close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Bucharest International Marathon



| Organizator:
    Bucharest Running Club/ Maratonul International Bucuresti
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Peste 8.000 de persoane au participat la competitiile de alergare anterioare si din cadrul celei de-a 5a ediții a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon (MIB), cel mai mare eveniment sportiv de atletism stradal internațional din Romania. Evenimentele creaza noi standarde de viata prin dezvoltarea interesului pentru un stil de viata sanatos, pentru spirit civic, generozitate, voluntariat, competitie intr-un mod constructiv, depasirea limitelor personale. In paralel cu sprijinirea dezvoltarii personale a alergatorilor, organizatorii urmaresc sustinerea altor proiecte ecologice, umanitare sau de dezvoltare comunitara. Maratonul, care a ajuns deja in 2012 la cea de-a 5a editie, incurajeaza turismul sportiv iar capitala devine o noua destinatie pentru alergatorii amatori si profesionisti din strainatate.

| Scopul proiectului
    Pana in 2008, Bucurestiul era singura capitala din UE fara un maraton. Maratonul International Bucuresti a fost initiat de Valeria Racila Van Groningen, campioana olimpica care a infiintat Asociatia Bucharest Running Club special pentru a organiza acest maraton pana cand va deveni o traditie pentru Bucuresti si pentru Romania. Echipa de organizare a inteles ca un astfel de proiect poate insufla un spirit proaspat si poate deschide o directie noua in modul de gandire al romanilor. In acelasi timp, proiectul isi propune sa sustina si sa promoveze cat mai mule cause ecologice si umanitare.

Bucharest International Marathon Bucharest International Marathon Bucharest International Marathon

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Maratonul International Bucuresti, ajuns in 2012 la a 5a editie, raspunde tuturor cerintelor unui eveniment sportive stradal de anvergura: traseu stradal inchis si asigurat, premii in bani, asistenta medicala, timp de alergare monitorizat electronic cu chip-uri individuale, medalii, tricouri de competitie, numere de competitie, vestiar, inregistrare si rezultate individuale online.
Peste 9.000 de persoane au participat la competitiile de alergare anterioare si din cadrul celei de-a 5a ediții a Maratonului International Bucuresti, cel mai mare eveniment sportiv de atletism stradal internațional din Romania. Evenimentul creaza noi standarde de viata prin dezvoltarea interesului pentru un stil de viata sanatos, pentru spirit civic, generozitate, voluntariat, competitie intr-un mod constructiv, depasirea limitelor personale. In paralel cu sprijinirea dezvoltarii personale a alergatorilor, organizatorii urmaresc sustinerea altor proiecte ecologice, umanitare sau de dezvoltare comunitara. Maratonul incurajeaza turismul sportiv iar capitala devine o noua destinatie pentru alergatorii amatori si profesionisti din strainatate. Toate activitatile au fost implementate cu sprijinul si prin munca celor peste 600 de voluntari care au contribuit de-a lungul proiectului.


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    MIB 2012 a adunat circa 8000 de persoane din Romania si din strainatate care au iesit sa alerge sau sa incurajeze alergatorii. Sloganul “Alearga pentru tine” a inspirat oamenii sa faca ceva pentru ei – sa alerge, sa faca miscare sau sa faca voluntariat, astfel MIB a demonstrat ca exista multi romani cu puternic spirit de echipa, cu implicare comunitara si cu generozitate. Pentru persoanele active fara sa fie sportivi de performanta, participarea la maraton si mai ales terminarea cursei de 42,195 km sau chiar a celei de semimaraton - 21 km, reprezinta dovada ca pot sa-si realizeze cele mai indraznete vise. Pentru oamenii care lucreaza peste 40 de ore pe saptamana, participarea la “cursa stafeta corporate” a insemnat o noua competitie si o noua identificare cu valorile companiei la care muncesc. Pentru persoanele neantrenate, participarea la “cursa populara” a fost un prilej de petrecere a timpului liber intr-un mod activ si benefic. Pentru copiii alergatori, cursa de 1 km a insemnat prilej de competitie, premii si distractie. Pentru persoanele cu deficiente fizice, participarea la “cursa scaunelor cu rotile” a fost un moment de mandrie personala. Pentru cei 600 de volunari, de-a lungul intregului an, angrenati in organizare, a fost o dovada de generozitate si responsabilitate civica. Numarul de voluntari implicati in munca de organizare s-a dublat de la o editie la alta a MIB. In acelasi timp, trebuie mentionate fondurile stranse de asociatiile si organizatiile non-profit afiliate maratonului.

| Bugetul proiectului (in RON)
    783000,00

| Parteneri
    Parteneri institutionali: Federatia Romana de Atletism, Primaria Municipiului Bucuresti, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman. Competitia este afiliata la AIMS (Asociatia Internationala a Maratoanelor Stradale). Parteneri Maratonul International Bucuresti 2012: Raiffeisen Bank – sponsor oficial, Volkswagen – sponsor principal, Adidas – sponsor tehnic, Gillette - antiperspirantul oficial al Maratonului si sponsor cursa populara, GlaxoSmithKline, PwC Romania, Vodafone – Partener de comunicatii, Durex, Uniqa Asigurari, Izvorul Minunilor, Isostar, Hotelul Athénée Palace Hilton, City Grill, Privileg Catering, World Class, si Scorseze

| Website-ul proiectului
    http://bucharest-marathon.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes