close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Acces la educatie in comunitatile rurale



| Organizator:
    Ateliere Fara Frontiere
| Categorie:
    Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala
| Problema de fond
    Proiectul de solidaritate digitala prin care se urmareste sustinerea educatiei in comunitatile in care Petrom actioneaza a inceput in 2010 prin colectarea deseurilor de echipamente IT din cadrul OMV Petrom. Ele au fost ulterior reconditionate in atelierul de insertie socio-profesionala, unde persoane care au avut de infruntat diferite probleme in viata, de ordin social sau fizic, le reconditioneaza si le pregatesc pentru a fi donate catre scoli, licee si asociatii din mediul rural, oferindu-le copiilor si tinerilor din aceste zone defavorizate o sansa in plus la o educatie moderna.

| Scopul proiectului
    Prin intermediul acestui proiect, din 2010 si pana in prezent au fost dotate cu un total de 975 de calculatoare laboratoarele de informatica ale scolilor, liceelor si organizatiilor non-guvernamentale din 13 judete din Romania in care Petrom desfasoara activitati de business. Scopul urmarit a fost reducerea decalajului digital dintre aceste comunitati si marile centre urbane din tara, incurajarea folosirii mijloacelor de educatie moderna in sistemul de invatamant, ca urmare a constientizarii importantei implicarii companiei in sustinerea educatiei elevilor cu acces redus la informatii.

Acces la educatie in comunitatile rurale Acces la educatie in comunitatile rurale Acces la educatie in comunitatile rurale

| Aria geografica
    19 judete

| Rezumat
    Din 2011, OMV Petrom si Ateliere Fara Frontiere sustin accesul la educatie prin intermediul IT&C in comunitatile rurale. Impreuna ne-am propus sa micsoram pe cat posibil diferenta majora dintre scolile si ONG-urile din provincie fata de cele din marile centre urbane cand vine vorba de dotarea cu echipamente IT. Obiectivul urmarit a fost reducerea decalajului digital dintre mediul rural si cel urban si incurajarea folosirii uneltelor moderne de educatie, dar si constientizarea cat mai larga a importantei implicarii actorilor economici in sustinerea educatiei elevilor din Romania cu acces redus la informatii.
In perioada 2011-2015, OMV Petrom si Ateliere Fara Frontiere au donat 975 de calculatoare complete catre 145 de scoli, licee, gradinite si ONG-uri. De aceste echipamente se bucura peste 15 000 de beneficiari - copii, tineri dar si adulti care au acum acces la o educatie moderna.


| Date beneficiari
    Fiecare structura selectionata de salariatii Petrom si dotata cu echipamente IT se angajeaza contractualsa foloseasca materialul informatic obtinut in interesul institutiei de invatamant sau o organizatiei, pentru activitati de educatie sau facilitare a accesului la informatii pentru copii si tineri din zone defavorizate, sau cu alte vulnerabilitati. Astfel, fiecare beneficiar indirect a devenit un actor important in derularea cu succes a proiectului de solidaritate digitala in aceste comunitati.

| Rezultatele proiectului
    In perioada 2011-2015, OMV Petrom si Ateliere Fara Frontiere au donat 975 de calculatoare complete catre 145 de scoli, licee, gradinite si ONG-uri. De aceste echipamente se bucura peste 15 000 de beneficiari - copii, tineri dar si adulti care au acum acces la informatie si la mojloace de educatie moderne. Totodata, proiectul a reprezentat o punte de legatura intre angajatii OMV Petrom si comunitatile in care acestia activeaza, permitandu-le o cunoastere mai amanuntita a dificultatile cu care se confrunta scolile din mediul rural si ONG-urile aflate la inceput de drum si care isi doresc sa faca o diferenta chiar si cu putine mijloace. Acestia au vizitat scolile si laboratoarele IT proaspat inaugurate, punand de multe ori bazele unor colaborari viitoare.

| Argument
    Din 2011, OMV Petrom si Ateliere Fara Frontiere sustin accesul la educatie prin intermediul IT&C in comunitatile rurale. Impreuna ne-am propus sa micsoram pe cat posibil diferenta majora dintre scolile si ONG-urile din provincie fata de cele din marile centre urbane cand vine vorba de dotarea cu echipamente IT. Rezultatul scontat este atat cresterea accesului la informatie si unelte moderne de educatie, cat si implicarea actorilor economici pentru sustinerea acestuit tip de activitati.
In 2014 am continuat aceasta frumoasa initiativa prin dotarea cu 250 de calculatoare a institutiilor de invatamant si a asociatiilor din 18 judete in care compania desfasoara activitati de business.
Astfel, anul trecut, elevii din 17 scoli, 4 licee, o biblioteca scolara si o gradinita, si beneficiarii a 13 ONG-uri se bucura acum de calculatoare complete, dotate cu sistemul de operare Windows 7 Professional si kitul de programe necesare pentru o buna utilizare.


| Bugetul proiectului (in RON)
    221563

| Parteneri
    OMV Petrom

| Website-ul proiectului
    Nu exista un website dedicat acestui proiect, proiectul fiind comunicat pe site-ul www.atelierefarafrontiere.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->