close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Engleza pentru Viata



| Organizator:
    Asociatia Shakespeare School pentru Educatie
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    2. Proiectul a fost initiat din dorinta de a oferi acces la educatie copiilor din centre sociale, deseori neglijati de sistem. Pe langa obiectul de studiu, proiectul raspunde si la nevoia de socializare, integrare, a copiilor cu posibilitati reduse, care dezvolta de cele mai multe ori complexe sociale. Proiectul raspunde si la nevoia tinerilor de a se implica in viata comunitatii si de a-si folosi cunostintele si timpul in proiecte de responsabilitate sociala.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este sa ii ajute pe copiii cu oportunitati reduse sa invete engleza si sa se dezvolte personal. Datorita metodelor de predare prin joc, copiii invata cu bucurie si limba engleza nu va mai fi o bariera. Intrand in contact cu tineri dedicati si seriosi, copiii isi imbunatatesc abilitatile de relationare. Obiectivele: facilitarea includerii in societate a copiilor din centre sociale, transmiterea copiilor valorilor promovate de asociatie (pretuire a educatiei, solidaritate, respect), implicarea tinerilor in rezolvarea problemelor sociale.

Engleza pentru Viata Engleza pentru Viata Engleza pentru Viata

| Aria geografica
    Bucuresti, Oradea, Beius, Tinca, Adjud, Ploiesti, Baicoi, Valenii de Munte

| Rezumat
    Engleza pentru Viata este un program amplu de predare a limbii engleze prin metode non-formale in centre sociale, cu ajutorul voluntarilor.
Limba engleza, atat de importanta azi, este neglijata de multe ori in scoli si in special in randul copiilor fara posibilitati materiale. Pe langa aceasta nevoie, mai important si ingrijorator este ca, copiii din centre sociale intampina dificultati de relationare si dezvolta complexe sociale. Metodele de educatie prin joc, distractive, faptul ca limba engleza este predata in acest program de tineri prietenosi, apropiati de varsta lor, ii ajuta pe copii sa capete incredere in ei si sa se integreze mai usor.
Proiectul raspunde si nevoilor de implicare in viata comunitatii ale tinerilor, care au cunostintele necesare si timpul necesar pentru a putea ajuta grupuri defavorizata. Programul de predare a limbii engleze prin voluntari ii ajuta la fel de mult pe copii, care invata limba engleza si se dezvolta armonios, cat si pe voluntari, care apreciaza mai mult ceea ce au si incep sa se implice tot mai mult in programe sociale, devenind exemple pentru comunitatea lor.
Din iunie 2013, de cand a luat nastere proiectul, peste 500 de voluntari s-au implicat in proiect, iar numarul aplicarilor pentru program este in continua crestere. Peste 1500 de copiii au beneficiat de program. Pe parcursul programului, o parte dintre voluntari au devenit coordonatori de voluntari si au preluat noi responsabilitati, deveni si manageri pe diverse proiecte.


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Orele de limba engleza i-au ajutat pe copiii din centre sociale, pe langa acumularea cunostintelor de limba engleza (multi dintre copiii care sunt in program de la inceput, fac acum lectii de gramatica si au cunostinte foarte bune de limba engleza), sa devinda mai increzatori si mai prietenosi. Marturiile voluntarilor sunt numeroase, despre cazul in care copiii erau timizi, nu vorbeau, erau agresivi cu colegii, dar pe masura ce au invatat sa se joace si sa invete impreuna si atitudinea lor s-a schimbat, devenind mai responsabili, mai prietenosi, mai toleranti. In orele de limba engleza, voluntarii in invata pe copii si notiuni de igienga, sanatate, respect pentru natura. Voluntarii activi de mult tim in program, au inceput sa se implice mai mult decat in activitatea de predare, devenind promotori ai programului in liceele lor, organizand evenimente, prezentari, coordonand activitati si voluntari.

| Bugetul proiectului (in RON)
    60000

| Parteneri
    United Way, Dacris, Shakespeare School, Un Strop de Fericire, AVE, Fundatia Sf Dimitrie, Ana si Copiii, Centrul Generatii, Fundatia Chance for Life, Fundatia Regina Maria, Asociatia Sf Stefan, Scoala 64, Centrul Sf, Sofia, Asociatia Sf. Stelian, Parohia Biserica Icoanei, Centrul Sf Andrei, Liceul Emil Botta Adjud, Scoala 25, Fundatia Viitor pentru Copiii Romaniei, Centrul Ciresarii, Centrul Casa din Tei, Scoala 58, Fundatia Copii in Dificultate, Scoala 62, Scoala 279, Sos Satele Copiilor, Centrul Pinocchio, Scoala 26, Scoala 4, Centrul Sf Maria Valenii de Munte, Centrul Raza de Soare Baicoi, DGASPC Bihor

| Website-ul proiectului
    http://asociatiapentrueducatie.ro/engleza-pentru-viata/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes