close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Festivalul Ambasadelor ONE World, a 3-a editie



| Organizator:
    Asociatia ESCU
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    Festivalul Ambasadelor ONE World 2017 a continuat traditia deja stabilita din primii doi de viata a acestui proiect multicultural de a promova intr-un mod cat mai autentic si captivant cultura si arta diferitelor tari si minoritati printr-o serie de experiente culturale noi si descoperiri care depasesc granitele continentale.
Ideea principala de la care a pornit proiectul a fost sa creeze spatii de intalnire pentru a favoriza cunoasterea reciproca intre natiuni si pentru a depasi teama de "celalalt" care caracterizeaza societatea noastra. Strategiile noastre de comunicare si implementare ale proiectului au fost menite sa permita publicului sa gaseasca informatii de specialitate cu privire la diversitatea culturala, de preferinta direct de la sursa, de la evenimentele si activitatile care o promoveaza intr-o maniera corecta si egalitara.


| Scopul proiectului
    Prin aceasta editie a proiectului Festivalului ne-am propus sa oferim publicului posibilitatea de a intra în contact si de a experimenta diversitatea patrimoniului cultural mondial prin activitati multidisciplinare, dar sa si cultivam activ mobilitatea artistica, cultura fiind un instrument de diplomatie care ajuta la intensificarea dialogului intercultural si a respectului fata de expresiile artistice multiculturale. Am alaturat vocile a peste 50 de civilizatii, care au permis evenimentului sa devina o platforma ce propune o incursiune educativa asupra diversitatii culturale si artistice.

Festivalul Ambasadelor ONE World, a 3-a editie Festivalul Ambasadelor ONE World, a 3-a editie Festivalul Ambasadelor ONE World, a 3-a editie

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Asociatia ESCU a prezentat cea de-a treia editie aniversara a evenimentului multicultural de anvergura, Festivalul Ambasadelor, cu tema aleasa in 2017, ONE World, fiind organizat in perioada 7-10 septembrie la Grand Hotel du Boulevard, spatiul unde au fost gazduite expozitiile de arta etnografica si conferintele inspirationale, Cinema PRO, unde au fost proiectate filme artistice si documentare din peste 15 tari, si Parcul Titan, locul de desfasurare al World Bazaar & Show, cu spectacole exotice de World Music si dansuri din toate colturile lumii, cu standuri de prezentare ale celor peste 50 de participanti, ateliere, ceremonii si workshop-uri multiculturale si degustari de preparate culinare. Au avut loc spectacole de muzica si dans cu influente diverse a peste 80 de artisti emergeti din tari precum India, Italia, Indonezia, Angola, Argentina, Brazilia, Malaezia, Vietnam, Grecia, Cuba, Iordania, Peru, Coreea de Sud, Pakistan, Armenia, China si Romania.
Festivalul a conturat pentru publicul din Romania un traseu prin care vizitatorii au putut calatori, invata si experimenta intr-un mod cat mai dinamic si realist diferite forme de cultura, muzica, conversatii, proiectii cinematografice, ceremonii si traditii ale unor tari si civilizatii care sunt reprezentate in Romania de ambasade, institute culturale, minoritati si asociatii etnice, dar si de organizatii internationale, evenimentul reunind peste 50.000 de vizitatori si spectatori.
Festivalul Ambasadelor este un proiect unic prin specificitatea lui, interogand posibilitatile de contact intre culturi prin feluri de expresie foarte diferite, care ne invita sa simtim la scara mica ce inseamna sa fim Cetateni ai Lumii, transformand Bucurestiul intr-un mozaic cultural educativ pentru publicul de toate varstele.


| Date beneficiari
    - Artisti emergenti si artizani care au reprezentat cultura tarilor participante: >100 - Comunitatile diplomatice, de minoritati etnice si expati din tara care si-au promovat agenda culturala >60 de participanti - ONG-urile si operatorii culturali >10 operatori - Partenerii mass-media, jurnalisti din domeniul cultural/relatii internationale/divertisment - Mediul de afaceri autohton interesat de networking si oportunitati de dezvoltarea prin reprezentatii diplomatici

| Date beneficiari
    - Publicul spectator din Bucuresti si din tara, comunitatea locala >50.000 de persoane - Turisti internationali, amatori ai turismului cultural/patrimonial si de festivaluri

| Activitati
    ACTIVITATILE INDOOR - 07-10 septembrie 2017 - Grand Hotel du Boulevard si Cinema PRO
Expozitia centrala caleidoscopica- aceasta a avut scopul de a promova o calatorie in jurul lumii prin intermediul costumelor traditionale, dar si o interpretare a acestora in spirit contemporan. A fost cea mai complexa expozitie etnografica dedicata artei textile, costumelor traditionale si ornamentelor.
Proiectii cinematografice - Cinema PRO - atat filme de festival, cat si filme comerciale cu povesti puternice i-au invitat pe spectatori intr-o calatorie fara precedent in scolile de cinematografie mondiala, multe dintre acestea fiind castigatoare a prestigioase premii la festivalurile de filme de profil: sunt 24 de filme de scurt si lung metraj si documentare.
Conferinte - influenceri si speakeri cu povesti captivante au fost prezenti in fata audientei noastre pentru a-si imparti cunostintele, experientele si sfaturile lor luand contact cu o arie extinsa de activitati din domeniul multiculturalitatii.

ACTIVITATI OUTDOOR - 09-10 septembrie 2017 - Parcul Titan (IOR):
-peste 40 de pavilioane in care ambasadele si partenerii festivalului si-au expus cele mai reprezentantive obiecte de patrimoniu cultural reprezentativ si au organizat diverse ateliere, au fost reprezentati de mestesugari si artizani, au oferit degustari culinare traditionale.
Spectacole live - artisti din intreaga lume au sustinut spectacole de muzica si dans *World Music*intr-un program efervescent, plin de culoare si ritm


| Rezultatele proiectului
    Festivalul Ambasadelor in cifre, pe scurt:
UNESCO ne-a prezentat drept exemplu de bune practici in sustinerea patrimoniului cultural mondial//Institutul European Roman ne-a oferit Premiul de Excelenta pentru promovarea valorilor europene // 50 de participanti- ambasade, institute culturale, minoritati, organizatii internationale // Activitati culturale care au reprezentat 5 continente // 50.000 spectatori // 1 Expozitie centrala cu participarea a 35 de natiuni // 60 costume nationale artizanale prezentate in premiera // 10 expozitii de fotografie de travel // 3 conferinte interculturale // 25 concerte internationale de muzica si dansuri // 80 artisti // 22 filme artistice si documentare // 10 bucatarii internationale // 20 ateliere multiculturale // 350 materiale de presa.

Festivalul a sondat perspectiva unui contact durabil si bogat intre culturi, dar mai ales al acestora cu publicul din Romania prin activitati artistice educative. Rezultatele pe termen scurt au fost cultivarea activa a mobilitatii artistice. Pe termen mediu, activitati precum spectacolele live si activitatile artistice au facilitat si oportunitati de conectare a artistilor emergenti, beneficiind de promovare si oferindu-le o platforma pentru a-si construi un public nou. Pe termen lung, proiectul imbogateste capacitatea de educare, cunoastere si deschidere a publicului fata de repertoriul cultural mondial si ofera promovarea si expunerea grupurilor subreprezentate- minoritati etnice, imigranti si refugiati.


| Bugetul
    312000

| Parteneri
    Proiect co-finantat de Administratia Fondului Cultural National si de PMB prin ARCUB, in cadrul Programului cultural Bucuresti - Oras Participativ 2017, organizat cu patronajul Ministerului Afacerilor Externe si al UNESCO - Comisia Nationala pentru UNESCO, in parteneriat cu Primaria Sector 3, Ministerul Turismului, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Institutul European Roman, Institutul Cultural Roman si Departamentul pentru Relatii Interetnice din Guvernul Romaniei

| Website proiect
    http://www.world-experience.ro/, programul evenimentului poate fi accesat aici: http://www.world-experience.ro/2017.html





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->