close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Veste de primavara



| Organizator:
    Asociatia Esperando
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    De cele mai multe ori cei din jur nu sunt constienti de capacitatile persoanelor cu nevoi speciale, astfel ca, proiectul vine sa promoveze egalitatea de sanse intre persoane, indiferent de starea de sanatate a acestora. Persoanele cu nevoi speciale au avut ocazia sa-si dezvolte abilitatile si sa demonstreze ca pot sa faca lucruri minunate.
De asemenea, societatea uita adesea ca persoanele in varsta si cele bolnave au nevoie de mai multa atentie din partea celor din jur. Putini fac un pas spre a le ajuta sa treaca mai usor prin incercarile la care viata le supune.
Tocmai de aceea, prin acest proiect s-a urmarit ca si aceste persoane sa aiba parte de mici bucurii. Pentru ele faptul ca au primit martisoare a insemnat enorm, deoarece au vazut ca nu sunt complet singure, si ca exista oameni speciali care se gandesc la ele.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost de a ajuta persoanele cu nevoi speciale sa-si dezvolte abilitatile si sa aducem un plus de bucurie in vietile femeilor din caminul de batrani si spital.
Obiective:
-sa implicam persoanele cu nevoi speciale din Centrul de zi in activitati de dezvoltare pe parcursul a 6 luni
-sa oferim femeilor din caminul de batrani si spital sansa de a beneficia de recunoastere din partea comunitatii
-sa aducem in atentia comunitatii ceea ce pot face persoanele cu dizabilitati
-sa sustinem serviciile de recuperare furnizate in Centrul Esperando pentru persoanele cu nevoi speciale


Veste de primavara Veste de primavara Veste de primavara

| Aria geografica
    Baia Mare

| Rezumat
    Prin intermediul acestui proiect am dorit sa oferim oportunitati de dezvoltare pentru persoanele cu nevoi speciale si in acelasi timp sa oferim o bucurie doamnelor din Caminul de Batrani si Spital. Conceptul proiectului s-a axat pe trei componente principale: cea terapeutica, prin artterapie–extrem de benefica in recuperarea persoanelor cu nevoi speciale, cea de promovare a solidaritatii si respectului intre oameni si cea de sustinere a activitatilor derulate in cadrul Centrului de Recuperare.
Persoanele cu nevoi speciale au fost stimulate, tinand cont de posibilitatile lor individuale, sa fie active, sa participe la realizarea unor produse finite si sa-si descopere noi abilitati, totul fiind un proces de dezvoltare. Au fost incurajate sa faca cat mai multe lucruri singure, lucru care ii va ajuta si pe viitor. In cazul in care nu s-au descurcat singuri, au fost determinati sa lucreze in echipa. Bucuria pe care au simtit-o acestia cand au avut produsul finit in mana era enorma, deoarece constientizau ca pot sa faca lucruri minunate.
In ceea ce priveste solidaritatea intre oameni, persoanele cu nevoi speciale si-au exprimat dorinta de a aduce putina bucurie si in sufletul persoanelor varstince si bolnavilor din Baia Mare.
Astfel ca, s-au gandit ca o parte din martisoarele confectionate de ei sa le daruiasca semenilor lor care, probabil, datorita problemelor prin care trec, au uitat sa mai zambeasca.
Doamnele care primeau martisoarele au apreciat faptul ca nu au fost uitate.
Nu in ultimul rand, am dorit sa crestem gradul de constientizare a membrilor comunitatii cu privire la ceea ce pot face persoanele cu dizabilitati. O parte din martisoare au fost comercializate cu scopul sustinerii serviciilor derulate de Asociatia Esperando pentru persoanele cu nevoi speciale.


| Date beneficiari
    Procesul de invatare pentru persoanele cu nevoi speciale a fost unul de implicare si descoperire (atat la nivel personal, cat si la nivel colectiv ), care a oferit posibilitatea persoanelor de a experimenta (de a asculta, a vedea, a face, a descoperi). Persoanele cu nevoi speciale, personalul si voluntarii au participat la toate etapele proiectului, de la crearea martisoarelor, pana la distribuirea lor. Ei au coordonat, au avut ocazia sa decida, sa sugereze, sa organizeze si sa participe la stabilirea actiunilor.

| Rezultatele proiectului
    Persoanele cu nevoi speciale au avut ocazia sa: cunoasca prin intermediul acestor activitati, mai multe despre capacitatea lor de a creea diverse obiecte, de a realiza un produs finit, sa-si dezvolte abilitatile artistice, manuale, de relationare, de comunicare in activitati individuale si de grup, au invatat sa respecte anumite reguli, sa-si focuseze atentia asupra unei sarcini, sa-si dezvolte auto controlul.
Rezultatele proiectului au fost unele pozitive, atat pe termen scurt cat si mediu.
Pe parcursul proiectului au fost realizate, distribuite si comercializate 5500 de martisoare.
Entuziasmul doamnelor care au primit martisoarele a fost foarte mare, deoarece acest gest le-a demonstrat faptul ca sunt importante pentru cei din jur, si le-a crescut stima de sine.
Sumele provenite in urma comercializarii martisoarelor au constituit un ajutor semnificativ in sustinerea serviciilor oferite pentru persoanele cu nevoi speciale, in Centrul de Zi de Recuperare Esperando.
Prin intermediul aparitiilor in presa intreaga comunitate a avut ocazia sa afle despre acest proiect si mesajul lui: indemnul la solidaritate, responsabilitate fata de orice membru al comunitatii indiferent de starea de sanatate a acestuia.


| Bugetul proiectului (in RON)
    5000

| Parteneri
    Colaborare cu Spitalul Judetean Dr. Constanti Opris si Caminul de Pensionari din Baia Sprie, Primaria Baia Mare

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->