close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Indiferenta ucide! Doneaza pentru viata, investeste in viitor!



| Organizator:
    Free Riders
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Punctul de pornire al acestei campanii a fost constientizarea de catre membrii Asociatiei Moto Free Riders asupra lipsei acute de sange din banca de sange, implicit din spitale.
Atunci cand se aude de motociclisti, prima reactie este ca suntem DONATORI de organe. Pornind de la aceasta replica si de la faptul ca spiritul civic dispare ne-am decis sa tragem un semnal de alarma. Prin aceasta campanie am dorit sa motivam si sa determinam persoanele apte, peste 18 ani sa doneze sange pentru sanatatea semenilor si sa stie ca sangele donat de ei, doar printr-o punga de 450 ml poate salva 3 vieti. Dar trebuie sa fim constienti ca oricare dintre noi sau persoane dragi noua se pot afla intr-o situatie limita, in care vom avea nevoie de sange si viata noastra va depinde de spiritul civic al unor persoane apte pentru a dona.


| Scopul proiectului
    Scopul este de constientizare, de a dezvolta simtul civic, de a ajuta persoanele in situatiile limita din cauza lipsei de sange din spitale.
Avand in vedere ca in urma donarii s-au obtinut anumite beneficii (bonuri valorice), echivalentul in lei al acestora a fost folosit pentru a oferi unor copii institutionalizati sansa de a iesi din mediul relativ inchis in care traiesc si de a participa la activitati interactive, culturale si pentru sustinerea unor copii cu rezultate deosebite la invatatura( olimpici, castigatori de concursuri nationale sau internationale,dar cu situatie materiala precara.


Indiferenta ucide! Doneaza pentru viata, investeste in viitor! Indiferenta ucide! Doneaza pentru viata, investeste in viitor! Indiferenta ucide! Doneaza pentru viata, investeste in viitor!

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Indiferenta Ucide! Doneaza pentru viata, investeste in viitor!

Prima etapa a campaniei a avut loc in perioada 22-26 septembrie 2014, atunci cand la Centrul de Transfuzii Bucuresti, in urma promovarii acestei actiuni, s-a DONAT PENTRU VIATA!

Avand in vedere ca in urma donarii s-au obtinut anumite beneficii (bonuri
valorice), echivalentul în lei al acestora a fost folosit pentru a oferi unor copii instituționalizati sansa de a iesi din mediul relativ inchis in care traiesc si de a participa la activitati interactive, culturale si recreative si pentru sustinerea unor copii cu rezultate deosebite la invatatura (olimpici, castigatori de concursuri nationale sau internationale), dar fara posibilitati materiale deosebite. Campania a fost sprijinita de www.pemotoare.ro, Rock’n Regie, Asociatia Club Ford Romania, Lugera Cafe, Movieplex Cinema, SC Metrorex SA, formatiile Cargo si Trooper, Nicu Covaci (Phoenix), Cristian Hrubaru (Rock FM), Toni Ionescu (actor), Mara Nicolescu (actrita), echipa de fotbal american Bucharest Warriors.
In data de 26 octombrie 2014 s-a desfasurat a doua etapa a campaniei “Indiferenta ucide! Doneaza pentru viata, investeste in viitor!”. Impreuna cu DGASPC Sector 6 am ales sa oferim o zi speciala unui numar de 15 copii semi-institutionalizati din clasele 1-4, copii cu rezultate bune la invatatura, dar fara posibilitati materiale deosebite.
Pe parcusul zilei, copiii au participat la diverse activitati din cadrul Oraselului Cunoasterii, au servit pranzul si s-au relaxat vizionand un film 3D.


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Beneficiile au fost impresionante: s-au putut efectua operatii, au putut fi salvate vietile unor oameni care nu mai aveau speranta la viata din cauza a 450 ml de sange.
Oamenii care ni s-au alaturat au inteles mult mai bine ca a dona sange este o necesitate benefica atat persoanelor bolnave dar si organismului propriu.
Cei 15 copii au invatat ca pot invata prin joaca, au invatat ce inseamna a primi cadouri, ce insemna a primi o petrecere cu prajituri speciale pentru copii, cu sucuri naturale, cu premii si surprize.
Beneficiari am fost si noi, organizatorii, pentru ca am aflat ce inseamna a fi altruist, a te gandi la semeni si a incertca sa ajuti comunitatea in care traiesti.
Suntem fericiti ca beneficiarii acestei campanii au fost dintr-o arie vasta de medii de lucru si varste si au constientizat ca simtul civic trebuie pastrat si dezvoltat in fiecare dintre noi.


| Bugetul proiectului (in RON)
    2400,00

| Parteneri
    Asociatia Moto Free Riders / Institutul National de Hematologie Transfuzionala Bucuresti- centrul de transfuzie al Municipiului Bucuresti/www.pemotoare.ro/ Rock’n Regie/ Asociația Club Ford Romania/ Lugera Cafe/ Movieplex Cinema/ SC Metrorex SA/formatiile Cargo si Trooper/Nicu Covaci (Phoenix)/ Cristian Hrubaru (Rock FM)/ Toni Ionescu (actor)/ Mara Nicolescu (actrita)/ Echipa de fotbal american Bucharest Warriors

| Website-ul proiectului
    http://www.free-riders.ro/?p=14170#





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes