close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Copilaria nu trebuie traita in spital



| Organizator:
    Asociatia M.A.M.E.
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Echipa asociatiei MAME, organizeaza periodic diverse ateliere de creatie, evenimente, spectacole cu scopul de reduce stresul din timpul tratamentului, de a face copiii sa uite de durere, de boala si de tratament. In timpul acestor actiuni, deseori intram in saloane sa ducem cadouri copiilor sau sa efectuam activitati la patul copilului, care nu se putea deplasa in hol, unde organizam atelierul. Am observat nevoile din spital, si am initiat proiectul in urma discutiilor avute cu beneficiarii si cu cadrele medicale care lucreaza in sectie.

| Scopul proiectului
    Proiectul a fost derulat de Asociatia M.A.M.E. cu scopul de a imbunatatii conditiile in care erau internati si tratati copiii bolnavi de cancer și alte boli grave, in Sectia de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni.

Obiectivele au fost:
-renovarea bailor, a cemerelor de recoltat analize si tratament, sala de mese, o rezerva, toate fiind spatii aferente sectiei de pediatrie, care este amplasata pe doua etaje, 6 si 7 ale corpului C din spitalul Fundeni
-reamenajarea locului de joaca din curtea spitalului


Copilaria nu trebuie traita in spital Copilaria nu trebuie traita in spital Copilaria nu trebuie traita in spital

| Aria geografica
    Toata tara

| Rezumat
    
Proiectul a fost derulat cu scopul de a imbunatatii conditiile in care erau tratati copiii internati in Sectia de Pediatrie a I.C. Fundeni. Aici sunt inregistrate anual peste 5.000 de internari, reprezentand cateva sute de copii si adolescenti proveniti din toata tara, care isi petrec mare parte din copilarie in spital, deoarece revin periodic pentru tratamente dure si indelungate specifice diverselor forme de cancer ale sangelui, leucemii, limfoame, tumori solide maligne, talasemii majore sau hepatite cronice.
Acesti copii trebuie sa fie tratati in camere sterile, feriti de bacterii, microbi sau virusi. Din pacate, erau internati in saloane cu sase sau opt paturi, cu acces la grupuri sanitare aflate intr-o stare extrem de degradata, camere de recoltat analize si tratament nedotate corespunzator, gresie si faianta veche, sparta si incarcata de mizerie, mobilier vechi si rupt. Exista in permanenta un risc major de periclitare a sanatatii, avand in vedere faptul ca sistemul lor imunitar este grav afectat de boala si de tratamentele impuse.
Activitati derulate in cadrul proiectului: promovare, derularea campaniei de strangere de fonduri, lucrari de reamenajare, achizitionarea aparaturii si a mobilierului, comunicare, raport financiar.
La finalizarea acestei campanii, a fost stransa suma de 230.473 lei, bani cu care Asociatia MAME a renovat si utilat modern cu aparatura si mobilier medical, conform standardelor europene, urmatoarele spatii:
- 4 grupuri sanitare mari (9 cabine de dus, 13 vase toaleta, 4 ghiuvete);
- 2 camere de recoltat analize si tratament, amplasate cate una pe fiecare etaj;
- 1 rezerva pentru monitorizarea permanenta a pacientului, dotata cu aparatura moderna;
- 1 sala de mese;
- 1 loc de joaca afl;at in curtea spitalului;


| Date beneficiari
    Nu au putut fi implicati in proiect deoarece starea de sanatate nu le-a permis acest lucru.

| Rezultatele proiectului
    Beneficiile aduse prin renovarea, reamenajarea si dotarea cu aparatura si mobilier medical nou, sunt extrem de importante si acorda o sansa in plus la vindecare copiilor bolnavi de cancer si alte boli grave. Acum sunt tratati intr-un mediu curat si placut care cu siguranta influenteaza in mod pozitiv atat pe micii pacienti cat si cadrele medicale.

| Bugetul proiectului (in RON)
    230473,93

| Parteneri
    Asirom, Siemens, Brenntag, ING Asigurari de Viata, Institutul Clinic Fundeni

| Website-ul proiectului
    http://asociatiamame.com/index.php?option=com_content&view=article&id=228%3Acopilaria-traita-in-spital&catid=57%3Aproiecte-viitoare&Itemid=173&lang=ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->