close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



HEARTartizanat



| Organizator:
    Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale, "TREBUIE!", Filiala Fetesti
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    Proiectul de fata si-a propus sa dezvolte reale oportunitati de integrare sociala si dezvoltarea abilitatilor de lucru practic.Nevoile grupului tinta au fost identificate in urma observarii acestora in activitatile pe care le desfasurau in cadrul centrului de zi,dar si prin aplicarea de chestionare de catre psihopedagogii centrului.Proiectul de fata are o deosebita relevanta pentru beneficiari. In primul rand pentru tinerii si adultii cu nevoi speciale, pentru care acest proiect a reprezentat o oportunitate de socializare si imbunatatire a abilitatiilor, deschizandu-le in viitor calea spre oportunitatii de lucru in ateliere protejate. In ceeeace priveste obtinerea de fonduri prin licitatiile on-line s-a reusit strangerea unei sume care a ajutat la achizitia de materiale necesare continuarii acestor activitati

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost promovarea participarii active a persoanelor cu dizabilitati la viata sociala si strangerea de fonduri necesare sustenabilitatii proiectului.Obiectivele specifice ale proiectului sunt :invatarea tehnicilor de pictat pe sticla,invatatrea tehnicilor de confectionat papusi,invatarea tehnicilor de lucru cu plastilina fimo,strangerea de fonduri pentru sustenabilitatea proiectului,socializarea beneficiarilor si a voluntarilor

HEARTartizanat HEARTartizanat HEARTartizanat

| Aria geografica
    Fetesti - Bucuresti

| Rezumat
    Orasul Fetesti este un orasel sarac, fara locuri de munca, cu oameni care migreaza spre alte tari pentru a-si sustine familia. Organizatia “Trebuie" Fetesti, prin Centrul sau de zi si Locuinta Protejata, este in prezent singura entitate care se straduieste sa le asigure persoanelor cu dizabiliatati conditii pentru un trai decent , ingrijire, relationare.Resursele materiale sunt limitate, bugetul este mic, iar implicarea societatilor private este minima. Atat nevoia financiara dar si nevoia beneficiarilor de cunoastere si socializare au stat la baza initierii acestui proiect. Proiectul a fost derulat cu implicarea unui grup de initiativa format din 5 tineri care si au dorit sa sprijine acest proiect prin forte proprii.
Obiectivele: dezvoltarea creativitatii beneficiarilor, strangerea de fonduri, cresterea vizibilitatii sociale a persoanei cu dizabilitati si diminuarea barierelor sociale.
Activitati :
1. Organizarea a patru ateliere de lucru unde atat beneficiarii cat si voluntarii participanti au invatat diverse tehnici pentru fabricarea produselor hand made.
Atelier 1: tehnici folosite in pictura pe sticla
Atelier 2: tehnici de lucru in confectionarea papusilor din sosete
Atelier 3: tehnici de lucru cu plastelina Fimo
Atelier 4: tehnici de confectionare de produse din plastelina Fimo
2. Licitatie on-line .
Rezultate :
Initierea beneficiarilor si a voluntarilor in confectionarea produselor hand made
Dezvoltarea abilitatilor pentru un trai independent
Strangerea de fonduri prin licitatii on-line
Dobandirea unor abilitati de lucru practic
Diminuarea marginalizarii.


| Date beneficiari
    Criteriile de selectie a beneficiarilor: diagnosticul (handicap mintal si/sau asociat), nevoile evaluate initial, situatia familiala (au prioritate tinerii din medii defavorizate).Beneficiarii au fost selectati doar pe baza criteriilor mentionate. Nu s-au facut discriminari pe baza de sex, apartenenta la comunitati etnice, nationalitate.Voluntarii si-au dezvoltat abilitatiile de lucru practic cu persoana cu dizabilitati si si-au imbogatit cunostintele referitoare la problematica handicapului.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele proiectului au fost: insusirea tehnicilor de lucru pentru realizarea produselor hand made, confectionarea produselor si organizarea de expoziti, realizarea licitatiei on-line si strangerea de fonduri utila pentru sustenabilitatea proiectului. La nivelul beneficiarilor efectele au fost: dobandirea unor abilitati de lucru practic, imbunatatirea imaginii de sine, dobandirea increderii de sine si a sentimentului propriei valori, formarea si dezvoltarea abilitatilor de comunicare si interrelationare. Totodata la nivelul voluntarilor s-a observat o mai mare deschidere pentru persoana cu nevoi speciale, o imbunatatire a relatiilor intre beneficiari si voluntari acest lucru ducand la cresterea vizibilitatii sociale a persoanei cu dizabilitati.

| Bugetul proiectului (in RON)
    6090,55

| Parteneri
    Scoala Generala cu clasele I-VIII

| Website-ul proiectului
    nu este cazul





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes