close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Prima Cresa Sportiva din Romania



| Organizator:
    Asociatia Cetatea Voluntarilor Arad
| Categorie:
    Educație și Învățământ
| Problema de fond
    Cadrele didactice împreună cu Inspectoratul Școlar Arad și conducerea Municipiului Arad ne-au cerut ajutorul în vederea rezolvării unei probleme majore privind numărul foarte mare de copii înscriși la cresă și prezența unui spațiu aflat în proprietatea grădiniței care ar putea corespunde nevoilor unei viitoare crese(acest spațiu a fost candva folosit ca și grădiniță) ne-a încurajat pe noi, echipa noastră să prezentăm această problemă reală sponsorilor noștri.
Într-un timp foarte scurt trebuia să redăm comunității o clădire care să corepundă nevoilor prescolarilor(vârsta 1-3 ani) și să transformăm potrivit programei școlare ideea și inițiativa de a avea la Arad prima creșă sportivă, sprijiniți fiind de cele mai importante Federați sportive, având-ui ca ambasadori ai proiectului pe gimnasta Nadia Comăneci și Simona Amânar.


| Scopul proiectului
    Ne-am dorit ca împreună cu federațiile de sport care au venit partenere în proiectul nostru, respectând și programa școlară care îndemna copii și cadrele didactice să aibă foarte multe activități sportive, să reușim ca pe cei 40 de copii înscriși în noua creșă, având parteneri locali cluburile sportive, sportivi și antrenori să ii îndreptăm pe copii spre o viață sănătoasă alegând sportul ca activitate fizică care să se desfășoare în cele mai bune spații și echipamentele sportive de practicare a sportului baby gym să fie de înaltă calitate.

Prima Cresa Sportiva din Romania Prima Cresa Sportiva din Romania Prima Cresa Sportiva din Romania

| Aria geografica
    Arad

| Rezumat
    În urma nenumăratelor sesizări primite de la mame și de la cadrele didactice care iși desfășoară activitatea în condiții improprii, într-o sală de grupă cu 50 de copii, iar prezența unui spatiu în apropierea grădiniței ce aparține cresei, aflate într-o stare de degradare majoră, ne-a trezit interesul de a venii în sprijinul copiilor, părinților cât și a cadrelor didactice de aici cu dorința de a rezolva această problemă majoră cu care se confruntă Municipiul Arad.
Raportându-ne și la legislația în vigoare am hotărât împreună cu toată echipa noastră că vom reabilita acest spațiu care v-a devenii un proiect important și pe care doream să îl transformăm în prima cresă sportivă din România unde copii să aibă ocazia să facă sport de la primii ani de viată și să ii ajutăm în felul acesta și pe părinții lor de a descoperii cât mai ușor calitățile și înclinațile copiilor lor.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii direcți ai proiectului sunt: Grădinița PP14 cu cei 30 de copii înscriși, 5 cadre didactice, 1 asistent medical, 1 medic, Primăria Municipiului Arad cât și antrenorii cluburilor sportive din Arad.

| Activitati
    În prima parte a proiectului ne-am intâlnit cu reprezentanții Federațiilor sportive care ne-au ajutat să găsim cele mai bune echipamente și materiale de care cei mici aveau nevoie pentru a practica sportul la vărsta lor in programul Baby Gym.
Ulterior am prezentat starea actuală a clădirii și nevoia sponsorilor noștri care au început să organizeze bugetarea fondurilor ca acest proiect să se intâmple la Arad.
La nivel local s-a semnat un parteneriat cu reprezentantul Primăriei și cu beneficiarul direct, Grădinița PP14.
Am vizitat la București Fundația Ion Țiriac care au o astfel de grădiniță cu specific sportiv pentru a afla mai multe ideii și pentru a rezolva la Arad acestă problemă a mamelor care sunt nevoite să se întoarcă în cadrul muncii mai repede de 2 ani.
Ne-am dorit ca la finalul proiectului fim un exemplu și pentru alte orașe, comunități, asociații și Federații sportive ca acest proiect să nu aibă doar o singură variantă ci inițiativa noastră să fie multiplcată.
Am contractat o firmă de construcți care într-un termen stabilit de noi ne-a predat lucrarea așa cum am găndit-o noi împreună cu designerii și după toate normele impuse de DSP Arad.
La predarea proiectului spațiul trebuia să aibă o sala de desfăsurare a activitătiilor sportive(șpalieri, oglinzi mici, articole sportive mici, mini coșuri de baschet), spații de somn, vestiare, toalete, cabinet medical,spațiu de așteptare și de predare a copiilor, spațiu de joacă exterior cu specific sportiv și o sală de mese.


| Rezultatele proiectului
    Am reușit într-un an de zile să predăm proprietarilor și beneficiarilor proiectul complet dotat și utilat pentru cei mici.
Inaugurarea acestuia fiind posibilă la începutul anului scolar având locuri pentru toți copii înscriși fără ca nici unul să fie refuzat
Am reușit să aducem alături de noi 33 de companii, care au înțeles importanța proiectului și a donat bani pentru achiziția de echipamente sportive și a terenului exterior sportiv.
Inițiativa a fost promovată la nivel național prin canalele media, TV, iar la inaugurare președinții Federațiilor de Sport, Simona Amanar care au dus cu ele aprecierea inițiativei, susținerea proiectului cât și promovarea lui mai departe pentru următorii ani oferind toate mijloacele posibile de promovare și susținere a acestuia.
În cadrul evenimentului, gimnasta Nadia Comăneci a trimis video de încurajare și apreciere pentru toți cei implicați lăudând inițiativa și promovând-o mai departe.
La finalul inaugurării Ministrul Sportului a transmis prin reprezentantul său diplome de onoare pentru efortul fiecărui partener impicat în proiect.


| Bugetul
    304898,66 LEI

| Parteneri
    Federația Română de Gimnastică, Federația Română de Baschet, Federația Română de Tir, Ministrul Sportului, Fundația Ion Țiriac, Primăria Arad, Bioderma România, SIF Banat Crișana, Compania Guala Pack, Compania Aptiv, Compania Webasto, Cinema Citty, Fundația Alber, Biserica Harvest, Farmacia Secom, Farmacia San Wave

| Despre organizator
    În infrastructura socială din vestul României, Asociația „Cetatea Voluntarilor” și-a asumat încă de la înființare, în anul 2014, rolul de catalizator al energiilor pozitive, constructive, din comunitate. Într-un mediu economic activ și dinamic, în parteneriat cu administrațiile publice locale și regionale, cu cultele religioase și reușind să activeze persoane fizice interesate în implicarea în proiectele comunității Asociația „Cetatea Voluntarilor” s-a validat ca unul dintre principalii factori.

| Website proiect
    https://cetateavoluntarilor.ro/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->