Participanti & Proiecte
LEADERS Experience
|
Organizator: Fundatia LEADERS |
|
Categorie: Programe |
Programul a luat naștere în 2007, la acel moment având o durată considerabil mai mică (7 zile), viziunea fiind aceeași ca și azi: dorința de a aduce în același loc tineri profesioniști remarcabili din domenii diverse și de a le oferi un context în care să trăiască experiențe autentice de leadership pe care, în mod normal, le-ar trăi pe o perioadă mult mai lungă de timp, oferindu-le astfel contextul în care să își pună baza unor abilități esențiale și să evite posibile greșeli în cariera lor, un loc care, pe scurt, să le accelereze creșterea și să-i aducă mai aproape de viziunea lor personală și profesională, un program care să creeze lideri în toate domenile și structurile de activitate ale României și să ofere tinerilor cu potențial declarat acces la resurse și la un network puternic.
| Scopul proiectului
"-Cunoașterea valorilor și stilurilor personale care vor determina definirea leadershipului personal;
-Dezvoltarea capacității de a-și stabili un plan de carieră în concordanță cu nevoile și obiectivele organizației din care face parte;
-Cresterea capacității de a-I influența pe cei din jur;
-Dezvoltarea capacității de învățare prin experiențe și tranziția lecțiilor în viața profesională;
-Dezvoltarea abilităților de comunicare, atât unu la unu, comunicare persuasivă, cât și capacitatea de a-și crește un network personal;"
| Aria geografica
București, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Constanța, Oradea
| Rezumat
Credem că România are un potenţial enorm în tineri şi ne dorim ca drumul de la teorie la practică, de la idee la acţiune să fie cât mai scurt pentru a genera schimbare. LEADERS Experience este primul accelerator de experienţe din România, creat pentru tinerii până în 30 de ani. Este felul nostru de a le oferi tinerilor cu potenţial structură, viziune și încredere în acţiune.
Nevoia pe care am identificat-o în rândul tinerilor este de inspiraţie și curaj pentru viitorul lor, de claritate în viziune și de a ști care este rolul lor ca viitori lideri. Totodată, am luat în considerare nevoia tinerilor să își construiască o reţea de contacte și o comunitate, nevoia să cunoască exemple de succes care să le alimenteze spiritul și dorinţa pentru viitor. O altă nevoie este aceea de a conecta studenţii şi pe cei proaspăt absolvenţi cu experienţa reală a implementării unor proiecte şi a unor simulări de business. În rândul obiectivelor se află capacitatea celor 30 de participanţi de a testa posibilităţi, alege în cunoştinţă de cauză, economisi timp luând decizii care îi împlinesc şi dezvolta competenţe cerute pe piaţa muncii. Concret, proiectul constă în 10 zile în acceleratoare, învăţare concentrată prin training-uri şi feedback, sesiuni de mentorat unu-la-unu, 6 luni de monitorizare a progresului, întâlniri cu lideri, acces în comunitatea LEADERS şi 3 proiecte sociale create în fiecare ediţie. Rezultatele programului se reflectă în proiectele care fac o schimbare reală în societate, proiecte precum BuchARTest (2019), ce redă culoare Bucureştiului prin intermediul artei murale, sau „Mă ţin de şcoală” (2018) și-a propus să rezolve problema a 100 de copii din Platarasti, jud. Călărași, care din motive financiare, se aflau foarte aproape de a renunța la continuarea studiilo
| Date beneficiari
Se adresează tinerilor cu vârste între 19 și 25 de ani: tineri din țară și din străinătate, cu experiență demonstrată în diverse domenii (Business/Economic, IT, Medicină, Farmacie, Construcții, Arhitectură, Drept, Științe Politice, Administrație Publică, Agricultură, Arte, Psihologie), antreprenori la început de drum, juniori, freelanceri, oameni din industrii creative, din profesii liberale, ingineri, IT-iști, oameni preocupați de învățare și dezvoltare, care vor să creeze valoare pentru ei și pentru cei din jur.
| Date beneficiari
Beneficiarii proiectelor implementate de participanți în cadrul etapei „Proiectelor sociale”
| Activitati
Acceleratoarele de experiențe - Constau în situaţii reale, training & brainstorming, simulări de business, observare și feedback constant de la trainerii LEADERS. Fiecare program are două astfel de acceleratoare, fiecare cu o durată de 5 zile. Tinerii cunosc poveștile de viaţă a 4 lideri din diferite domenii și află cum și-au urmat viziunea spre succes. Își testează abilităţile printr-o simulare de business de 24 de ore, în care conduc o situaţie reală de business.
Provocările personale - În funcţie de obiectivele personale, participanţii primesc zilnic (pe telefon/e-mail), timp de 30 de zile, o provocare personală sau socială, special creată pentru fiecare. La finalul zilei, completează rezolvarea pe platforma Experience, iar evoluţia este monitorizată și ghidată.
Proiectele sociale - Încep cu două zile pline de discuţii despre nevoi sociale, brainstorming de idei pentru proiecte și alegerea democratică a 3 proiecte pe care participanţii le implementează de la A la Z. Tinerii sunt împărţiţi în echipe, organizate și îndrumate de traineri cu experienţă. De la research și planificare, până la implementare și promovare, fiecare echipă va participa la aducerea pe lume a unui proiect social.
Mentoratul - Fiecare participant experimentează legătura strânsă cu un mentor dedicat din rândul comunităţii LEADERS.
| Rezultatele proiectului
Primul rezultat al programului este reprezentat de impactul pe care acesta l-a adus în viața personală și profesională a celor 30 de participanți: tinerii care la începutul 6 luni aveau idei și experiență profesională, însă se confruntau cu probleme atunci când ajungeau la etapa de implementare, au acum capacitatea de a o face siguri pe ei, astfel - participanții reușesc să dea formă concretă ideilor de business, să pornească inițiative non-profit care aduc impact real și schimbare în societățile lor, să-și ducă în concret viziunea și să crească nelimitați de lipsa experienței de leadership și a network-ului necesar.
Un al doilea rezultat este reprezentat de succesul pe care etapa proiectelor sociale a avut-o:
-În timpul implementării din cadrul programului, proiectele participanților ajută segmente defavorizate și rezolvă situații pe care autoritățile locale le ignoră sau nu le pot rezolva. Câteva cifre relevante: în ediția 2017-2019, proiectele participanților: au hrănit 500 de persoane nevoiașe, au educat peste 150 de copii din ciclul primar în legătură cu importanța alimentației sănătoase, au dat șansa la un an de educație mai calitativ unei comunități defavorizate din Călărași, au colorat mural 200m² de pereți gri din capitală și au creat o platformă menită să rezolve problema transportului școlar din mediul rural.
-Două dintre cele 6 proiecte create și implementate în cadrul LEADERS Experience au devenit după încheierea programului ONG-uri de sine stătătoare: Rebite și Buchartest
| Bugetul
747568
| Parteneri
Raiffeisen Bank, Autonom Rent-a-car, Adrem Invest, Caravana cu Medici, Miele, ASUS, OK Center, Jidvei, Hotel Alpin Braşov
| Website proiect
https://leaders.ro/programe/experience/