close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Salveaza Vieti!



| Organizator:
    Filiala Habitat for Humanity Comanesti
| Categorie:
    Impact
| Problema de fond
    Pe fondul lipsei banilor a celor 24 de familii de romi, a caror pincipala sursa de venit fiind lucrarile ocazionale si sezoniere, HFHC a considerat ca trebuie sa le ofere sprijin pentru a evita producerea de accidente tragice care se pot solda cu pierderi de vieti. In acest sens a facut demersuri pentru a identifica foarte bine nevoile in ordine prioritara, consultandu-se cu departamentul de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Comanesti.
Ulterior discutiilor cu reprezentatii primariei au avut loc vizite de constatare din partea specialistilor HFHC. Acestia au efectuat masuratori, au interpretat informatiile, au propus solutii tehnice de reparare/reabilitare si au realizat deviz de materiale si lucrari. In urma devizului s-a facut planul de interventie ce continea prioritizarea interventiilor in functie de riscurile identificate.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului
- imbunatatirea conditiilor de viata si diminuarea riscurilor producerii accidentelor ce se pot solda cu pierderi de vieti omenesti, pentru cele 24 de familii si cei aproximativ 40 de copii romi care locuiesc in cladire
Obiective:
1. sa construim 24 de cosuri de fum din caramida
2. sa acoperim cu carton bitumat 300 mp de acoperis pe unde se infiltra apa
3. sa construim 2 scari de acces exterioare
4. sa implicam 30 de voluntari din comunitate/familiile partener in activitatile desfasurate


Salveaza Vieti! Salveaza Vieti! Salveaza Vieti!

| Aria geografica
    Comanesti, Bacau

| Rezumat
    Misiunea HFHC este aceea de a imbunatati conditiile de locuit si de a crea un mediu sigur in care copiii sa poata creste in conditii sigure si decente.
Proiectul Carpati a avut ca obiectiv general imbunatatirea conditiilor de viata si diminuarea riscurilor producerii accidentelor pentru cele 24 de familii si cei aproximativ 40 de copii romi care locuiesc in cladire. HFHC a avut ca parteneri in acest proiect pe ISU Bacau si APL Comanesti.
Din lipsa resureselor materiale aceste familii nu isi puteau remedia problemele semnalate, traind in permanenta cu aceste riscuri.
In prag de iarna, cosurile de fum defecte si chiar lipsa lor in anumite zone, reprezinta cel mai mare risc de producere a incendiilor. Cele 24 de familii care locuiesc in aceasta Cladire se incalzesc cu sobe pe lemn. Pentru a preveni astfel de evenimente tragice, in aceasta cladire de locuinte , unde locuiesc aproximativ 40 de copii, HFHC a construit 24 de cosuri de fum din caramida.
O alta activitate a fost aceea de a acoperi cu carton bitumat zone de acoperis pe unde se infiltra apa rezulatata in urma ploilor si a zapezii si au tencuit zone din podul cladirii. Aceasta apa se infiltra in tavanele camerelor provocand caderi ale tencuielilor, punand in pericol viata copiilor.
O ultima activitate din acest proiect a constat in construirea unur noi scari de acces, deoarece cele vechi erau un permanent pericol mai ales pentru copiii si batranii care erau nevoiti sa o urce si coboare de mai multe ori pe zi.



| Date beneficiari
    Principala caracteristica a programelor desfasurate de HFHC este aceea ca implementarea proiectelor se face impreuna cu beneficiarii. Este o conditie pe care HFHC nu o omite niciodata. Implicand beneficiarii in proiectele desfasurate se urmareste o responsabilizare a acestora, schimbarea mentalitatii ca altii trebuie sa le rezolve problemele, intarirea relatiilor de prietenie . Acest model participativ are ca scop conştientizarea şi responsabilizarea beneficiarilor asupra importanţei comunităţii. Multe din problemele comunităţii se pot rezolva cu resurse deja existente însă neexploatate.

| Rezultatele proiectului
    Proiectu a urmarit imbunatatirea conditiilor de viata si diminuarea riscurilor producerii accidentelor pentru cele 24 de familii si cei aproximativ 40 de copii romi care locuiesc in cladire.
Obiectivele au fost indeplinite prin activitatile desfasurate. Astfel s-a diminuat riscul de producere a incendiilor din cauza cosurilor de fum defecte, prin repararea acestor, s-a redus riscul accidentarilor din cauza scarilor de acces aflate intr-o stare avansata de degradare, prin construirea a doua scari noi. Totodata s-a diminuat riscul accidentarii din cauza prabusirii tavanului, reparand zonele prin care se infiltra apa.
In egala masura a fost atins si obiectivul implicarii beneficiarilor in activitatile proiectului, prin munca voluntara depusa de acestia. Au lucrat impreuna cu specialistii HFHC astfel incat sa-si imbunatateasca vizibil conditiile de trai.
APL constientiza situatia deplorabila in care se afla cladirea unde locuiau cele 24 de familii, insa din lipsa fondurilor nu putea face nimic pentru a remedia situatia. Comunitatea era nemultumita de APL, considerand ca nu vrea sa ii ajute, creandu-se astfel o situatie foarte tensionata.
Aceste familii sunt in evidenta Serviciilor Sociale din cadrul Primariei. Prin parteneriatul dintre HFHC, familiile beneficiare si APL s-a reusit remedierea deficientelor constatate. HFHC a avut un rol foarte important fiind, pe langa implementator, puntea de legatura dintre APL si familiile beneficiare. HFHC a reusit sa genereze o comunicare detensionata ce a condus la solutii practice, in ceea ce priveste remedierea problemelor


| Argument
    Obiectivele au fost indeplinite prin activitatile desfasurate. Astfel s-a diminuat riscul de producere a incendiilor din cauza cosurilor de fum defecte, prin repararea acestora, s-a redus riscul accidentarilor din cauza scarilor de acces aflate intr-o stare avansata de degradare, prin construirea a doua scari noi. Totodata s-a diminuat riscul accidentarii din cauza prabusirii tavanului, reparand zonele prin care se infiltra apa.
In urma acestui proiect, comunitatea de romi a perticipat activ, de buna voie, alaturi de HFH la imbunatatirea propriilor conditii de trai. Au inteles ca sunt nevoi ce si le pot rezolva cu resurse deja existente atata timp cat ei sunt proactivi.
Traind in conditii improprii si nesigure ce le-ar fi putut oricand pune vata in pericol, cele 24 de familii se simteau marginalizate/izolate de restul comunitatii.
Lucrand alaturi de alte persoane din Comanesti, si-au recapatat increderea si s-au simtit reintegrati in comunitate.
Acest proiect i-a facut mai responsabili si i-a invatat cum pot sa-si rezolve singuri anumite probleme in materie de locuire.
O alta realizare a proiectului a fost crearea unor conditii mai sigure de trai pentru 24 de familii si pentru cei aproximativ 40 de copii, in prag de iarna, cu resurse materiale minime prin securizarea celor 24 de locuinte tip garsoniera.
Proiectul a avut 78 de beneficiari directi, remediind 3 tipuri de probleme ce presupuneau riscuri de accidentari, cu un buget de 10500 ron, adica 150 ron de persoana.


| Bugetul proiectului (in RON)
    10500

| Parteneri
    APL Comanesti, ISU Bacau, HFHC

| Website-ul proiectului
    nu este cazul





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->