close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Eu stiu, Eu vreau, Eu pot! Ajuta-ma sa fiu egal cu tine IMPREUNA sa spunem NU DISCRIMINARII!



| Organizator:
    Asociatia1 Iunie 2001
| Categorie:
    Apararea drepturilor individuale/ colective
| Problema de fond
    Aveam in asociatie un numar de persoane fara auz si fara comunicare verbala,pensionari care nu aveau telefoane ,care nu stiau de existenta serviciului 112 . am avut un protocol de colaborare cu ISU Buzau si am facut in satamana natioanala a voluntariatului o campanie cu persoanele fara auz si fara comunicare verbala improvizand prin joc de rol un incendiu la bloc. Am realizat primul parteneriat cu STS in anul 2011 acelasi lucru cu Ministerul Muncii numai ca un proiect pilot are un grup tinta si un timp de realizare . perioada implementarii lui a ajuns la final si surzii au ramas obisnuiti cu ideia ca ei trebuie sa poata suna la 112 gratuit . Noi eram de acum statul si tebuia sa le asiguram serviciul altfel mergeau sa ne reclame ca nu-i servim . am vrut nu am vrut a trebuit sa sustinem situatiile de urgenta noi prin voluntariat.

| Scopul proiectului
    Scopul nostru a fost egalitatea de sanase intre auzitori si surzi prin legea 160 /2008
Obiectivele noastre au fost ruperea barierelor care erau datorita inexistentei de specilisti in comunicarea prin semne in UPU Politie, ISU si la STS.
Astfel am aratat ca se poate,ca vrem si putem sa-i formam noi pe ei sa le aratam importanta comunicarii prin semne si sa rupem bariera comunicarii folosind limbajul mimico-gestual si promovand Legea 44/2006. Timp de 3 zile la Buzau in luna mai prin diferite concursuri gratuite am informat persoanele fara auz despre serviciul 112 auzitorii solidarizand cu surzi


Eu stiu, Eu vreau, Eu pot! Ajuta-ma sa fiu egal cu tine IMPREUNA sa spunem NU DISCRIMINARII! Eu stiu, Eu vreau, Eu pot! Ajuta-ma sa fiu egal cu tine IMPREUNA sa spunem NU DISCRIMINARII! Eu stiu, Eu vreau, Eu pot! Ajuta-ma sa fiu egal cu tine IMPREUNA sa spunem NU DISCRIMINARII!

| Aria geografica
    Buzau, Vrancea, Suceava,Iasi, Bacau Ialomita si Bucuresti

| Rezumat
    In urma cu multi ani ,respectiv anul 2008 am identificat 2 bariere ale discriminarii persoanelor cetateni fara auz si fara comunicare verbala fata de cetatenii auzitori si vorbitori .Apelul 112 preluare si interventia celor care sunt responsabili de l160/2008 a facut demersurile necesare catre autoritatile abilitate si responsabile de aplicarea legilor .Premii distinctii si parteneriate numai ca eram in anul 2014 la acelasi stadiu din anul 2008 . Am constituit un comitet de initiativa format din persoane surde fara comunicare verbala din Brasov, Piatra Neamt,Craiova, Buzau si Bucuresti si am inaintat Guvernului un memoriu la care nu am primit raspuns ,am participat in luna iulie respectiv septembrie la Dialog Socialorganizat de Ministru pentru Dialog Social-sectiunea drepturile omului ,am amenintat cu iesirea in strada Actiunea pentru serviciul 112 a continuat cu demersul nostru la Consiliul National Pentru Combaterea Discriminarii . Am aratat ca se poate ca la buzau asociatia noastra prin voluntariat a specializat persoane angajate in STS ,UPU ,Politie, servicii garantate de lege pentru toti cetatenii care solicita o urgenta. Am incheiat un protocol de colaborare cu spitalul Judetean Buzau si oferim la nevoie persoana care sa traduca in limbaj mimico-gestual in situatiile in care se impune spitalizarea persoanelor fara auz si fara comunicare verbala.In prezent initiativa noastra a fost promovata printr-un proiect de lege la Parlament de catre STS unul din partenerii nostri .Ministerul Muncii poate deveni un partener cu noi si poate sustine financiar proiectul pilot pentru a fi implementat la nivel national in interesul tuturor persoanelor fara auz si fara comunicare verbala,tinand cont de parteneriatul incheiat in anul 2011 si miile de ore de voluntariatin 12 luni

| Date beneficiari
    Beneficiarii au fost pregatiti sa cunoasca legea. A fost numit un lider absolvent de studii superioare fara auz si fara comunicare verbala sa-i reprezinte . asociatia l-a pregatit pentru a deveni manager de proiecte si formator in limbaj mimico-gestual . Practica la orele de curs a fost efectuata cu manualul viu persoana cu handicap fara auz si fara comunicare verbala .

| Rezultatele proiectului
    Grupul tinta ales a beneficiat de servicii prin telefonia video si sms in situatii de urgenta.
Tinerii din 10 scoli au disiminat informatiile le nivel national .
A fost constituit un grup de lucru din persoane care sa reprezinte toate regiunile din Romania la Parlament si la guvern in vederea sustinerii unei petitii de interes national . Persoanele angajate la institutiile de stat sa cunoasca limbajul mimico-gestual astfel sa poata ajunge informatia la cat mai multe persoane. Prin reteaua de socializare facebook am initiat un grup de peste 3000 de persoane fara auz si fara comunicare verbala carora le oferim informatii prin camera web. Am specilizat in proportie de 90 % institutiile de stat -persoane care lucreaza la relatii cu publicul in vederea aplicarii art 69 art 70 din legea 448/2006 pentru a le facilita accesul informational si comunicational in vederea cunosterii legilor care discriminaeaza surzii de auzitori. am implicat direct persoana cu handicap in echipa de auzitori si am comunicat frecvent prin limbajul mimico-gestual pentru a sensibiliza publicul auzitor.


| Bugetul proiectului (in RON)
    0,00

| Parteneri
    STS si Spitalul Judetean Buzau

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes