close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Discovering Reality Amongst Worlds



| Organizator:
    AIESEC Constanta
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    S-a observat o nevoie de dezvoltare a educatiei in mediul constantean. In acest sens AIESEC COSTANTA si-a propus implementarea unui ciclu de proiecte (adresat invatamantului preuniversitar) care sa raspunda la problema existenta.
Proiectul „D.R.A.W.” este un proiect de educatie non-formala dedicat elevilor de clasa a VI-a şi a VII-a.
Proiectul va cuprinde sesiuni pentru stimularea creativitatii, imbunatatirea Limbii Engleze şi care faciliteaza beneficiarilor directi dezvoltarea abilitatilor personale latente, oferindu-le astfel sansa de a-si alege o viitoare cariera în care pot performa.


| Scopul proiectului
     Proiectul va cuprinde sesiuni pentru stimularea creativitatii, imbunatatirea Limbii Engleze şi care faciliteaza beneficiarilor directi dezvoltarea abilitatilor personale latente, oferindu-le astfel sansa de a-si alege o viitoare cariera în care pot performa.
Scopul proiectului este incurajarea dezvoltarii personale prin activitati extrascolare, insufland participantilor un spirit civic european, totodata creand un spatiu de intelegere a contextului european actual si de viitor. Trainerii internationali vor inspira elevilor o atitudine pro-activa si toleranta.


Discovering Reality Amongst Worlds Discovering Reality Amongst Worlds Discovering Reality Amongst Worlds

| Aria geografica
    constanta

| Rezumat
    Educatia non-formală este, în ultimul timp, recunoscută a fi un instrument necesar dezvoltării umane în sfera socială, comportamentală, educațională, culturală şi economică.
Punctul forte al educației non-formale este abordarea, şi anume: în centrul procesului de învățare se află beneficiarul direct al procesului: elevul, în calitatea sa de entitate singulară.
Mai mult, deoarece această formă de educație nu are caracter obligatoriu, este mult mai atrăgătoare unui public larg, dar select, deoarece aceşti oameni cu spirit de iniţiativă învaţă pentru că şi-o doresc, iar atunci când practici lucrurile din plăcere, rezultatele sunt dovedite a fi mult mai mari, atât calitativ cât şi cantitativ.
Această abordare complementară asupra educaţiei şi a procesului de asimilare de informaţii şi dezvoltare de aptitudini practice, are avantajul de nu-şi limita publicul ţintă căruia i se adresează, putând fi folosită atât pentru suplimentarea bagajului de cunoştinţe adresate adulţilor, cât şi copiilor.
Educația non-formală se implementează prin activităţi variate şi atractive. Prin intermediul acestora, beneficiarii îşi îmbunătățesc aptitudinea de a fi tolerant, au parte de dezvoltare culturală şi îşi explorează capacităţile, abilităţile şi talentele.
Proiectul „D.R.A.W.+” este un proiect de educație non-formală dedicat elevilor de clasa a VI-a şi a VII-a.
Proiectul cuprinde sesiuni pentru stimularea creativităţii, îmbunătățirea Limbii Engleză şi care facilitează beneficiarilor direcţi dezvoltarea abilitățile personale latente, oferindu-le astfel şansa de a-şi alege o viitoare carieră.


| Date beneficiari
    Participanții dobândesc viziunea de ansamblu asupra viitorului lor academic;
Participanții îşi descoperă caracteristicile personale latente;Participanții înțeleg conceptele de ambiție, perseverenţă şi importanţa lor pe viitor;
Participanții își schiţează traiectoria dorită conform celor descoperite în timpul participării la sesiuni.


| Rezultatele proiectului
    Proiectul ''D.R.A.W'' face parte din ciclul non-formal pe care incerca AIESEC Constanta sa il creeze in mediul constantean de invatamant, avand impact asupra elevilor de clasele a VI-a şi a VII-a, influentand si insufland participantilor de la o varsta destul de mica, valori civice, idealuri etice, responsabilitate sociala si sentimentul apartenentei la o cauza. Se urmareste stimularea creativitatii si a cunoasterii de sine mai bine, pentru o mai buna alegere a carierei in viitor. Avand in vedere ca acesti participanti vor putea trece prin intreg ciclul non-formal de dezvoltare isi vor cultiva abilitatile si vor avea o atitudine pro-activa mult mai pronuntata. Astfel, proiectul acesta contribuie la formarea unor potentiali lideri.

| Bugetul proiectului (in RON)
    7000

| Parteneri
    Scoli generale, Licee cu ciclu gimnazial

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->