Participanti & Proiecte
Days of Caring United Way - Orange Day GSK
|
Organizator: United Way Romania |
|
Categorie: Proiecte si campanii de voluntariat |
La Bucuresti, beneficiarii proiectului sunt copiii spitalizati (si parintii acestora), care nu aveau un spatiu adecvat in care sa stea in aer liber pe perioada spitalizarii. Unii copii petrec zile pana la cateva saptamani sau chiar luni internati in spital iar deseori parintii lor fie nu sunt di Bucuresti sau nu pot petrece mult timp cu ei (avand un serviciu si sa aiba grija de restul familiei). In final, in afara de trauma creata de boala si lipsa parintilor, acesti copii erau privati si de un spatiu adecvat unde sa poata iesi sa se joace.
La Cluj resursele limitate ale celor 2 centre de servicii sociale nu au permis renovarea spatiilor folosite de copii, bugetul fiind centrat pe oferirea de servicii directe beneficiarilor.
| Scopul proiectului
Proiectul de voluntariat si-a propus reabilitarea si renovarea spatiilor folosite de copii cu resurse financiare si de timp ale companiei si angajatilor sai, pentru a obtine rezultatul dorit: un mediu sigur si prietenos pentru copiii implicati, fara a incarca bugetul organizatiilor si institutiei care ofera serviciile sociale respective.
Astfel, angajatii GSK au putut sa se implice cu timpul si eforturile lor pentru finalizarea proiectului, iar rezultatele muncii sunt vizibile si vor folosi tuturor beneficiarilor de acum inainte.
| Aria geografica
Bucuresti, Cluj
| Rezumat
Pentru a spriji comunitatile locale, am identificat nevoia de a reabilita si amenaja spatiul copiilor spitalizati la IOMC si al copiilor beneficiari de servicii sociale la Cluj.
Beneficiarii sunt: la Bucuresti toti copiii spitalizati si parintii lor (capacitatea spitalului este de 210 paturi), iar la Cluj, 53 de copii si apartinatorii lor (23 copii cu dizabilitati neuromotorii si deficiente mintale grave plus 30 copii din familii monoparentale cu risc de abandon).
Reabilitarea unor spatii pentru copii: amenajarea locului de joaca din curtea IOMC Bucuresti si renovarea a 2 centre de zi la Cluj.Cei 90 de voluntari au oferit 800 de ore din timpul lor pentru a amenaja spatiile copiilor.
La Bucuresti, 80 de voluntari au muncit trei zile pentru a a curata si igieniza parcul. S-au instalat covoare de protectie in jurul echipamentelor de joaca; au fost indepartate o alee veche din beton si materiale periculoase pentru copii si au fost instalate leagane si mobilier nou.
La Cluj, cei 10 voluntari au renovat interiorul Gradinitei speciale (zugravit pereti, reconditionat mobilier etc.) iar la Centrul de servicii sociale, au reconditionat spatiul de lucru, s-au jucat cu copii si le-au vorbit parintilor despre igiena copilului.
Prin reabilitarea locului de joaca din cadrul IOMC s-a imbunatatit calitatea vietii copiilor spitalizati si am contribuit la reducerea stresului cauzat de internare si boala, copiii avand acum un spatiu adecvat in aer liber. Prin renovarea celor doua centre din Cluj, voluntarii GSK au asigurat copiilor un mediu curat in care sa isi petreaca timpul.
| Date beneficiari
Date despre beneficiari – copii spitalizati (la Bucuresti) sau aflati in evidenta organizatiilor respective (la Cluj)
| Rezultatele proiectului
Spatiile amenajate de voluntari sunt acum date in folosinta, fiind o solutie pentru imbunatatirea calitatii vietii copiilor spitalizati, prin reducerea stresului cauzat de internare si boala. Copiii internati la IOMC si apartinatorii lor / vizitatorii sunt intampinati de un spatiu adecvat si se pot bucura de un loc de joaca curat, prietenos si sigur.
La Cluj, ca urmare a renovarii celor doua centre, voluntarii GSK au reusit sa aduca multa fericire pe chipurile unor copii care de prea multe ori nu se pot bucura de copilarie din cauza grijilor zilnice si a situatiei materiale precare cu care se confrunta ei si familiile lor. De acum, copiii se vor juca si isi vor petrece timpul intr-un mediu curat - igienizat si colorat, asa cum ar trebui sa fie toate spatiile destinate copiilor
| Bugetul proiectului (in RON)
39300
| Parteneri
UWRO, GSK, 4 ong beneficiare ( 2 in Bucuresti, 2 la Cluj) si Spitalul IOMC Bucuresti
| Website-ul proiectului