close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Bucharest International Marathon 2014 Raiffeisen Bank



| Organizator:
     Bucharest Running Club
| Categorie:
    Originalitate
| Problema de fond
    In anul 2008, cand Constantina Dita castiga aurul olimpic la Beijing la proba de maraton se infiinta Asociatia Bucharest Running Club. Fondatoarea si presedinta ABRC, Valeria van Groningen era deja campioana mondiala si olimpica la canotaj si participase la peste 30 de maratoane si semi-maratoane in lume. In contextul scaderii performantelor atletilor romani la capionatele de atletism, al micsorarii bazei de selectie a copiilor care doresc sa faca sau au talent pentru atletism, urmarind tendintele alarmante ale sedentarismului si bolilor stresului si lipsei de miscare a populatiei, Valeria alaturi de alti campioni sportivi si impreuna cu Federatia Romana de Atletism au decis sa infiinteze ABRC si sa demareze evenimentele de alergare de masa.

| Scopul proiectului
    ABRC a demarat cu mai multe scopuri convergente:
a.dezvoltarea miscarii de masa prin atletism stradal si a unui stil de viata sanatos, scaderea obezitatii in randul populatiei. 2.000 de copii alearga/ competitie. Dezvoltarea programelor de educatie si leadership prin organizarea de vizite ale campionilor sportivi in scolile bucurestene b. de a atrage finantari pentru alte cauze si ONG-uri; obiectivul de a demara si dezvolta fund raising-ul personal si de grup (al ONG-urilor recomandate si asociate de la 2 in 2008 la 15 in 2014) d. de a dezvolta miscarea de voluntariat sportiv in Romania.


Bucharest International Marathon 2014 Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2014 Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2014 Raiffeisen Bank

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Proiectul reprezinta viziunea ABRC de a oferi solutii unor probleme sociale contemporane: 1. Gradul de sedentarism al populatiei din mediul urban si bolile asociate: prin miscare in aer liber si un stil de viata sanatos avem drept obiectiv cresterea gradului de sanatate fizica si psihica a oamenilor din mediul urban.2.In programa scolara exista un numar restrans de ore de educatie fizica in programa scolara iar prin programul multi anual BIM am avut multiple activitati care motiveaza copiii sa se implice in diferite activitati sportive.3 Nutritia adultilor si a copiilor tot mai bogata in carbohidrati, grasimi si zaharuri au dus la cresterea incidentei obezitatii si diabetului. ABRC dezvolta programe de nutritie, work shop-uri care sunt complementare programelor de educatie fizica.4. Dezvoltarea spritului civic si crearea unui cadru organizat prin care tinerii sa dobandeasca experienta profesionala. ABRC dezvolta platforma voluntarinsport.ro cu peste 1.000 de persoane inscrise pe an. 5.Dezvoltarea turismului sportiv in Bucuresti. 10.000 de alergatori din peste 50 de tari si 10.000 de persoane in public, 1000 de turisti sportive care vin in Bucuresti cu ocazia BIM. 6. Dezvoltarea performantei in atletism prin includerea campionatelor nationale de maraton in cadrul BIM de catre Federatia Romana de Atletism si prezenta sportivilor de elita din Kenia si Etiopia.7 Atragerea de finantare pentru ONG-uri prin prezenta in cadrul BIM a 15 ONG-uri asociate si recomandate. Proiectul ofera o parghie inovativa pentru cresterea nivelului de implicare sociala concomitent cu rezolvarea unor cazuri sociale, mediu si sanatate : alergarea pentru o cauza.

| Date beneficiari
    Cele 15 ONG-uri care reprezinta cauze asociate sau recomandate ale MIB sunt atat contributori cat si beneficiari ai proiectului. Ei contribuie cu voluntari, organizeaza sesiuni de training, promoveaza evenimentul si recruteaza alergatori pentru cauzele lor care devin fundraiseri individuali. ABRC le inlesneste prezenta la locatie, corturi, servicii, alimente, bauturi, standuri in Sport Expo, promoteri, prezentari pe site (60.000 vizitatori) , articole in newsletterul bilunar (catre 17.000 de destinatari) si, cel mai important, donatia totala sau partiala a taxelor de inscriere .

| Rezultatele proiectului
    La cea de-a 7-a editie,MIB e inclus si autorizat in forurile internationale AIMS, IAAF. Promoveaza capitala prin cei 10.000 de participanti din 50 tari. Acoperirea media nationala si internationala in valoare de ~500.000 euro/ 2.200.000 ron. Online:Facebook = 7.575 like; reach total 840.000;Website: www.bucuresti-maraton.ro/com = vizitatori unici 42.000; Destinatari newsletter bilunar 19.000 persoane. Peste 500 persoane din 30 companii inscrise in programe de alergare si antrenament, pe grade diferite de dificultate, monitorizate si antrenate de colaboratori ABRC. Performanta lor in sport si la locul de munca este corelata si creste de la an la an. Peste 150 de persoane voluntari din cadrul voluntarinsport.ro au facut practica in ABRC in cadrul MIB si au primit diplome si certificate (30 de profesorii coordonatori). Parteneriate permanente cu Inspectoratul Scolar,Politia Rutiera,MAI, ISU,RATB, PMB, MTS, FRA, COSR, SMURD. Asociatiile sportive si cluburile de alergatori au parteneriate multianuale cu ABRC. Oferim premii si organizam competitii specifice pentru toate categoriile de varsta: de la Jogging in Scutece - pentru parinti si bebelusi pana la cei mai varstnici alergatori - peste 80 ani. Participarea creste cu aproximativ 25% pe an; rata de revenire in randul copiilor este de 75% iar in randul adultilor de peste 60%. Fondurile stranse pentru cauzele asociate si recomandate ale MIB sunt peste 150.000 euro = 660.000 ron. Obiectivele MIB au fost depasite atat calitativ cat si cantitativ.

| Argument
    ABRC construiește o comunitate de oameni sanatosi, pozitivi, responsabili, cu spirit civic, care fac sport in aer liber si voluntariat. Evenimentul are un impact in numeroase domenii: 1. Gradul de sedentarism al populatiei din mediul urban si bolile asociate: prin miscare in aer liber si un stil de viata sanatos avem drept obiectiv cresterea gradului de sanatate fizica si psihica a oamenilor din mediul urban.2. BIM am avut multiple activitati care motiveaza copiii sa se implice in diferite activitati sportive. 3 Dezvoltarea spritului civic si crearea unui cadru organizat prin care tinerii sa dobandeasca experienta profesionala. ABRC dezvolta platforma voluntarinsport.ro cu peste 1.000 de persoane inscrise pe an. 4.Dezvoltarea turismului sportiv in Bucuresti. 10.000 de alergatori din peste 50 de tari si 10.000 de persoane in public, 1000 de turisti sportive care vin in Bucuresti cu ocazia BIM. 5. Dezvoltarea performantei .6 Atragerea de finantare pentru ONG-uri prin prezenta in cadrul BIM a 15 ONG-uri asociate si recomandate. Proiectul ofera o parghie inovativa pentru cresterea nivelului de implicare sociala concomitent cu rezolvarea unor cazuri sociale, mediu si sanatate : alergarea pentru o cauza.

| Bugetul proiectului (in RON)
    4792700

| Parteneri
    Raiffeisen Bank, Volkswagen,adidas,Vodafone,Mega Image,Tupperware,SAMAS,Isostar,Izvorul Minunilor,Hotel Athénée Palace Hilton, Petrom, Arctic, Ursus Cooler, City Grill-Hanu’ Berarilor, Uniqa, GSK, Privileg, World Class, Global Relocation Services, Guard One, Media Image;parteneri institutionali:Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Tineretului și Sportului, Federaţia Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, AIMS;organizațiile: Smart Atletic, MPG, Ro Club Marathon, 7card, Integrated Consulting Group, RATB; parteneri media:TVR, Europa FM, Itsy Bitsy, Digi 24, DigiSport, Național TV, Cartoon Network, Boomerang, Gazeta Sporturilor, Men’s Health, Revista Ioana, Casa Lux, România Liberă, Academia Cațavencu, Manager Express, In Your Pocket, Business Review, Alerg, Qbebe, Doxi, Proxi, Terra Magazin, 4run.ro; organizatii non-profit:Hospice Casa Speranței, Little People, United Way, Light into Europe, HHC România, WWF și Fundatia Olimpica Romana.

| Website-ul proiectului
    www.bucharest-marathon.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->