close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Aleea senzorială



| Organizator:
    
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    Crucea Roșie Mediaș și Asociația Sfântul Casian a propus în acest an proiectul aleii senzoriale, proiect care s-a calificat pentru participarea la Maratonul Internațional de la Sibiu.
Mersul în picioarele goale ajută la eliberarea sentimentelor negative și restaurarea echilibrului organic și intelectual, contribuie la eliberarea de presiune psihologică.
Majoritatea copiilor diagnosticați cu autism suferă de tulburarii la nivel sensorial.Aleea senzorială este necesară , deoarece cu ajutorul ei copii vor putea fii ajutați in depășirea sensibilitații tactile și prin exercițiu vor putea accepta ușor mediul inconjutător .


| Scopul proiectului
    Prin crearea unei aleii senzoriale, se dorește ca acești copiii cu autism să urmeze programe intensive de terapie care duc la o recuperare funcţională a întârzierilor în dezvoltare şi la adaptarea acestora la mediul în care trăiesc, în special cu mediul înconjurător.

Aleea senzorială Aleea senzorială Aleea senzorială

| Aria geografica
    Mediaș/Sibiu

| Rezumat
    În Mediaș s-a înființat de curând Centrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist Sfântul Casian, în a cărui activitate aleea senzorială ar reprezenta o unealtă eficientă de recuperare. Mersul în picioarele goale ajută la eliberarea sentimentelor negative și restaurarea echilibrului organic și intelectual, contribuie la eliberarea de presiune psihologică.
Prin crearea unei aleii senzoriale, Crucea Roșie în parteneriat cu Asociația Sfântul Casian dorește ca acești copiii cu autism să urmeze programe intensive de terapie care duc la o recuperare funcţională a întârzierilor în dezvoltare şi la adaptarea acestora la mediul în care trăiesc, în special cu mediul înconjurător.
Totodată se speră în schimbarea atitudinii şi comportamentului copiilor faţă de cei din jur, că vor începe să fie mai atenţi, mai toleranţi şi mai interesaţi de mediul înconjurător, că se vor forma noi abilităţi şi cunoştinţe și în final, la modificarea stării psihice a copiilor, adică să devină fericiți.
Beneficiarii direcți ai serviciilor oferite în cadrul acestui proiect sunt cei 16 copii înscriși la momentul actual la Centrul de Zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist Sfântul Casian, cei 53 de copii care vor trece pragul Centrului, precum și copii sau persoane cu dizabilităţi senzoriale, fizice şi multiple.
Cheltuieli vor exista numai cu materialele de construcții, vegetație şi consumabile, totalizând aproximativ 5.000 de Lei. Proiectarea și realizarea aleii se face prin muncă voluntară. Crucea Roșie Mediaș și Asociația Sfântul Casian a propus în acest an proiectul aleii senzoriale, proiect care s-a calificat pentru participarea la Maratonul Internațional de la Sibiu.
Fără terapie simptomele se agravează în timp.


| Date beneficiari direcţi
    Grupul țintă al acestui proiect sunt copi -cei 16 copii înscriși la momentul actual la Centrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist Sfântul Casian.

| Date beneficiari
    -cei 53 de copii diagnosticați cu autism/TSA pe zona de nord a județului Sibiu

| Activitati
    În cadrul acestui proiect, s-a alergat la Maratonul Internațional Sibiu, iar cu banii obținuți, s-au achiziționat materialele pentru aleea senzorială, construirea acesteia, făcându-se de către voluntarii de la Crucea Roșie și părinții copiilor beneficiari ai centrului.

| Rezultatele proiectului
    Această formă de terapie este benefică pentru copii deoarece au nevoie de multă stimulare senzorială. Mersul cu picioarele goale pe pietre, pe nisip, pe conuri de brad sau pe rumeguș a reprezentat cea mai bună metodă de terapie pentru micuți, deoarece se face în aer liber, stimulându-le toate ariile senzoriale. Copii au devenit mai atenți, mai sociabili și mai receptivi.

| Bugetul
    12246,00

| Parteneri
     Crucea Roșie, filiala Mediaș

| Website proiect
    www.maratonsibiu.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->