close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Swimathon București 2022



| Organizator:
    Fundatia Comunitara Bucuresti
| Categorie:
    Proiecte realizate cu implicarea Voluntarilor
| Problema de fond
    Swimathon București oferă organizațiilor mecanismul prin care să își susțină susțină cauzele și să facă o campanie de fundraising, în afara perioadelor tradiționale de Crăciun și Paști. În plus, efortul de strângere bani este susținut de voluntari, nu doar de echipa organizațiilor. Cu un caracter puternic comunitar, oferă organizațiilor ocazia să coopteze noi voluntari, să îmbunătățească relațiile cu donatorii și să creeze o punte între donatori/voluntari și beneficiari, într-un cadru de generozitate și celebrare. La bazin și la celelalte evenimente, își sărbătoresc, își felicită și încurajează direct echipele de voluntari.

Nevoile beneficiarilor lor au fost identificate direct de către organizațiile aplicante și selectate apoi de juriul independent. Swimathon 2022 a strâns 875.000 de lei prin intermediul a 797 de fundraiseri înotători și a 5.625 de donatori individuali, demonstrând eficacitatea evenimentului în promovarea cauzelor și atragerea de noi susținători. Scopul Swimathon este de a crea o comunitate puternică de voluntari și organizații care să lucreze împreună.


Swimathon București 2022 Swimathon București 2022 Swimathon București 2022

| Aria geografica
    București, Ilfov

| Rezumat
    Swimathon București este un ecosistem al schimbării, prin care comunitatea interacţionează şi sute de voluntari se implică în strângerea de fonduri pentru proiecte din București și Ilfov pe care le consideră relevante și transformatoare.

În a zecea ediție, Swimathon București a adunat 797 de voluntari înotători-fundraiseri, 43 de voluntari de logistică și 5.625 de donatori, care au strâns suma de 875.000 de lei pentru cele 25 de proiecte de impact social participante. Comunitatea s-a implicat pentru organizații care sprijină copii cu afecțiuni cognitive și motorii, tineri defavorizați, persoane cu afecțiuni oncologice și alte boli grave, mame vulnerabile, pregătirea persoanelor cu dizabilități pentru cutremur, dar și proiecte culturale și para-sportive.
Swimathon, în trei pași:
1. Organizaţiile și grupurile de iniţiativă înscriu proiectele pentru care au nevoie de finanțare.
2. Înotătorii-fundraiseri aleg proiectele pentru care derulează campanii de strângere de donații și astfel strâng bani pentru ele din comunitate.
3. Susţinătorii donează sume de bani pentru proiectele și înotătorii-fundraiseri favoriţi.
Donația medie a fost de 155 de lei. Cea mai mare donație de la o persoană fizică a fost de 5.000 de lei. 10 de proiecte din 25 și-au depășit obiectivul de strângere de fonduri.
Ediția a zecea a fost marcată și de organizarea evenimentului la bazin, după doi ani de pauză în pandemie. 1000 de oameni, înotători, voluntari și susținători au participat la evenimentul de la bazinul olimpic ”Tolea Grințescu”, care a transformat lungimile de bazin în susținere și donații pentru proiectele înscrise.
Suma de 875.000 de lei strânsă în ediția din 2022 a făcut ca totalul donațiilor adunate de voluntari în cei zece ani de #valuridebine să depășească pragul de 1 milion de euro!


| Date beneficiari direcţi
    3.412 beneficiari direcți ai proiectelor selectate: copii cu afecțiuni cognitive și motorii, tineri defavorizați, persoane cu afecțiuni oncologice și alte boli grave, mame vulnerabile, persoane cu dizabilități, dar și proiecte culturale și para-sportive.

| Activitati
    Cum se desfășoară Swimathon București:
Ianuarie- martie 2022: stabilire concept creativ, plan de buget, calendar și prospectarea organizațiilor
Martie- aprilie 2022: organizaţiile și grupurile de iniţiativă înscriu proiectele
Aprilie- mai: ONG-urile și grupurile de inițiativă își fac echipe de voluntari-fundraiseri
Mai-iunie: campania de strângere de fonduri- fiecare înotător-fundraiser își mobilizează comunitatea de prieteni și susținători să doneze
Iunie: evenimentul de la bazin cu 1.000 de participanți
Iulie: comunicarea rezultatelor și direcționare fonduri către proiecte
Noiembrie: comunicarea rezultatelor fiecărui proiect, după implementare

Ediția din 2022 a fost cu atât mai specială cu cât, după o pauză de doi ani cauzată de nesiguranța pandemiei, la finalul campaniei de strângere de donații, ne-am revăzut și într-un eveniment de comunitate la bazin unde reprezentanții proiectelor, beneficiarii acestora, voluntarii înotători-fundraiseri, susținătorii și donatorii lor s-au putut întâlni într-o zi de celebrare a Binelui.


| Rezultatele proiectului
    Swimathon București, ediția 2022, a adunat 797 de voluntari-fundraiseri și 5.625 de donatori, care au strâns suma de 875.000 de lei pentru cele 25 de proiecte de impact social participante. 10 proiecte din 25 și-au depășit obiectivul de strângere de fonduri initial stabilit.

Fără implicarea voluntară a înotătorilor-fundraiseri, într-un an desfășurat fără sponsori financiari, cele 25 de proiecte participante nu ar fi avut ocazia să strângă banii necesari continuării activității lor. Avem deja în comunitate proiecte care an de an se bazează pe campania Swimathon de strângere de fonduri. Tabere pentru copiii cu nevoi speciale, cum este cea în care Ana a rostit, la 7 ani, prima propoziție din viața ei sau tabere pentru vârstnicii care ies doar o dată pe an din casă mai departe de supermarket-ul de lângă bloc. Valurile de bine aduc și consiliere pentru tineri, cum este cea în care Bogdan a realizat la 18 ani că i s-ar potrivi profesia de contabil și primește sprijin în pregătirea pentru facultate, la care nu s-ar fi gândit până acum că ar avea vreo șansă. Si acestea sunt doar 3 exemple din cele aproape 3.000. Mai exact, 3.412 beneficiari care au simțit în mod direct valurile de bine și au beneficiat de pe urma donațiilor strânse la ediția 2022 Swimathon București. Dacă adăugăm impactul pe care proiectele l-a avut și asupra familiilor lor, numărul se triplează.


| Bugetul
    250000 LEI

| Parteneri
    Organizațiile pentru care s-au făcut valuri de bine: Asociația CONIL, Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale, Asociația pentru Susținerea Progresului în Educație, Recuperare și Acceptare, Niciodată Singur-Prietenii Vârstnicilor, A.R.T. Fusion, Fundația Inimă de Copil, Asociația KINETO BEBE, Asociația Little People România, Help Autism, Asociația The Social Incubator, Asociația Ana și Copiii, Ajungem MARI, Asociația Happy Minds, Asociația Touched România, Asociația M.A.M.E., Asociația Dăruiește Aripi, Asociația Climb Again, Asociația Prometeu-Educatie și Dezvoltare Personală, Asociația Magic, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative, Fundația FARA, Crucea Roșie Română -Filiala Sector 6, Asociația Carusel, Asociația P.A.V.E.L., Fundația Comunitară București. Companii partenere (in-kind): Aqua Carpatica, Decathlon Romania, Moving Box, ExpoDom, 360◦ Moments, Herbalife Nutrition, New View, BIG Events, Esx , Isobar, Ambulanța BGS.

| Despre organizator
    Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau GI pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 11 ani, a finanțat peste 700 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu peste 3.9 milioane de euro. Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 17 fundații comunitare din țară. www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

| Website proiect
    https://swimathonbucuresti.ro/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->