close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Big Build 2011



| Organizator:
    Habitat for Humanity Romania
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Nicaieri ciclul saraciei nu este mai vizibil decat in miile de comunitati suburbane si rurale, nedezvoltate. Lipsa conditiilor decente de trai, a salubritatii si a infrastructurii, conduc la boli constante, la lipsa accesului la servicii de sanatate, la marginalizare si lipsa educatiei.

Majoritatea traiesc in case facute din paianta sau chirpici, fara fundatie si cu mari probleme structurale. Nu au canalizare si robinetul este instalat afara, in curte.

Dorind sa imbunatatim radical nivelul de trai al unora dintre cele mai sarace familii din Baltesti, de etnie roma si romana, impreuna cu autoritatile locale am selectat pe acei beneficiari care se incadrau in criteriile Habitat: nevoia de locuinta, existenţa unui venit, chiar foarte modest, dorinta de a munci la propria locuinta si a altora.


| Scopul proiectului
    Scopul: Sa imbunatatim radical situatia de viata a celor mai sarace familii din comuna Baltesti, atat romi, cat si romani si sa sporim implicarea comunitatii locale. Obiective: 1. Implicarea comunitatii locale in acest proiect si sporirea spiritului de solidaritate intre membrii acesteia. 2. Constructia a 10 case de la fundatie pana la acoperis intr-un ritm accelerat, cu aportul a peste 250 de voluntari, care au acumulat peste 10.000 de ore de voluntariat. 3. Promovarea voluntariatul national prin constientizarea de catre public a valorii spijinului acordat voluntar de membrii comunitatilor.

Big Build 2011 Big Build 2011 Big Build 2011

| Aria geografica
    sat Izesti, comuna Baltesti, judetul Prahova

| Rezumat
    Prin acest proiect am tintit sa imbunatatim radical nivelul de trai al unora dintre cele mai sarace familii din Baltesti, de etnie roma si romana, construind 10 case individuale. Acestea au urmarit standardele Habitat for Humanity International de a construi locuinte "simple, decente si accesibile ca pret". Prin acest proiect, Habitat for Humanity Romania a abordat, de asemenea, o alta problema sociala sensibila: Imbunatatirea situatiei romilor, de cele mai multe ori, nu este vazuta ca o imbunatatire bine venita in intreaga comunitate pentru ca initiativele indreptate spre romi sunt considerate ca fiind o "discriminare pozitiva". Rezultate: -Constructia a 10 locuinte noi pentru 10 familii beneficiare din Baltesti (in total 32 de beneficiari, din care 12 copii); -Atingerea si depasirea tintei de 200 voluntari pe zi (o medie de 241 de voluntari pe zi); -Atingerea si depasirea obiectivului cantitativ de 250 de voluntari ajungand la 580 de voluntari individuali prezenti in santier in cele 5 zile ale proiectului; -Incurajarea voluntariatului strain în Romania prin aducerea si coordonarea timp de o saptamana a unui grup de 60 de voluntari straini din Irlanda de Nord si Statele Unite ale Americii; -Responsabilizare a beneficiarilor Big Build prin implicarea lor la constructia propriilor case, prin efectuarea de catre fiecare familie beneficiara a 600 de ore de voluntariat; -Extinderea sprijinului acordat cauzei noastre prin participarea la proiect a unor personalităti;-Adresarea problemei comunitatilor marginalizate si atragerea de fonduri pentru rezolvarea problemelor de locuire.

| Date beneficiari
    Acest proiect a presupus un voluntariat intensiv, beneficiarii locuintelor lucrand 600 de ore in cadrul proiectului, plus un numar mare de voluntari locali, nationali si internationali care au luat parte la constructie.
Orele de contributie ale beneficiarilor, pe langa faptul ca au asigurat intrarea lor in program, au ajutat la reducerea costurilor locuintei si au creat o legatura intre beneficiari, care au muncit impreuna la ridicarea noilor locuinte.
In total voluntarii, alaturi de beneficiari au efectuat 12,865 de ore de voluntariat, in cele 5 zile ale evenimentului.


| Rezultatele proiectului
    Constructia a 10 locuinte noi pentru 10 familii beneficiare din Baltesti(in total 32 de beneficiari, din care 12 copii).
• Atingerea si depasirea tintei de 200 voluntari pe zi(o medie de 241 de voluntari pe zi), fapt ce a permis constructia celor 10 case intr-un ritm accelelerat(5 zile).
• Atingerea si depasirea obiectivului cantitativ de 250 de voluntari individuali,ajungand la 580 de voluntari individuali prezenti in santier in cele 5 zile ale proiectului.
• Incurajarea voluntariatului strain in Romania prin aducerea si coordonarea timp de o saptamana a unui grup de 60 de voluntari straini din Irlanda de Nord si Statele Unite ale Americii.
• Responsabilizarea beneficiarilor Big Build prin implicarea lor la constructia propriilor case,prin efectuarea de catre fiecare familie beneficiara a 600 de ore de voluntariat.
• Extinderea sprijinului acordat cauzei noastre prin participarea la proiect a unor personalitati, vedete precum Alexandru Arsinel, Aurelian Temisan, Monica Davidescu, Laura Cosoi, Dani Otil, Bianca Brad si Calin Goia si prin atragerea unui numar mare de voluntari din companii (500 de voluntari individuali).
• Adresarea problemei comunitatilor marginalizate si atragerea de fonduri pentru rezolvarea problemelor de locuire: 14 companii partenere, care au daruit mai mult de 150.000 euro in bani, materiale de constructie, servicii si ore de voluntariat.


| Bugetul proiectului (in RON)
    1,171,200

| Parteneri
    Habitat Irlanda de Nord, Sistemul ONU in Romania, Primaria Baltesti, Fundatia Vodafone Romania, Lindab, RBS, Lafarge, Porsche Romania, Gealan Romania, Kronospan, Rigips, Baumix, Legrand, Ciresanca, UTTEurope, Good Sign

| Website-ul proiectului
    www.bigbuild.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes