close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Impreuna in lupta impotriva cancerului!



| Organizator:
    Fundatia Sfanta Irina
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Centrul de Ingrijiri Paliative a fost infiintat la initiativa unui grup de medici care cunosteau problemele cu care se confrunta bolnavii de cancer, precum si nevoile speciale ale acestora.
Numarul mare de bolnavi de cancer precum si lipsa unitatilor de ingrijire pentru acestia au constituit premisele initierii proiectului nostru.
Alternativa pentru bolnavi de cancer in stadii avansate sunt sectiile de oncologie ale spitalelor, care, la randul lor sunt supraaglomerate.
Necesitatea ingrijirii paliative este acuta, insa ea nu poate fi oferita. Pacientii sunt externati din spitale si trimisi acasa. Boala oncologică in stadii avansate are insa o dezvoltare rapidă, imprevizibilă, cu simptome ce nu pot fi tinute sub control la domiciliu, in timp ce bolnavul necesita o supraveghere permanenta.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este: Imbunătăţirea calitatii vietii bolnavilor de cancer aflaţi in stadiu avansat.

Obiectivele proiectului sunt:
-Ingrijirea de specialitate a unui număr cat mai mare de bolnavi diagnosticaţi cu cancer în stadiu avansat;
-Oferirea de suport specializat (suport psiho-emotional, social si spiritual) unui numar de aproximativ 400 de familii ale pacienţilor;
-Atragerea de noi sponsori, finantatori, donatori care sa se implice in proiect; desfasurarea de activitati de strangere de fonduri pentru buna desfasurare a activităţilor centrului.


Impreuna in lupta impotriva cancerului! Impreuna in lupta impotriva cancerului! Impreuna in lupta impotriva cancerului!

| Aria geografica
    Bucuresti-Ilfov

| Rezumat
    Proiectul „Impreuna in lupta impotriva cancerului” a constat in acordarea de ingrijire specializata in regim residential bolnavilor de cancer in stadii avansate precum si familiilor acestora greu incercate de lupta cu boala alaturi de cei dragi. Activitatile s-au desfasurat in cadrul Centrului de Ingrijiri Paliative, din Voluntari, jud.Ilfov.
Contextul problemei se defineste pe fondul lipsei de unitati de ingrijire in Romania si al unui numar de bolnavi aflat intr-o permenanta crestere, majoritatea descoperind boala in stadii avansate, cand singura posibilitate de ingrijire a bolnavilor este cea paliativa.
In contextul prezentat Fundatia Sfanta Irina a deschis in anul 2006 Centrul de Ingrijiri Paliative, prima clinica specializata de ingrijiri paliative a bolnavilor de cancer.
Astfel, dorim sa venim in sprijinul unui numar cat mai mare de bolnavi de cancer in stadii avansate prin acordarea de asistenta medicala, sociala, psihologica si spirituala in cele mai bune conditii in cadrul centrului nostru. Mentionam ca toti pacientii beneficiaza de ingrijire si gazduire nediscriminatorii, o atentie deosebita acordându-se persoanelor singure, parasite, fara familii.
Echipa interdisciplinara care ingrijeste bolnavii este una profesionista, si este formata din: medici, asistente medicale, infirmiere, farmacist, asistent social, psiholog, consilier spiritual, tot personalul avand o bogata experienta in ingrijirea bolnavilor de cancer in stadii avansate. O mare parte din personal si-a castigat experienta in Centrul de Ingrijiri Paliative Sfanta Irina.
In cei 9 ani de activitate am ingrijit in cadrul Centrului un numar de peste 3000 de bolnavi si familii ale acestora.



| Date beneficiari
    Nu este cazul.

| Rezultatele proiectului
    Pe toata perioada proiectului au fost ingrijiti in regim rezidential un numar de 375 de bolnavi, in timp ce un număr de 318 de familii au fost instruite, pregatite cu privire la modul de ingrijire si abordare a bolnavilor; Toate familiile bolnavilor internati in Centrul de Ingrijiri Paliative au fost sprijinite psiho-emotional pe toată perioada internarii bolnavilor si chiar si dupa externare unde a fost cazul; sprijinul oferit in hospice a familiile pentru o perioada de ingrijirea dificila pe care o presupune stadiul avansat al bolii si care depaseste posibilitatile unei asistente la domiciliu; Antrenarea de noi voluntari in cadrul proiectului care ne-au sustinut atat in lucrul direct cu bolnavii (servirea meselor, discutii, plimbari) dar si in activitatea noastra cu caracter administrativ (receptie, secretariat);Mediatizarea proiectului prin diverse mijloace: radio, televiziune, reviste.

| Bugetul proiectului (in RON)
    825000,00

| Parteneri
    Fundatia United Way Romania

| Website-ul proiectului
    www.sfantairina.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->