Participanti & Proiecte
Tabere de informare
|
Organizator: Asociatia MagiCAMP |
|
Categorie: Incluziune socială |
Ne-am dorit ca prin oferirea de servicii de consiliere medicală, psihologică, și nutrițională ne propunem să le oferim copiilor și adolescenților cu diabet, cât și familiilor acestora, abilități de înțelegere și gestionare a propriilor emoții, modalități eficiente de rezolvare a problemelor privind gestionarea zilnică a bolii, respectiv creșterea aderenței la tratament, dezvoltarea unei gândiri critice necesare în luarea de decizii medicale, strategii care să evidențieze luarea de decizii alimentare conștiente cu scopul de a conștientiza importanța abordării integrate în gestionarea bolii pe termen lung.
| Scopul proiectului
Obiectivele ce ni le-am propus sunt de reintegrare a copilului la școală prin suport financiar (venim în atunci când mâncarea, hainele, cărțile și caietele devin produse de lux), dar și cu workshopuri educative pentru reintegrare, gândire critică, mindset, ascultare active, colaborare/conectare, abilitatea de sinteză si căutare, comunicare și împărțirea sarcinilor, lucru în echipă, stimularea creativității. Cunoașterea problemelor mediacle, acceptarea și acomodarea cu ele, reintegrarea țn societate.
| Aria geografica
national
| Rezumat
Cei mai mulți dintre copiii cu afecțiuni grave petrec foarte mult în spital. Tratamentul lor durează luni întregi, uneori ani, fapt ce nu le mai permite frecventarea școlii. Studiul devine un proces individual, uneori asistat de profesorul de spital. După tratament, perioada de reîntoarcere le ”normalitate” este un proces aproape la fel de dureros ca boala în sine, proces continuu de acomodare la noua realitate. Tratamentele agresive își pun amprenta asupra abilităților fizice și cognitive ale copilului.Continuarea studiilor și întoarcerea la școală este dificilă și are nevoie de suportul colegilor, profesorilor și familiei. Pentru că toate resursele materiale ale familiei se concentrează într-un singur punct-însănătoșirea celui mic, este nevoie de suport financiar, dar și emotional.
În anul 2021 am oferit copiilor posibilitatea să se înscrie la sesiuni de mentorat, workshopuri de dezvoltare personală prin educație non-formală. De asemenea am oferit și workshopuri dedicate pe diverse categorii de boală, pentru ca tinerii să-și înțeleagă problemele și să meargă mai departe. Nu există o definiţie pentru ce înseamnă o adaptare perfectă la cerinţele bolii, dar ea poate fi înțeleasă și acceptată.
| Date beneficiari direcţi
copii cu o afecțiune gravă - 140
| Activitati
Alături de Andrei Samoil și Academia 1.61, 35 de adolescenți cu vârste intre 16 și 18 ani s-au bucurat de”taberele altfel”.În cadrul întâlnirilor online, exercițiile au vizat dezvoltarea de noi abilități de gândire și socializare.
Metoda aleasă este de învăţare prin aplicare, încercând să ne punem “studenţii” în situaţii în care să fie nevoiţi să îşi pună probleme, să se obişnuiască să interacţioneze cu alţii, să îşi găsescă locul în grup şi să îşi fixeze tehnicile demonstrate prin execuţie şi prin aplicare practică, toate acestea într-un mediu atent controlat, în permanentă supraveghere profesionistă.
În cadrul activităţilor noastre, de cele mai multe ori este creat câte un cadru imaginar, o poveste interesantă, în care participanţii devin personaje şi urmează firul sinuos pe care sunt aşezate atelierele şi activităţile. Morala poveştii este evidenţiată la sfârşitul taberei, prin discuţii libere între participanţi, punând accent pe înţelegerea acesteia şi pe modul în care poate fi aplicată în viaţa de zi cu zi.
| Rezultatele proiectului
Prin oferirea de servicii de consiliere medicală, psihologică, și nutrițională le-am oferit copiilor și adolescenților cu o boală gravă, cât și familiilor acestora, abilități de înțelegere și gestionare a propriilor emoții, modalități eficiente de rezolvare a problemelor privind gestionarea zilnică a bolii, respectiv creșterea aderenței la tratament, dezvoltarea unei gândiri critice necesare în luarea de decizii medicale, strategii care să evidențieze luarea de decizii alimentare conștiente cu scopul de a conștientiza importanța abordării integrate în gestionarea bolii pe termen lung. Prin workshopurile de reintegrare, cel mai mult le-a placut:
"Modul în care am colaborat cu ceilalți."; "Colectivitatea"; "Conceptul de mindset"; "Cel mai mult mi-au plăcut activitățile în echipă"
| Bugetul
40000
| Parteneri
Andrei Samoil și Academia 1.61
| Website proiect