close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Maratonul Olteniei 2022 #10anideMOtivatie pentru sport și fapte bune



| Organizator:
    
| Categorie:
    Campanii sociale
| Problema de fond
    Maratonul Olteniei este promisiunea noastră reînnoită anual de a adăuga Râmnicu Vâlcea pe harta marilor curse de Semimaraton, Cross și MTB. În 2022, am continuat să investim în comunitatea locală, prin suma de 22.152 EUR, în trei sectoare de activitate:
• Educație și dezvoltare regională: În contextul actual, organizația Narada consideră că momentul critic pentru a stopa evoluția negativă a analfabetismului școlar este intervenția urgentă în educație;
• Mediu: Sudul României este în plin curs de deșertificare. Ne-am alăturat inițiativelor lansate de Viitor Plus prin investirea în energia regenerabilă;
• Sănătate și wellbeing: Deși pentru mulți dintre noi accesul la servicii medicale de înaltă performanță este facil, nu pentru toți locuitorii României situația este similară.


| Obiectivele campaniei
    Maratonul Olteniei este despre toți oamenii care ne inspiră cu #MOtivația pentru sport și fapte bune. În 2022 am continuat să investim în comunitățile din care facem parte prin:
• încurajarea unui stil de viață sănătos în rândul angajaților și al participanților, prin promovarea sportului în aer liber;
• susținerea comunității locale prin identificarea a trei cauze sociale ce corespund unor nevoi importante;
• dezvoltarea culturii voluntariatului în rândul angajaților companiei, creșterea gradului de motivare și al nivelului de implicare în proiectele companiei.


Maratonul Olteniei 2022 #10anideMOtivatie pentru sport și fapte bune Maratonul Olteniei 2022 #10anideMOtivatie pentru sport și fapte bune Maratonul Olteniei 2022 #10anideMOtivatie pentru sport și fapte bune Maratonul Olteniei 2022 #10anideMOtivatie pentru sport și fapte bune Maratonul Olteniei 2022 #10anideMOtivatie pentru sport și fapte bune

| Aria geografica
    Judetul Vâlcea

| Rezumat
    Maratonul Olteniei este un eveniment sportiv de Trail Running și MTB, cu scop caritabil, powered by CEZ România, început ca o inițiativă de responsabilitate socială aparută din nevoile comunității locale în care operează compania, dar și ca o încurajare a unui stil de viață sănătos. Ediția din 2022 a fost despre toți oamenii care ne inspiră cu #MOtivația pentru sport și pentru a face bine. 2022 a fost, totodată, anul în care am marcat 10 ediții dedicate pasiunii pentru sport și fapte bune.

Maratonul Olteniei susține comunitatea locală prin:
 încurajarea unui stil de viață sănătos în rândul angajaților și al tuturor participanților;
 promovarea sportului (Trail Run și MTB) în aer liber;
 posibilitatea de a susține 3 cauze sociale care răspund unor nevoi importante, identificate în județul Vâlcea;
 încurajarea voluntariatului intern, creșterea gradului de motivare al angajaților și creșterea gradului de implicare în activitățile/proiectele companiei;
 îmbinarea principiilor de dezvoltare durabilă și cele ale incluziunii sociale.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii direcți ai cauzelor sociale susținute de eveniment au fost după cum urmează:
 317 beneficiari ai alertelor educaționale soluționate împreună cu Narada (80 de elevi înscriși la Școala Gimnazială Colonie, 153 de elevi înscriși la Școala Gimnazială Ferigile, respectiv 84 de elevi de la Școala Gimnazială Pesceana, județul Vâlcea)
 276 de paciente din Lungești și Drăgășani, județul Vâlcea, care au beneficiat gratuit de testul Babes-Papanicolau
 o familie beneficiară formată din 6 frați, aflați în grija bunicului lor, a cărei locuințe a fost dotată cu panouri fotovoltaice.
Beneficiarii indirecți: persoanele iubitoare de sport și fapte bune, de toate vârstele, ce au participat în cadrul probelor de concurs, angajații Grupului CEZ în România, partenerii, comunitatea locală din județul Vâlcea, autoritățile locale.


| Activitati
    Strategia de media a implicat un ansamblu complex de canale, atât în zona de presă scrisă, televiziune și radio, cât și comunicare pe rețelele sociale, atât paginile proprii, cât și ale partenerilor:
 5 comunicate de presă transmise;
 1 conferință de presă la care au participat 2 televiziuni (TVR si VTV)
 Banner MO în 5 ziare locale timp de 1 lună : Curierul de Argeș, Jurnalul Olteniei, Impact în Gorj, Datina, Informația de Teleorman și Curierul de Vâlcea
 12 știri locale (1 X Argeș TV, 1 x Oltenia 3TV, 1 X PTV Oltenia, 1 x TVR, 1 x Antena 3 Vâlcea, 7 știri VTV);
 1 spot publicitar MO în secțiunea de publicitate VTV;
 1 știre Radio Oltenia
 40 de articole print în presa locală;
 Peste 150 de articole online, preluări Comunicate de Presă;
 3 parteneriate plătite : Realitatea Plus, Adevărul, Europa FM
 124 postări în social media, pe alte pagini decât cele ale CEZ
 OOH în Râmnicu Vâlcea.


| Rezultatele proiectului
    În 10 ani de Maratonul Olteniei, am donat 137.152 EUR comunității din Vâlcea și au fost implicați peste 5760 de iubitori ai sportului. Printre rezultatele ediției din 2022 se numără:
 860 de concurenți (702 la cursele fizice și 158 la cele virtuale);
 100 de voluntari CEZ, 100 de participanți la cursa copiilor;
 16 participanți înscriși la cursa persoanelor cu dizabilități;
 9237 EUR direcționați către Narada – soluționarea a 3 alerte din educație în comunitatea din județul Vâlcea;
 7997 EUR direcționați către Fundația Renașterea pentru oferirea de teste gratuite Babes-Papanicolau în Lungești, județul Vâlcea, prin intermediul Centrului Medical Mobil Renașterea;
 4918 EUR donați către Asociația Viitor Plus pentru montarea de panouri fotovoltaice la o familie beneficiară formată din 6 frați, aflați în grija bunicului lor.

După o perioada lungă cu provocări și limite depășite, Maratonul Olteniei a revenit în 2022 pentru toți iubitorii de sport și miscare în aer liber, cu trasee adaptate atât pentru profesioniști, dar mai ales pentru sportivi amatori care fie sunt participanți fideli ai evenimentului, fie au venit pentru prima dată la linia de start:
 Cursa MTB Cross Country, cu două variante de traseu: scurt, de 22 km și lung, de 33 km.
 Cursa Trail Run, cu două variante de traseu: crosul de 12 km și semimaratonul de 22 km.

Pentru a sărbători cea de a 10 a ediție a Maratonului Olteniei au fost lansate și provocări sportive virtuale. Toate categoriile de participanți au putut face o provocare de o zi sau de 31 de zile pentru o distanță prestabilită. La final, aceștia au trimis dovada progresului lor de pe ceasurile inteligente personale sau de pe altă aplicație specifică.
 RUN Challenge 31 zile - 100 km trail run, BIKE Challenge 31 zile – 1 000 km MTB realizați în 31 de zile
 Probe tradiționale: RUN 1 zi - 12 km trail, BIKE 1 zi - 22 km MTB
 Cursele în scaun cu rotile.

De asemenea, în parcul Zăvoi au revenit 2 dintre componentele care asigură anual atmosfera de sărbătoare a evenimentului:
 cursa de alergare pentru copii, care a reunit copii cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani pentru a se bucura de toate plusurile oferite de mișcare. Cursa pentru copii a fost epuizată încă din prima zi de înscrieri.
 zonele de divertisment dedicate publicului, de la cabina video 360 de grade sau Energiada Bike, până la turnul de escaladă sau zona Ucenic Electrician.


| Parteneri
    Asociația Narada
Viitor Plus
Fundația Renașterea


| Despre organizator
    Producție, distribuție și furnizare de energie electrică

| Website proiect
    https://maratonulolteniei.ro/ si https://energiepentrubine.ro/maratonul-olteniei-sport-si-fapte-bune/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->