close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Tinerele din mediul rural, agenți ai schimbării



| Organizator:
    Fundatia World Vision Romania
| Categorie:
    Educație, Învățământ, Cercetare
| Problema de fond
    Peste 70% dintre fetele cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani evita sa participe la activitati cotidiene firesti, intrucat sunt complexate.75% dintre adolescentele cu stima de sine scazuta se implica in activitati periculoase (bullying, absenteism si tulburari alimentare). Adolescentele cu stima de sine scazuta sunt de 4 ori mai predispuse sa ia parte la activitati neadecvate, pe care apoi sa le regrete.
Starea de bine emotionala, stima de sine, modalitatea de raspuns la diferitele pericole din jur dar si nivelul de informatii la care o adolescenta are acces reprezinta aspecte prioritare pentru viitorul acesteia, aspecte pe care proiectul Tinerele din mediul rural, agenti ai schimbarii ( powered by Alka) le adreseaza in mod direct si individual.


| Scopul proiectului
    Proiectul isi propune sa adreseze problematicile elevelor adolescente din mediul rural vizand tematici de natura psihologica, vocationala dar si de dezvoltare a unor abilitati de viata prin sesiuni lunare pe tematici specifice, consiliere psihologica si scolara dar si oferirea de suport in creionarea deciziilor post liceu.

Tinerele din mediul rural, agenți ai schimbării Tinerele din mediul rural, agenți ai schimbării Tinerele din mediul rural, agenți ai schimbării

| Aria geografica
    Ialomita

| Rezumat
    Proiectul Tinerele din mediul rural, agenți ai schimbării se adreseaza elevelor din mediul rural si are ca scop capacitarea acestora cu abilitati in vederea identificarii de resurse personale precum incredere, motivatie, stima de sine, reusita, hotarare.
In luna septembrie, au fost identificate 50 de eleve din mediul rural in vederea asigurarii suportului necesar de dezvoltare personala pe componenta incredere si stima de sine cu sesiuni de dezvoltare personală, consiliere vocațională și consiliere psihologică în vederea creșterii eficacității atât în plan școlar, cât și personal pentru a îmbunătății calitatea vieții, a stării de bine și a relațiilor interpersonale.
In perioada de implementare (septembrie- decembrie) cele 50 de tinere au participat la peste 5 sesiuni pe tematici specifice privind bunastarea, 12 eleve care au beneficiat de servicii psihologice, 5 eleve participa la ateliere de dezvoltare personală, iar 11 eleve beneficiază de sesiuni de meditații în vederea pregătirii pentru examenul de bacalaureat după cum urmează: 5 la matematică, 3 la biologie și 3 la logică;
Campania sociala de comunicare Poate te place desfasurata in perioada 25 noiembrie - 10 decembrie 2022, parte din proiectul Tinerele din mediul rural, agenți ai schimbării care a avut ca obiectiv Informarea adolescentelor/ mesaje împotriva violenţei asupra femeilor; creştere încredere în sine; când să spui NU.
Spotul aferent campaniei a inregistrat un reach de peste 12.000 de persoane si a fost vizionat in mare parte de femei cu varsta intre 35-44 ani . Mai mult spot-ul a beneficiat de un share masiv si 52 % din vizionari au venit ca urmare a acestor distribuiri, ceea ce arata un interes major.
In TV si presa spotul a avut un reach de 3 323 181,impactand un numar semnnificativ de persoane.


| Date beneficiari direcţi
    50 eleve din mediul rural, cu varsta intre 16 si 18 ani

| Date beneficiari
    Elevi de liceu 14- 19 ani, peste 500 ( din liceul in care elevele invata) Parintii elevelor beneficiare, persoane din mediul rural, aprox 80 Public larg ( ex persoane 35-44 ani) care au vizualizat spotul campaniei

| Activitati
    Proiectul a inceput in luna septembrie 2022 cand au fost identificate un numar de 50 adolescente din mediul rural cu varsta intre 16 si 18 ani, ce studiaza la un liceu din Urziceni, judetul Ialomita carora li s-a realizat o evaluare a nevoilor la nivel individual, a starii emotionale si intereselor si abilitatilor profesionale. Rezultatele acestei cercetari au stat la baza conturarii demersurilor si activitatilor de la nivelul proiectului, asigurandu-se astfel o corelatie directa cu nevoile elevelor beneficiare.
Ca urmare in fiecare din cele 4 luni au fost desfasurate sesiuni de grup pe tematici precum autocunoasterea, stima de sine, comunicare si abilitati sociale, combaterea violentei.
De asemenea, in urma discutiilor pe baza rezultatelor testelor aplicate 12 eleve au beneficiat de consiliere psihologica, 5 au inceput sa participe la ateliere de dezvoltare personala, iar 11 au inceput meditatiile pentru examenul de bacalaureat.
Coordonatorul proiectul, un psiholog cu o norma de 8h, lucreaza in mod direct cu elevele beneficiare, atat prin intermediul sesiunilor de grup cat si a celor individuale.


| Rezultatele proiectului
    50 de beneficiari
20 de voluntari
1 judet
1 liceu
50 de eleve beneficiare de sesiuni de dezvoltare personala
5 sesiuni
12 eleve de servicii de consiliere psihologica
11 eleve beneficiaza de sesiuni de meditatii
spot campanie cu reach de 12.000 de persoane in Social Media si 3 323 181 in presa si TV.
4 luni de implementare


| Bugetul
    60260,00

| Parteneri
    Fundația World Vision România, Alka Group România, Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita, Liceul Teoretic Sfanta Ecaterina Urziceni, M.A.I – Politia Romana, A.N.I.T.P

| Website proiect
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->