Participanti & Proiecte
Internshipuri Internationale
|
Organizator: AIESEC Romania |
|
Categorie: Proiecte pentru tineret |
Conform unui studiu realizat in randul marilor companii din Romania(peste150), de catre Catalyst Solutions,50% dintre ele considera ca implicarea in activitatea unui ONG este un criteriu foarte important in selectia studentilor si absolventilor. Tot 50% considera expunerea internationala (academica sau prin stagii de practica) ca fiind pe lista criteriilor importante si foarte importante.
Avand ca membri 1300 de tineri, reprezentand de asemenea si targetul nostru, am decis sa analizam nevoile lor, astfel incat , dezvoltarea acestui produs s-a realizat cu intreaga organizatie utilizand o metoda de market research calitativa prin implementarea focus grupurilor. Informatiile reiesite din aceste focus grupuri ne-au ajutat sa stabilim profilul participantilor, mesajul, canalele si tipul de proiect pe care il vom desfasura.
| Scopul proiectului
Scopul proiectului este de a dezvolta potentialul de leadership al tinerilor romani prin oportunitatea de a lucra intr-un mediu multicultural, in una din cele 113 tari in care AIESEC este prezent. Astfel AIESEC ofera viitoarei generatii, de angajatori si angajati, perspective globale, spirit antreprenorial, experienta internationala in domeniul lor de activitate si in principal, constientizarea valorilor personale, ce duc la formarea tanarului ca individ in societatea romaneasca.
Ca si obiectiv am avut oferirea de 500 de internshipuri internationale studentilor din cele 14 orase din Romania.
| Aria geografica
14 orase, Arad, Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu, Suceava, Targu-Mures, Timisoara.
| Rezumat
Internshipuri Internationale este un proiect care s-a desfasurat in anul 2012 in 14 orase din Romania avand ca scop dezvoltarea potentialului de leadership al tinerilor romani prin oportunitatea de a lucra intr-un mediu multicultural, in una din cele 113 tari in care AIESEC este prezent. Astfel AIESEC ofera viitoarei generatii, de angajatori si angajati, perspective globale, spirit antreprenorial, experienta internationala in domeniul lor de activitate si in principal, constientizarea valorilor personale, ce duc la formarea tanarului ca individ in societatea romaneasca. Scopul final al proiectului este ca dupa ce tinerii au avut parte de experienta internationala, sa se intoarca in Romania si sa contribuie la dezvoltarea ei.
Conform unui studiu realizat in randul marilor companii din Romania(peste150), de catre Catalyst Solutions,50% dintre ele considera ca implicarea in activitatea unui ONG este un criteriu foarte important in selectia studentilor si absolventilor. Tot 50% considera expunerea internationala (academica sau prin stagii de practica) ca fiind pe lista criteriilor importante si foarte importante.
Obiectivele vizate de acest proiect au fost ca 500 de tineri romani sa beneficieze de un stagiu de practica international in anul 2012.
Activitatile implementate in proiect au fost urmatoarele: planificarea proiectului, stabilirea obiectivelor, crearea profilului studentului, stabilirea metodelor de promovare si selectie a aplicantilor, promovarea internshipurilor, selectia candidatilor, pregatirea lor pentru internshipuri, alegerea internshipului potrivit fiecarui candidat, desfasurarea internshipului si reintegrarea tanarului in mediul social local.
Rezultate: 306 studenti romani au beneficiat de internshipuri in strainatate.
| Date beneficiari
Beneficiarii au fost implicati in proiect in mod direct prin punerea la dispozitie a platformei noastre interne de internshipuri internationale la care ei au avut acces si au fost incurajati sa isi caute un internship care sa li se potriveasca.
| Rezultatele proiectului
Rezultatele: 178 de internshipuri internationale sociale oferite studentilor romani in 45 de tari, 128 de internshipuri internationale profesionale oferite studentilor romani in 25 de tari.
Beneficiile studentilor: perspective globale, retea de contacte internationale, dezvoltarea inteligentei emotionale si a spiritului antreprenorial, dezvoltarea abilitatilor de lucru in echipa, dezvoltarea simtului de responsabilitate sociala, dezvoltarea abilitatilor de leadersip, simt puternic de contributie si impact asupra unei societati.
| Bugetul proiectului (in RON)
173000
| Parteneri
Universitatea Aurel Vlaicu, Universitatea Vasile Goldis Arad, Academia de Studii Economice Bucuresti, Universitatea Transilvania Brasov, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea Ovidius Constanta, Universitatea din Craiova, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi, Universitatea din Oradea, Universitatea Dunarea de Jos Galati, Universitatea din Pitesti, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Universitatea Stefan cel Mare Suceava, Universitatea de Vest Timisoara, Universitatea Politehinca Timisoara, Universitatea Petru Maior Targu-Mures.
| Website-ul proiectului
www.aiesec.ro