close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Bursa Chance for Life Vodafone



| Organizator:
    Fundatia CHANCE FOR LIFE
| Categorie:
    Impact
| Problema de fond
    Proiectul Bursa Chance for Life Vodafone a continuat lucrul cu beneficiarii deja inscrisi in programul Bursa Chance for Life (8 dintre ei inscrisi in 2004 si 10 intre 2008 si 2010). Cu totii sunt copii inteligenti, proveniti din familii foarte sarace care nu le pot sustine dezvoltarea optima. Nevoile lor de o sustinere educationala si emotionala suplimentara au fost identificate la intrarea lor in program (prin vizite la scoala, la domiciliu, teste de inteleigenta, creativitate, etc).
Noi credem ca acesti copii sunt adesea uitati de furnizorii de servicii sociale. Din aceasta cauza multi dintre ei isi pierd pe parcurs energia iar potentialul lor nu este fructificat in mod optim. Proiectul propus de noi este unic prin faptul că stimulează pozitiv un potenţial existent, care altfel nu ar avea şansa să se dezvolte optim.


| Scopul proiectului
    Proiectul si-a propus dezvoltarea educationala si emotionala a 18 copii printr-o interventie specializata si diferentiata.
Obiectivele proiectului au fost
- sustinerea vreme de 12 luni a dezvoltarii intelectuale a celor 18 copii printr-un program educational suplimentar zilnic cu scopul de a obtine performanta scolara
- dezvoltarea personalitatii si creativitatii celor 18 copii prin includerea lor in activitati de voluntariat si activitati culturale (participarea la festivalul Viata e frumoasa TNO)
- cresterea interactiunii celor 18 familii cu copiii lor


Bursa Chance for Life Vodafone Bursa Chance for Life Vodafone Bursa Chance for Life Vodafone

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Proiectul Bursa Chance for Life Vodafone face parte din programul Bursa Chance for Life, care a venit in sprijinul unei categorii foarte speciale de copii, copiii inteligenti proveniti din familii foarte sarace.Proiectul si-a propus dezvoltarea educationala si emotionala a 18 copii printr-o interventie specializata si diferentiata,cu scopul identificarii si dezvoltarii resurselor personale, necesare unui viitor performant.
Obiectivele proiectului s-au inscris in linia definita de programul Bursa Chance for Life:
- sustinerea vreme de 12 luni a dezvoltarii intelectuale a celor 18 copii printr-un program educational suplimentar zilnic adaptat etapei lor de dezvolate cu scopul de a obtine rezultate bune si foarte bune la scoala, la concursurile si olimpiadele organizate in cadrul centrului sau in alte medii. In toate activitatile desfasurate la centru (cursuri de limba romana, limbi straine, matematica) s-au folosit metode participative.
- dezvoltarea personalitatii si creativitatii celor 18 copii prin includerea lor in activitati de voluntariat si activitati culturale pe parcursul a 12 luni (intalniri cu batrani / copii din centrele de plasament sau beneficiari ai altor organizatii, participarea la festivalul Viata e frumoasa TNO)
-cresterea implicarii celor 18 familii si optimizarea interactiunii cu copiii lor (activitati de consiliere individuala si familiala periodice)
Proiectul genereaza o abordare pozitiva a educatiei formand copiii ca persoane empatice, active social, care in viitor vor contribui la dezvoltarea societatii.


| Date beneficiari
    Toti beneficiarii, chiar si cei mai mici, au fost incurajati sa se implice in implementarea proiectului prin completarea de chestionare privind dorintele sau parerile lor. Majoritatea activitatilor au fost realizate folosind metode de educatie non-formala in care copiii au fost implicati si responsabilizati, au lucrat in echipe, constientizand in acest mod rolul lor in atingerea obiectivelor propuse.
Beneficiarii nostri participa periodic (o data la trei luni) la sesiuni de auto-evaluare in care ei isi seteaza singuri obiectivele personale si definesc activitatile prin care le vor atinge. De asemenea, in cadrul acestor sesiuni ei constientizeaza progresul sau regresul obtinut deoarece rezultatele lor sunt evaluate individual, pe fiecare materie dar si pe fiecare obiectiv al proiectului (participare la activitati, nivel de implicare).


| Rezultatele proiectului
    Cei 18 beneficiari au obtinut rezultate peste medie la concursurile scolare corespunzatoare varstei lor.
3 premii I la faza nationala matematica (Olimpicii cunoasterii)
4 premii I la faza nationala Lb romana (Olimpicii cunoasterii)
1 premiu I la faza nationala Lb romana(Smart)
1 premiu I la faza nationala matematica(Smart)
1 premiu I la faza judeteana Lb romana(Smart)
3 premii I la faza judeteana matematica (Smart)
3 premii II la faza judeteana Lb romana (Smart)
4 premii II la faza judeteana matematica (Smart)
1 premiu III la faza judeteana Lb romana(Smart)
1 premiu III la faza nationala matematica(Smart)
3 premii II Cultura generala(Smart)
2 premii III Cultura generala(Smart)
1 premiu II Lb. engleza (Smart)
1 premiu II Lb.romana (Olimpicii cunoasterii)
2 premii II matematica(Olimpicii cunoasterii)
1 premiu III Lb. romana(Olimpicii cunoasterii)
1 premiu III matematica(Olimpicii cunoasterii)
2 premii II Lb. romana (Winners)
1 premiu III Lb. romana (Winners)
examen lb. franceza DELF – B2 (un beneficiar)
Examen lb engleza IELTS (un beneficiar)
Un loc II la Concursul National de Arta Plastica « Porni Luceafarul » ed IVa
Un loc III la Concursul de Benzi Desenate organizat de Editura Art(iunie 2010)
Beneficiarii si-au dezvoltat interesul pentru arta participand la lectii interactive la Muzeul National de Arta, unde in cadrul atelierelor au realizat lucrari deosebite.
De asemenea cei 18 copii au dobandit incredere in ei, implicandu-se activ in activitatile de invatare dar si in cele extrascolare, lucrand eficient in echipa si individual.


| Argument
    Cele mai importante realizari ale proiectului sunt dovezile vii: beneficiarii nostri. Ne mandrim cu premiile castigate la concursurile scolare la care au participat, acest lucru demonstrand nu numai munca depusa in cadrul centrului ci si munca lor personala si individuala. Credem ca orice copil care invata intr-un mod disciplinat si este ajutat sa-si observe propriul progres are toate sansele sa ajung un tanar, iar apoi un adult responsabil, constient de sansele si de puterile sale, capabil sa intreprinda actiuni in beneficiul comunitatii din care provine.
Accentul in cadrul proiectului a fost pus in decursul acestui an nu neaparat pe cantitatea de informatie transmisa beneficiarilor ci pe modalitatea in care este transmisa si finalitatea ei. In acest mod, copiii si tinerii nostri si-au dezvoltat propriile strategii de invatare si au constientizat importanta procesului educational. Acest lucru i-a transformat, ei putand fi capabili sa emita pareri bazate pe logica lor si nu pe reactii de moment sau impulsuri exterioare. Am observat acest lucru in compunerile lor, in grupurile de discutii organizate.
In plus, aceasta realizare s-a extins si catre familiile beneficiarilor, care au observat schimbarile provocate in proprii copii si care, participand si ele la grupuri de discutii si sesiuni de informare au constientizat importanta educatiei in formarea copiilor lor si in formarea oricarui om.


| Bugetul proiectului (in RON)
    90000,00

| Parteneri
    Fundatia Vodafone Romania, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Radio Romania Cultural, Teatrul National de Opereta, Opera Romana, Liceul Ortodox Antim Ivireanu, Scoala Generala 176, Centrul Social de Ingrijire a Batranilor Sf. Elena, Mind Lab Group, , Adobe

| Website-ul proiectului
    www.chanceforlife.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes