close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



MareaTzopaială 2022, ediţia a VI-a



| Organizator:
    Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    Contextul iniţierii proiectului îşi are bazele încă din anul 2018 când am hotărât să iniţiem un proiect prin care copiii să înţeleagă şi să conştientizeze importanţa unui stil de viaţă sănătos. Obezitatea, alimentaţia proastă şi lipsa activităţilor sportive, conduc la boli ce pot fi prevenite printr-un stil de viaţă sănătos şi conştient. Totodată, prin desfăşurarea acestui eveniment, aducem în acelaşi spaţiu companii, instituţii, părinţi şi copii pentru a oferi un exemplu pentru toată lumea şi un gest de încurajare la mişcare. Fondurile obţinute în urma desfăşurării evenimentului au fost direcţionate către hrana celor 230 de copii din centrele fundaţiei.

| Scopul proiectului
    Scopul şi obiectivele propuse au fost de a asigura o masă caldă, zilnică, pentru cei 230 de copii din cele trei centre educaţionale ale fundaţiei: Băneasa, Corbeanca şi Clinceni. Totodată, promovarea unui stil de viaţă sănătos, bazat pe activităţi şi exerciţii fizice zilnice, atât pentru cei mici, cât şi pentru adulţi.

MareaTzopaială 2022, ediţia a VI-a MareaTzopaială 2022, ediţia a VI-a MareaTzopaială 2022, ediţia a VI-a

| Aria geografica
    Comuna Corbeanca, judetul Ilfov

| Rezumat
    Principala nevoie identificată a fost asigurarea porţiilor de hrană pentru cei 230 de copii din centrele fundaţiei. Obiectivele vizate au fost: promovarea unui stil de viaţă şi alimentaţie sanatos, bazat pe o alimentaţie corectă şi sănătoasă îmbinat cu exerciţii fizice zilnice. Totodată, evenimentul a fost o oportunitate inedită de a uni sub aceeaşi umbrelă şi idealuri, companii ce au dorit să susţină proiectul, instituţii publice, cât şi întreaga comunitate din Corbeanca (locul în care se află unul dintre centrele educaţionale ale fundaţiei). Început în 2018 ca un eveniment caritabil şi de promovare a unui stil de viaţă sănătos, acesta a devenit totodată şi o oportunitate pentru comunitatea locală de a desfăşura activităţi sociale împreună.
La nivel de activităţi implementate, evenimentul a fost construit din două serii de activităţi: una dedicată strict copiilor, iar cealaltă împreună cu întreaga comunitate participantă, prin diferite jocuri sportive, concursuri sau exerciţii fizice coordonate de către traineri profesionişti.
Rezultatele finale au fost cuantificate prin asigurarea a 10.500 de porţii de hrană pentru aproximativ 300 de copii şi un eveniment ce a oferit timp de calitate, activităţi sportive, amuzante şi totodată o coeziune socială mult mai bine realizată în cadrul comunităţii locale.


| Date beneficiari direcţi
    230 copii beneficiari direcţi

| Activitati
    Evenimentul a fost structurat pe doua secţiuni: Programul Copiilor şi Sport pentru adulţi şi copii. Prima secţiune a cuprins activităţi precum: Mini Fotbal (2 meciuri) – by FRF (Federaţia Română de Fotbal), Jocurile Copilăriei by VolunDAR şi Atelier de confecţionare păpusi by Muzeul Satului. În cea de a doua secţiune, au fost desfăşurate activităţi precum: Kangoo Jumps by Kinga Sebestyen şi SobiS, Zumba cu Andrei Oşanu şi Bianca Alexandru, Ateliere de creaţie, concert muzical susţinut de către Andra Gogan`s Dance Academy, Gimnastică pentru orice vârstă by Honey Bears Club, Capoeira Family cu Cativeiro by THE MOVEMENT şi Zumba Time! Cu Andrei Oşanu. Evenimentul s-a desfăşurat în aer liber, în faţa scenei amplasate pe Stadionul Tamaşi, comuna Corbeanca.
Accesul s-a făcut în baza unei donaţii de 20 lei pentru participarea la o clasă, iar pentru participarea la întregul eveniment a fost de 50 de lei. Banii strânşi din donaţii au fost utilizaţi pentru hrana celor 230 de copii din cele trei centre ale fundaţiei. La eveniment au participat în jur de 600 de persoane.


| Rezultatele proiectului
    Beneficiile aduse grupului ţintă au fost în primul rând obţinerea a 10.500 porţii de mâncare pentru 300 de copii.

| Bugetul
    10000 LEI

| Parteneri
    Kaufland, Micro Focus, BCR, Michelin, Servier, Groupama, Societe Generale, BRD, Nepi Rockastle, , Eventus Mobili, Yves Rocher, Bioderma, Sly Nutritia, PEPSICO, SanoPass, Avon, Essilor, Philips Sonicare, Kangoo Club Romania, Andrei Osanu, Andra Gogan`s Academy, Academia de Karate, Deka Dance Academy, Honey Bears Club, Federatia Romana de Fotbal, PlaYouth, VolunDar, Magic FM

| Despre organizator
    Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria este o organizaţie de caritate neguvernamentală dedicată asistenţei medicale integrate pentru persoanele fără venit şi fără asigurare medicală din Bucureşti, prin intermediul clinicilor sociale.
Fundaţia a fost înfiinţată de Dr. Wargha Enayati împreună cu soţia sa, Mitra Enayati în august 2010. Oferim servicii medicale în mod necondiţionat, şansa la o viaţă decentă celor mai puţin norocoşi şi educaţie pentru un viitor strălucit copiilor nevoiaşi.


| Website proiect
    https://fundatiainovatiisociale.ro/marea-tzopaiala-2022/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->