close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



EduacCES.ro, platformă publică, gratuită, ce ajută cadrele didactice care se ocupă de copii cu CES



| Organizator:
    
| Categorie:
    Educație, Învățământ, Cercetare
| Problema de fond
    Numărul mic de profesori de sprijin/itineranți si norma de lucru a acestora (16 ore, 20 copii) creează încă, o problemă privind situatia copiilor cu CES și dizabilități integrați în școli de masă. Elevii cu CES nu beneficiază de suport adecvat din partea profesorilor, iar părinții sunt suprasolicitați făcând eforturi intense pentru a-i menține la școală.
Resursele aflate la dispoziția profesorilor în aria copiilor cu cerințe educaționale speciale sunt, de asemenea, puțin dezvoltate. Profesorii sunt lipsiți de materiale adaptate curricular care să le permită adaptarea predării în funcție de nevoile elevilor cu CES, nu au o pregatire specifică pentru abordarea acestor copii la clasă.
Elevii cu CES au nevoie să fie valorizați, să beneficieze de practici educaționale deschise și flexibile astfel încât sî fie mentinuți în procesul educațional


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este de a facilita integrarea si menținerea copiilor cu CES în învățământul de masă prin echiparea cadrelor didactice cu metode și instrumente eficiente în procesul de predare-învățare-evaluare, disponibile pe o platformă educațională digitală deschisă.
Obiective:
- Popularea platformei eduacces.ro cu min 1.000 materiale-resursă utile procesului educațional;
- Promovarea platformei eduacces.ro în rândul a min 500 școli și organizații de profil din București și țară;
- Utilizarea platformei eduacces.ro de către un număr de min 1500 specialiști și cadre didactice


EduacCES.ro, platformă publică, gratuită, ce ajută cadrele didactice care se ocupă de copii cu CES EduacCES.ro, platformă publică, gratuită, ce ajută cadrele didactice care se ocupă de copii cu CES EduacCES.ro, platformă publică, gratuită, ce ajută cadrele didactice care se ocupă de copii cu CES

| Aria geografica
    Fiind o platforma online acoperă toate orașele din România

| Rezumat
    Platforma www.eduacces.ro este prima platformă educațională pentru cadre didactice, specialiști în educație care interacționează cu copii cu CES la clasă. Platforma Eduacces.ro asigură șanse mai mari la educație pentru peste 51.000 de copii și tineri cu cerințe educaționale speciale din învățământul de masă, a fost lansată la începutul lunii aprilie 2021.
La 4 luni de funcționare a platformei de la lansare, până la finalul prezentului proiect, se înregistrau urmatoarele rezultate :
- 25836 persoane au accesat platforma,
- 1672 profesioniști din toate județele țării și-au creat cont în platformă,
- 1479 resurse educaționale adaptate disponibile,
- 72675 descărcări de resurse educaționale,
- 7000 persoane care ne sunt aproape pe canalele de social media
- 9 specialiști oferă suport în cadrul platformei,
- au avut loc 5 întâlniri de promovare ale platformei prin intermediul CMBRAE atât în rândul celor 42 CJRAE la nivel național
- 170 consilieri școlari, cadre didactice, reprezentanți inspectorate informați prin intermediul întâlnirilor regionale,
-total persoane care au văzut / interacționat cu postările de pe pagina de Facebook: 260.115 persoane,
- derulare concurs național „Schimbarea începe la mine în clasă” (20 mai 2021-18 iunie 2021) cu scopul încurajării implicării specialiștilor pentru lărgirea resurselor disponibile pe platforma eduacces.ro.
- au participat 144 specialiști în educație și peste 500 resurse au fost evaluate, aprobate în platformă cu acordarea a 25 premii.
- Pentru traducerea resurselor în cele 3 limbi ale platformei (engleză, maghiară, germană), 20 voluntari dintr-o companie au fost implicați în traducerea a aproximativ 250 de resurse în limba engleză, resurse deja încarcate în platformă.


| Date beneficiari direcţi
    Total : 1962 persoane - 1672 profesioniști in educație logați, cu cont - 100 părinți au primit îndrumări directe prin specialiștii eduacces, - 170 consilieri școlari, cadre didactice, reprezentanți inspectorate informați prin intermediul întâlnirilor regionale, - 20 reprezentanți voluntari dintr-o firmă implicați în traducerea resurselor, promotori ai platformei

| Date beneficiari
     Total estimat: peste 500.000 persoane - 200.000 online, canale de socializare - 301.240 de afișări pe site-ul didactic.ro în perioada aprilie-mai 2021 - peste 3000 copii cu CES beneficiari indirecți ai resurselor educaționale adaptate pentru platformă

| Activitati
    A1. Dezvoltarea platformei - design, secțiuni, a functionalităților și metodologiei, detalierea câmpurilor de înregistrare a userilor, a documentelor, template-urile acceptate pentru a fi încarcate, metode de validare a materialelor încărcate pe platformă, drepturi de autor și alte aspecte administrative. Implementare design platformă, conținut, flow-ul, partea de logare, resursele, formulare specifice și campuri agreate, traduceri, linkuri utile, bug-fixing și imbunătățiri, dezvoltare secțiune help-line a platformei.
Testarea tehnică realizată de Vodafone Romania a validat faza de dezvoltare, platforma fiind lansata la 5 aprilie 2021.
A2.Dezvoltare, colectare resurse educaționale adaptate
FDP și CMBRAE au selecționat 450 modele de resurse educaționale, 8 video-uri explicative și peste 50 jocuri educaționale.
Pentru traducerea resurselor în cele 3 limbi ale platformei a fost inițiată o campanie de voluntariat cu 16 voluntari dintr-o companie parteneră pentru limba engleză, 2 voluntari pentru limba germană și unul pentru limba maghiară.
A3. Serviciul Helpline.
În perioada mai-iulie 2021 cei 9 specialiști au soluționat emailuri venite prin butonul de contact al platformei, au raspuns la peste 100 de mesaje din paginile social media unde s-au diseminat informațiile despre platformă.
A4. Promovare platformă și derulare concurs național „Schimbarea începe la mine în clasă” cu scopul implicării specialiștilor pentru lărgirea resurselor disponibile pe eduacces.ro.


| Rezultatele proiectului
    Platforma pune la dispoziția utilizatorilor o colecție de resurse educaționale, facilitează schimbul de experiență și partajarea de conținut între membri și oferă obținerea de consultanță din partea specialiștilor. Astfel, în secțiunea „Resurse” a platformei, utilizatorii au acces la modele variate de materiale didactice și opțiunea de a le filtra după diagnostic sau nivelul de învățare. În secțiunea „Linkuri utile” sunt disponibile jocuri și activități non-formale pe care specialiștii le pot utiliza în adaptarea metodelor de lucru. Totodată, orice profesionist care a testat soluții didactice eficiente ce pot servi întregii comunități, are posibilitatea să își creeze cont și să încarce un număr nelimitat de documente, unul dintre obiectivele proiectului fiind extinderea continuă a www.eduacces.ro în care schimbul de experiență este încurajat, un aspect important în generarea unei schimbări reale, așteptate la nivel național, fiind conectarea specialiștilor unii cu ceilalți.
Nu în ultimul rând, platforma dispune de secțiunea „Discută cu un specialist” în care utilizatorii, părinți și cadre didactice, pot adresa întrebări legate de activitățile lor cu copiii și pot primi consultații privind provocările întâlnite la clasă. Răspunsurile sunt furnizate prin e-mail, în decurs de 48 de ore, de psihologi, psihopedagogi și alte categorii de specialiști (consilieri educaționali, profesori de specialitate, terapeuți), voluntari sau angajați ai Asociației FDP – Protagoniști în educație și ai CMBRAE. Platforma este disponibilă și în limbile maghiară, germană și engleză.


| Bugetul
    265000

| Parteneri
    Asociația FDP - Protagoniști în educație împreună cu Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE). Proiectul a fost finanțat de Fundația Vodafone prin programul „Connecting for Good” și a fost dezvoltat de Asociația FDP – Protagoniști în educație, cu sprijinul Code for Romania.

| Website proiect
    www.eduacces.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->