close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Lacrima Rutiera, editia a XI-a



| Organizator:
    Galavan Cornelia
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Proiectul a fost initiat in urma numarului mare de vieti omenesti curmate in accidente rutiere si in care majoritatea celor decedati sunt nevinovati. Pe langa comemorarea victemelor acestui adevarat "genocid rutier" proiectul solicita institutiilor statului imlicate sa initieze programe imediate si reale de stopare a acestor tragedii, iar siguranta rutiera, de la educatie si infrastructura sa devina o prioritate nationala intr-o tara membra a Uniunii Europene.

| Scopul proiectului
    Proiectul, pe langa comemorarea victimelor, vrea sa atraga atentia asupra pasivitatii si indiferentei statului asupra acestui adevarat flagel in care au decedat din 1990 si pana in prezent peste 62.000 de oameni iar alti 100.000 au ramas infirmi, cu toate programele si proiectele ineficiente si demagogice, in special, in ceea ce priveste infrastructura rutiera, dar si legislatia si justitia rutiera.

Lacrima Rutiera, editia a XI-a Lacrima Rutiera, editia a XI-a Lacrima Rutiera, editia a XI-a

| Aria geografica
    Proiectul are acoperire nationala si internationala.

| Rezumat
    Proiectul "LACRIMA RUTIERA – STOP TRAGEDIILOR RUTIERE" se desfasoara anual din 2001 cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier, anul acesta ajungand la a–XII–a editie si avand ca motto: "PERMISELE AUTO FALSE, OBTINUTE PRIN CORUPTIE, POT DAUNA GRAV VIETII TUTUROR".
Pe parcursul derularii acestuia proiectul a fost apreciat de unele personalitati din tara: Presedintele Romaniei, ASR Principesa Margareta, Jonathan Scheele, Ministrul Administratiei si Internelor, Dr. Raed Arafat - Secretar de Stat la Ministerul Sanatatii, iar in Europa este cunoscut si apreciat la cel mai inalt nivel de: Presedintele Comisiei Europene Manuel Barroso si de Presedintele Parlamentului European Jerzy Buzek, dar si in lume de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care m-a invitat - infirma in carje - sa prezint proiectul pe 7-8 mai 2009 la Brussels cu ocazia Conferintei Mondiale a ONG-urilor pentru Siguranta Rutiera, fiind singura invitatie adresata unei organuizatii de profil din Romania. Cu aceasta ocazie am transmis un mesaj din partea ASR Principesa Margareta.


| Date beneficiari
    Proiectul LACRIMA RUTIERA este adresat miilor de familiilor indoliate a celor decedati in tragediile rutiere precum si a miilor de persoane ramase infirme in urma accidentelor traficului rutier, mai ales ca majoritatea victimelor sunt nevinovate iar accidentele puteau fi evitate. Deasemeni proiectul unei infirme in carje victima a accidentului rutier care a anticipat cu 6 ani HG. Nr 864/2007 a Primului Ministru Calin Popescu Tariceanu, se adreseaza si institutiilor statului abilitate ce fac parte in Consiliul Interministerial pentru Siguranta Rutiera condus de Primul Ministru.

| Rezultatele proiectului
    Rezultatele proiectului "LACRIMA RUTIERA" nu pot fi cuantificate deoarece acesta are in vedere stari emotionale si atitudini educationale si protestatare. Indicatori de succes in reducerea "mortii rutiere" au pentru anul acesta autoritatile statului si care NU se datoreaza unor masuri severe si eficiente, ci efectelor crizei economice. Astfel, se poate spune ca efectele crizei economice au salvat sute de vieti umane pentru ca in comparatie cu anul 2008 cand au decedat 3.063 persoane si cu anul 2009 cand au decedat 2796 de oameni, in 2010 au decedat 2316. Deci in cei doi ani de criza economica pentru prima data din 1990 au decedat cu 747 de persoane mai putin, demonstrand ineficienta programelor anuale derulate in Planul National pentru Siguranta Rutiera.

| Bugetul proiectului (in RON)
    0

| Parteneri
    Din pacate proiectul LACRIMA RUTIERA fiind initiat si realizat in nume personal de o victima a accidentelor rutiere ramasa infirma in carje, nu beneficiaza de sprijin din partea institutiilor statului abilitate. Singura institutie care a participat ca patener a fost Directia Politiei Rutiere si care va sustine proiectul si anul acesta.

| Website-ul proiectului
    http://roadtears.blogspot.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes