa indeaproape cum relationeaza seniorii (se va reflecta din formulare consimtamant, contracte de voluntariat + poze); 200 de propozitii tematice vor fi create pentru seniori ( documente word cu propozitiile); 1 material video de feedback ( acesta va fi accesibil publicului larg); promovarea exercitiului masa confesiunilor (postari social media).

| Bugetul
    4440 LEI

| Parteneri
    DGASPC Ploiesti, DGSPC: Sector 1,2,3,4; Asociatia CarpOmenia Sector 5; Centul multifunctional pentru persoane varstnice Galati

| Despre organizator
    Asociația Magic Seniors – o organizație neguvernamentală care a pornit la drum la începutul anului 2019 din dorința de a promova conceptul de senior activ în România.
Ne propunem atât crearea și implementarea unei punți solide între generații, cât și elaborarea unui sistem prin care tinerii și seniori să învețe unii de la alții și să construiască împreună.
Menținem și creștem calitatea vieții persoanelor vârstnice din România prin activități intergeneraționale (mișcare, socializare, jocuri etc)


| Website proiect
    https://magicseniors.ro/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->