close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Fa cadou un copac



| Organizator:
    MaiMultVerde
| Categorie:
    Protectia mediului
| Problema de fond
    Campania „Fa cadou un copac!” a pornit de la necesitatea strangerii de fonduri pentru impadurirea Romaniei, o tara in care se taie anual 15 milioane de copaci. Oricine face o donatie simbolica de 10 lei catre MaiMultVerde contribuie la plantarea unui copac. Plantarea unui copac inseamna 
un aer mai curat prin reducerea cantitatii de dioxid de carbon din atmosfera, reabilitarea unor zone in curs de desertificare si a celor afectate de inundatii si alunecari de teren prin actiuni de impadurire, precum si 
oportunitati de voluntariat pentru mediu si sansa de a participa la actiuni de plantare pentru voluntari.

| Scopul proiectului
    Scopul principal al proiectului este cresterea suprafetei impadurite a Romaniei. Cel de-al doilea scop este sansa oferita doritorilor de a participa la actiuni de plantare ca voluntari si de a contribui prin exemplul propriu la imbunatatirea calitatii mediului. Obiectivele acestei campanii au fost cu mult depasite, caci numarul mare de copaci plantati in anul 2011 (11.000), precum si numarul voluntarilor participanti la aceasta campanie (aproximativ 200) a fost surprinzator, avand in vedere ca bugetul de pornire a proiectului a fost zero.

Fa cadou un copac Fa cadou un copac Fa cadou un copac

| Aria geografica
    plantarile au avut loc la Snagov si Ploiesti, dar oricine, de oriunde, a putut cumpara copacei

| Rezumat
    Campania „Fa cadou un copac!” a demarat in decembrie 2010, ca o alternativa la clasicul cadou de Craciun. Scopul campaniei era sa oferim posibilitatea de a cumpara cadouri “verzi”, care sa nu se deterioreze odata cu trecerea timpului si care sa nu aiba un impact asupra mediului inconjurator, din contra, sa contribuie la protejarea acestuia. Astfel, am ambalat ceea ce este de fapt o campanie de fundraising intr-una care promite si livreaza un cadou verde.
Fiecare donatie de 10, 30, 50, 100 sau 150 lei inseamna de fapt plantarea unui copacel sau a mai multora, in functie de suma. Cel sau cea care face donatia primeste pe e-mail confirmarea donatiei si o felicitare editabila pe care o poate pastra sau oferi unei persoane dragi. Pentru a personaliza “cadoul”, am mers mai departe si le-am promis oamenilor ca fiecare copacel va purta un nume, numele persoanei care primeste cadoul. Ne-am folosit de fiecare sarbatoare (Craciun, Valentine’s Day, Dragobete, Martisor, Ziua Femeii, Paste, 1 Iunie etc.) pentru a promova campania si astfel, in aprilie 2011, au fost plantati 5.000 de puieti de stejar, frasin, par corcodus, tei si paltin in zona Snagov. Aceasta a fost prima plantare din cadrul proiectului. A doua a avut loc in toamna lui 2011, in apropiere de Ploiesti, cand au fost plantati 6.000 de puieti. Pe termen lung, persoana care face donatia sau cea care primeste cadou copacelul va primi informatii pe email despre actiunea de plantare si poate participa la ea, iar ulterior acesteia, despre evolutia copaceilor plantati timp de cinci ani.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi ai acestei campanii sunt cei care au primit cadou copaceii si au participat la plantari in calitate de voluntari (peste 1500 de persoane). Beneficiarii indirecti sunt insa cei mai numerosi (locuitorii din zonele Snagov si Ploiesti), caci plantarea unor copaci inseamna reducerea dioxidului de carbon din atmosfera si purificarea aerului pe care il respiram, precum si stabilizarea terenurilor si crearea unor perdele de protectie.

| Rezultatele proiectului
    - 15.000 lei adunati in urma campaniei de fundraising
- 11.000 de puieti plantati
- 200 de persoane implicate in actiunile de plantare care au fost expuse mesajelor voluntariatului si protectiei mediului
- imbunatatirea calitatii mediului prin extinderea suprafetei impadurite la nivel national ceea ce inseamna ameliorarea progresiva a capacitatii de productie a terenurilor agricole degradate, mentinerea biodiversitatii si dezvoltarea continua a functiilor ecologice si sociale ale padurilor si imbunatatirea calitatii aerului.
- crearea unei perdele de protectie pe Centura de Est a Ploiestilui, caci cei 6.000 puieti plantati in toamna inseamna, de fapt, o completare la o parcela de 10 ha impadurita de MaiMultVerde in 2009. Atunci au fost plantati 50.000 de puieti, iar in 2010 si 2011, s-au facut lucrari de intretinere si completari. Aceste lucrari continua si in 2012.


| Bugetul proiectului (in RON)
    0

| Parteneri
    Asociatia MaiMultVerde

| Website-ul proiectului
    www.maimultverde.ro/sustine





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->