close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



TEACHASD



| Organizator:
    Fundatia Romanian Angel Appeal
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Proiectul a pornit de la nevoia de formare evidentiata in randul cadrelor didactice de organizatiile partenere prin studii realizate in fiecare dintre cele 4 tari participante in program. Cu toate ca exista diferente semnificative in ceea ce priveste pregatirea cadrelor didactice si integrarea copiilor cu tulburari din spectrul autist in comunitate si scoala intre cele 4 tari, au fost identificate cateva teme comune de interes in randul profesorilor: adaptarea curriculara, managementul comportamentelor dificile, utilizarea TIC in predare si tranzitia de la scoala la viata independenta.

| Scopul proiectului
    Proiectul si-a propus sa creasca competentele cadrelor didactice si profesionistilor din educatie care lucreaza cu copii cu autism astfel incat acestia sa poata crea clase incluzive pentru copii cu tulburari din spectrul autist si cu alte dificultati de invatare.
Proiectul si-a propus sa creeze continut didactic de calitate si sa creasca accesul cadrelor didactice (dar si altor profesionisti) la informatii, studii, articole relevante si sa disemineze aceste informatii catre un numar cat mai mare de factori interesati.


TEACHASD TEACHASD TEACHASD

| Aria geografica
    International

| Rezumat
    5 organizatii din 4 tari europene au dezvoltat o platforma de educatie online adresata cadrelor didactice, cu resurse si informatii privind integrarea copiilor cu tulburari din spectrul autist. 4 cursuri online dezvoltate in engleza de expertii celor 5 organizatii, traduse in cele 4 limbi ale parteneriatului si adaptate specificului fiecarei tari au fost realizate in cadrul proiectului. Tematica cursurilor cuprinde: Adaptare curriculara pentru copii cu tulburari din spectrul autist, Utilizarea tehnologiilor online pentru integrarea copiilor cu TSA, Managementul comportamentelor dificile la clasa si Tranzitia de la scoala la viata independenta. Cursurile au fost puse le dispozitia cadrelor didactice si altor profesionisti interesati, proiectul intentionand sa atinga cca 800 de persoane. Numarul celor care au parcurs toate cele 4 cursuri la un an de la lansarea platformei depaseste 5000 persoane.

| Date beneficiari
    Au fost vizate 800 cadre didactice din 4 tari europene. Au fost atinse peste 5000 persoane, cadre didactice, pedagosi si psihopedagogi

| Date beneficiari
    Peste 100000 copii care vor beneficia de competentele dobandite de cadrele didactice ca urmare a formarii

| Activitati
    Proiectul derulat intr-un consortium de 5 organizatii din 4 tari (Romania, Italia, Polonia si Olanda) a avut durata de 24 de luni si a cuprins urmatoarele activitati:
Activitatea de management, activitatile de dezvoltare in parteneriat a continutului celor patru cursuri online, dezvoltarea platformei online de educatie la distanta accesibila in Engleza si in cele 4 limbi ale parteneriatului, testarea cursurilor si lansarea acestora, gestionarea programului de formare si oferirea de suport cursantilor pe durata formarii, emiterea certificatelor de participare, evaluarea programului de formare si diseminarea (in cadrul intalnirilor multiplicatorare) si prin promovare online si offline.


| Rezultatele proiectului
    Cel mai important rezultat este faptul ca peste 5000 persoane au finalizat programul de formare (de 6 ori mai multe persoane decat estimam initial) iar numarul acestora continua sa creasca chiar si dupa finalizarea proiectului, cursurile ramanand deschise publicului.
Rezultatele proiectului sunt:
1 parteneriat constituit si care isi propune sa deruleze si alte proiecte impreuna
1 platforma de formare online accesibila in 5 limbi europene
4 cursuri online abordand o tematica complexa legata de integrarea persoanelor cu autism
peste 100 factori interesati implicati in diseminare


| Bugetul
    1050390

| Parteneri
    Fundatia Romanian Angel Appeal - coordonator, Universitatea Babes Bolyai - Partener Ro, ACADEMISCH ZIEKENHUIS GRONINGEN - Partner Olanda, CONSORZIO PER VALUTAZIONI BIOLOGICHE E FARMACOLOGICHE - Partener Italia, Fundacja Synapsis -Partner Polonia,

| Website proiect
    www.teachasd.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->