close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Da-mi 1 leu pentru Tudor



| Organizator:
    Alex Zamfir
| Categorie:
    Originalitate
| Problema de fond
    Un copil de 3 ani si jumatate, bolnav de tetrapareza spastica, avea nevoie de ajutor pentru a se putea opera in Turcia. Mama lui mi-a solicitat ajutorul si am incercat sa gasesc o idee cat mai originala care sa ii convinga pe oameni sa se implice, indiferent ce a insemnat aceasta implicare.

| Scopul proiectului
    Strangerea celor 120,000 RON necesari lui Tudor pentru a se putea opera in Turcia. Dupa 10 decembrie, scopul a devenit strangerea unei sume cat mai mari pana la final si pentru ajutorarea lui Dani.

Da-mi 1 leu pentru Tudor Da-mi 1 leu pentru Tudor Da-mi 1 leu pentru Tudor

| Aria geografica
    Toata lumea, prin intermediul mediului online

| Rezumat
    Intr-o seara, mama unui baietel de 3 ani si jumatate mi-a scris pe Facebook, intrebandu-ma daca pot da un share la cazul baietelului ei bolnav de tetrapareza spastica. Nu o cunosteam pe aceasta doamna, dar i-am spus ca pot incerca sa fac mai mult decat atat. Nu cunoscusem anterior aceasta familie.
La acel moment Tudor mai avea nevoie de 120,000 RON pentru a putea pleca in Turcia sa se opereze la o clinica, pentru ca in Romania nu se gasise o solutie pentru suferinta lui.
Astfel, am lansat campania "Da-mi 1 leu, te rog" sub forma unei promotii: am anuntat pe blogul personal si pe Facebook ca toti cei care fac dovada donarii a minim 150 de RON catre contul lui Tudor primesc automat un tricou. Toti cei care doneaza minim 300 RON primesc 1 tricou si 1 sapca. Toti cei care doneaza minim 500 RON primesc 1 tricou + 1 sapca + 1 cafea cu mine (doar daca doresc).
Am anuntat ca perioada "promotiei" este intre 26 noiembrie - 19 decembrie 2014 si i-am invitat pe oameni sa-i doneze macar 1 leu lui Tudor.
Suma de 120,000 RON s-a strans pana pe 10 decembrie 2014. In acel moment am anuntat, cu acordul parintilor lui Tudor, ca orice suma stransa in plus va fi donata lui Dani, un adolescent cu aceeasi suferinta ca si Tudor. Banii urmau sa fie folositi de Dani pentru a putea merge in Turcia si a obtine un diagnostic corect.
Pana pe 19 decemrie 2014 am strans 135,500 ron. Tudor s-a operat la sfarsitul lunii decembrie, a stat aproximativ 2 luni in gips si acum este in perioada de recuperare. Dani a reusit sa-si obtina un diagnostic corect si o suma neesara tratamentului sau si acum incearca sa stanga aceste fonduri.
Resursele implicate au fost: blogul meu, pagina de Facebook, reportaj pe Antena Stars, care s-au implicat descoperind cazul pe Facebook, si multele share-uri primite de la oameni


| Date beneficiari
    Familiile lui Tudor si Dani mi-au oferit libertate completa de a scrie si de a descrie cum consider mai potrivit situatia lor si au fost de acord cu toate ideile mele. (ex: cand i-am spus mamei lui Tudor ca poate ar fi o idee buna ca suma stransa peste cei 120,000 RON necesari lui Tudor sa fie donata catre un alt copil, mi-a spus ca deja avea in minte pe cineva, respectiv pe Dani).

| Rezultatele proiectului
    Am reusit in 3 saptamani nu doar sa strangem suma necesara lui Tudor pentru a se putea opera in Turcia, ci si o suma suplimentara care sa ii fie donata lui Dani pentru a putea merge la un consult la aceeasi clinica din Turcia. (faptul ca au putut merge impreuna i-a fost de mare ajutor mamei lui Dani, care ne-a spu ca s-ar fi descurcat foarte greu de una singura).
Ca urmare a operatiei, Tudor are sansa sa beneficieze de o viata mai usoara pentru el si pentru parintii lui. Reusita operatiei nu a insemnat vindecarea lui Tudor, pentru ca tetrapareza spastica este o boala neurodegenerativa. dar in urma operatiei las solduri si la picioare, exista speranta ca va putea sta in fund si eventual sa si mearga la un moment dat. La momentul la care l-am cunoscut eu pe Tudor, nici macar in fund nu putea sta, trebuia tinut in permanenta in brate.
Efectul neintentionat, dar extrem de benefic a fost ca am reusit (noi, toti) sa strangem o suma mult mai mare decat ne propusesem initial si astfel am reusit sa il ajutam si pe Dani.


| Argument
    Acest proiect a vrut (si a reusit, cred eu) sa demonstreze oamenilor cat de valoros paote sa fie, de fapt, 1 leu. A vrut sa demonstreze (si a reusit) ca orice mic ajutor poate, de fapt, sa insemne foarte mult pentru cineva. A vrut sa demonstreze (si a reusit) ca in ciuda a ceea ce credem noi sau altii despre noi, romanii sunt oameni dispusi sa isi ajute semenii. A vrut sa demonstreze (si sper ca a reusit) celor carora le e frica sa isi urmeze visul, de teama sa nu fie luati in ras sau sa nu esueze, ca orice idee, oricat de nebuneasca, poate fi realizata, daca gasesti o modalitate sa te faci auzit printre atat de multe alte idei.

| Bugetul proiectului (in RON)
    0

| Parteneri
    Toti oamenii care s-au implicat in acest proiect, intr-o forma sau alta.

| Website-ul proiectului
    www.celmaibuntata.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes