close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Parinte pentru Parinte



| Organizator:
    Asociatia Help Autism
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Singura sansa de recuperare a copiilor cu TSA (tulburare de spectru autismului) este terapia intensiva, de 2-8 ore zilnc, intr-un ritm sustinut, cu o stimulare permanenta, pentru recuperarea intarzierilor de dezvoltare. Help Autism a identificat problematica familiilor copiilor cu autism, in primul rand de natura financiara, gasind o solutie de atragere de fonduri prin campania de redirectionare a 2%. Astfel, in 2014 a colectat formulare de 2% de la 35000 de sustinatori, generand atragerea fondurilor necesare pentru acoperirea terapiei de recuperare pentru 200 de copii. Impreuna cele 200 de familii beneficiare ale asociatiei si-au dorit sa transforme procesul prin care proprii copiii au sansa la recuperare, intr-o actiune de voluntariat, directionand 10% din fondurile colectate catre programul Parinte pentru Parinte.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectul este stimularea familiilor copiilor cu TSA de a se detasa de propria drama si de a se implica in actiuni comune de sprijin reciproc.
O1 Includerea a 22 de copii cu varsta intre 1 si 4 ani ce prezinta simptomele intarzierilor in dezvoltare, proveniti din familii cu venituri foarte mici, cazuri sociale, in procesul de interventie terapeutica gratuita timp de 1 an.
O2 Cresterea capacitatii a 22 de familii cu venituri foarte mici, cazuri sociale, prin exemplul de bune practici oferit de parintii care au depasit propria conditie si provocarile aduse de diagnosticul propriului copil


Parinte pentru Parinte Parinte pentru Parinte Parinte pentru Parinte

| Aria geografica
    Bucuresti, Sector 3

| Rezumat
    Programul „Parinte pentru Parinte” a fost initiat de Asociatia Help Autism care impreuna cu parintii beneficiari ai asociatiei au devenit ambasadorii autismului, implicandu-se ei insisi ca si voluntari in sustinerea cauzei, colectand fonduri prin formularul de redirectionare a 2% pentru terapia copiilor lor cat si pentru alti 22 copii cu autism, cazuri sociale.
Potrivit statisticilor Ministerului Sanatatii, in Romania, in anul 2012, erau declarate 7.179 de persoane diagnosticate cu autism, insa numarul real al acestora depaseste 30.000, majoritatea nefigurand in evidenta oficiala.
In lipsa unor cifre clare si a centrelor de terapie care sa acopere nevoia la nivel national dar si a fondurilor necesare pentru acoperirea interventiei terapeutice, parintii in lupta cu autismul se lovesc de multiple probleme, care pe multi dintre ei ii dezarmeaza si ii determina sa renunte la lupta pentru recuperarea propriului copil.
„Parinte pentru Parinte” este o sansa pentru copiii din medii defavorizate sa beneficieze de un program de recuperare intensiv, astfel ca la inceputul anului 2014 au fost integrati in terapie in Centrul Casa Soarelui din Sectorul 3, 22 de copiii cu varsta intre 1 si 4 ani. Dupa un an de interventie terapetica, minim 2 ore pe zi pentru fiecare copil in parte, rezultatele de recuperare au fost remarcabile, astfel ca 7 copii dintre ei au iesit din spectrul autismului, fiind recuperati in totalitate, iar 15 dintre ei au obtinut rezultate foarte bune, fiind integrabili in societate. Bugetul programului a fost de 50.000 euro, reprezentand 10% din fondurile colectate de 170 de familii beneficiare ale Asociatiei prin campania de 2%.
Programul continua, in 2015 fiind integrati in interventia terapeutica gratuita alti 32 de copiii cazuri sociale.


| Date beneficiari
    Asociatia Help Autism, inca de la initierea programului de interventie terapeutica gratuita din 2010, a promovat sprijinul reciproc intre familiile copiilor cu TSA. Programul Parinte pentru Parinte este un indemn pentru parintii copiilor cu TSA sa-si depaseasca propria drama si sa sprijine alte familii care altfel dpdv financiar nu ar avea cum sa lupte pentru recuperarea copiilor lor. Cele 22 de familii ale copiilor beneficiari din program au fost implicate in 2014 in campania de atragere de fonduri, astfel ca si-au asigurat sustenabilitatea procesului de interventie terapeutica pentru copiii lor, cat si contribuind la generarea fondurilor necesare pentru programul Parinte pentru Parinte pentru 2015, prin care alti 32 de copii proveniti din familii sarace beneficiaza de terapie gratuita.

| Rezultatele proiectului
    In martie 2014 au fost incadrati in programul de servicii sociale terapeutice gratuite in cadrul Centrului “CASA SOARELUI” 22 de copii proveniti din Sectorul 3, din familii cu venituri foarte mici, diagnosticati cu tublurare de spectru autist (TSA), tulburari asociate sau intarziere in dezvoltare.
In urma evaluarilor psihologice efectuate dupa un an de interventie terapeutica, rezultatele sunt urmatoarele:

-3 copii diagnosticati cu intarziere mintala, au recuperat astfel
•1 a recuperate 5 luni,
•1 a recuperat 6 luni,
•1 a recuperat 9 luni;

-7 copii diagnosticați cu autism, au recuperat astfel:
•2 au recuperat 6 luni,
•1 a recuperat 8 luni,
•3 au recuperat 9 luni,
•1 a recuperat 11 luni;

-10 copii diagnosticati cu TSA, au recuperat astfel:
•7 copiii au iesit din spectrul autist, recuperand intre 1.6 luni si 2 ani,
•2 au recuperat 1 an si 6 luni,
•1 a recuperat 2 ani si 1 luna;

-1 copil diagnosticat cu ADHD a reusit sa recupereze 2 ani;
-1 copil diagnosticat cu intarziere in dezvoltare, a recuperat 2 ani si 5 luni.

Cele 22 de familii care au beneficiat de program au fost implicate in programele de cosiliere ale Asociatiei cat si in campaniile de atragere de fonduri. Impreuna cu cele 200 de familii din Asociatie s-au implicat in 2014 in campania de 2%, atragand fonduri necesare pentru continuarea interventiei terapeutice pentru proprii copiii, cat si pentru generarea bugetului programului Parinte pentru Parinte pentru 2015, prin care alti 32 de copiii proveniti din familii cu venituri foarte mici primesc interventie terapeutica gratuita.


| Bugetul proiectului (in RON)
    380000

| Parteneri
    DGASPC Sector 3

| Website-ul proiectului
    www.helpautism.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->