close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



@IAȘI-#SMARTER_CITY



| Organizator:
    
| Categorie:
    Artă și cultură
| Problema de fond
    nevoia de exprimare, de conectivitate, de frumos. Ne-am gândit la prototipuri de bănci inteligente care să reflecte diversitatea și unicitatea ideatică a pasionaților de arhitectură urbană. Nu am vrut să acționăm pe rețete predefinite de piese de mobilier urban, pe care să le achiziționăm pur și simplu din catalog, ci ne-am dorit să încurajăm oamenii să vină cu idei, schițe sau prototipuri de bănci smart. Mai mult de atât, i-am încurajat să gândească prototipul ținând cont de anumite condiții specifice: de buget, de execuție, de amplasament în locuri publice ș.a. Aplicanții au înscris în concurs ideile și au planificat și partea de implementare. Astfel, investim în comunitate resurse și încredere.

| Scopul proiectului
    Scopul principal a fost încurajarea creativității în domeniul băncilor inteligente. Acest program pilot și-a propus să aducă valoare adăugată întregii comunități urbane ieșene deoarece prototipurile executate ca urmare a selecției din concurs, pot fi replicate de Municipalitate. Mai mult de atât, unicitatea conceptului fondului și al prototipurilor de bănci va avea efecte inspiraționale la nivel regional și național.

@IAȘI-#SMARTER_CITY @IAȘI-#SMARTER_CITY @IAȘI-#SMARTER_CITY

| Aria geografica
    mun. Iași

| Rezumat
    @IAȘI-#SMARTER_CITY este un demers de investiție inițiat de Fundația Comunitară Iași, alături de Ness România și Banca Comercială Română, în comunitate sub forma unui fond tematic pe revitalizare urbană smart prin care pasionații de arhitectură urbană și inovație digitală pot să-și pună amprenta în Iași.
Crearea acestui fond a fost ca un răspuns al unei nevoi firești din interiorul comunității urbane: nevoia de exprimare, de conectivitate, de frumos. Am avut ca punct de pornire prototipuri de bănci inteligente care să reflecte diversitatea și unicitatea ideatică a pasionaților de arhitectură urbană.
Concursul a fost creat pentru persoanele care pot să declanșeze schimbări pe termen lung prin exemple concrete de piese de mobilier urban smart care pot crește calitatea vieții în oraș, dar până acum, n-au găsit nici contextul, și nici resursele ca să-și pună ideile în aplicare. Concursul de idei se adresează în special designerilor, arhitecților, artiștilor, dar și tuturor pasionaților care își doresc să transforme spațiile publice din Iași.
Această competiție de proiecte a urmărit să aibă efecte asupra creatorilor tineri sau cu experiență pentru a conștientiza responsabilitatea acestora asupra materialelor utilizate. Câștigătorii concursului de proiecte sunt responsabili de punerea în practică a proiectului finanțat, inclusiv de obținerea autorizațiilor necesare.
Candidați eligibili pentru finanțare au fost: designeri, arhitecți, artiști, specialiști; studenți; ONG-uri; grupuri de inițiativă etc.
Proiecte câștigătoare: proiectul „PortALL” înscris de grupul de inițiativă Alveare Solutions format din Georgiana Butnariu (arhitect) și Iftimie Stelarian (software developer) și proiectul „New era” cu semnătura lui Vlad-Denis Cozmei (student la Arhitectură, anul V).


| Date beneficiari direcţi
    Studenți, arhitecți, persoane pasionate de arhitectură urbană și comunitatea ieșeană propriu-zisă.

| Date beneficiari
    Comunitatea locală și regională

| Activitati
    Principalele activități:
• Lansarea concursului de proiecte: 5 iulie 2021.
● Desfășurarea concursului de proiecte: 5 iulie - 2 august 2021.
● Termenul limită de înscriere a proiectelor în concurs: 2 august 2021, orele 00:00.
● Întâlniri consultative cu potențialii candidați (pentru suport tehnic, sfaturi, recomandări etc.): 5 iulie - 2 august 2021.
● Selecția proiectelor înscrise în concurs: 3 - 9 august 2021.
● Anunțarea proiectelor selectate: 9 - 10 august 2021.
● Contractarea proiectului/proiectelor câștigătoare: 10 - 11 august 2021.
● Implementarea soluțiilor câștigătoare: 12 august - 1 octombrie 2021.
● Raportarea financiară și narativă se va face în primele două săptămâni după finalizarea proiectului, iar evaluarea are loc în următoarele două săptămâni de la raportarea financiară și narativă.


| Rezultatele proiectului
    Cel mai important rezultat al acestui demers atins în perioada pe care o înscriem în această competiție este realizarea unui prototip de bancă smart care a purtat semnătura lui Vlad Cozmei, student la Facultatea de Arhitectură.

„Aceasta nu este doar o bancă, ci este încununarea eforturilor tuturor celor implicați în acest proiect: investitori, facilitatori, implementatori. Beneficiarul este întreagă comunitate către care ne-am orientat de la bun început. Ne bucurăm că am reușit să implementăm această inițiativa smart în orașul nostru, încă o dovadă a faptului că împreună reușim să mișcăm lucruri!” – cum mărturisea reprezentanta unuia dintre sponsorii fondului.




| Bugetul
    91509

| Parteneri
    Organizații: Fundația Comunitară Iași Companii: NESS Digital Engineering și Banca Comercială Română Instituții: Primăria Municipiului Iași

| Website proiect
    https://www.fundatiacomunitaraiasi.ro/fondurile/fondul-iasi-smarter-city/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->