close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Record Guinnes si Cea mai mare echipa de Alergatori din Romania



| Organizator:
    HOSPICE Casa Sperantei
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    In Romania sunt 4,5 milioane de persoane care au pe cineva drag afectat de o boala incurabila si doar 6% dintre cei care au nevoie de ingrijire de tip hospice au acces conform unui sondaj IMAS comandat de HOSPICE Casa Sperantei in 2007.
Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca in Romania sunt peste 150.000 de persoane care au nevoie de ingrijire specializata de tip hospice (ingrijire paliativa). Nevoia de ingrijire este, asadar, covarsitoare si urgenta.
HOSPICE are nevoie de fonduri pentru a asigura ingrijire si acest eveniment este extrem de important in finantarea serviciilor gratuite oferite de fundatie.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este de a dezvolta si mentine serviciile de sprijin pentru pacientii suferind de boli incurabile si familiile acestora, ingrijiti de Fundatia HOSPICE Casa Sperantei.
Obiectivele sunt:
- cresterea numarului de alergatori in Echipa HOSPICE de la 200 la 400 de alergatori.
- cresterea venitului generat de eveniment de la 16.000 euro in anul 2012 la 50,000 euro
- cresterea vizibilitatii cauzei prin incercarea de doborare a recordului Guinnes la nivel national


Record Guinnes si Cea mai mare echipa de Alergatori din Romania Record Guinnes si Cea mai mare echipa de Alergatori din Romania Record Guinnes si Cea mai mare echipa de Alergatori din Romania

| Aria geografica
    Nationala

| Rezumat
    Maratonul International Bucuresti este o platforma ideala pentru strangere de fonduri prin intermediul alergatorilor participanti la eveniment.
HOSPICE Casa Sperantei a implementat in Romania inca din 2009 un concept din Marea Britanie - fundraising personal. S-a dorit ca folosind acest eveniment platforma sa se stranga fonduri pentru cauza HOSPICE, ingrijirea gratuita a copiilor si adultilor cu boli incurabile din Romania.
Astfel s-a demarat o ampla campanie de recrutare cu sprijinul emisiunii Neatza cu Razvan&Dani de la Antena1 si cu sprijinul lor am reusit sa recrutam cea mai mare echipa de alergatori, 450 de alergatori, sa crestem vizibilitatea cauzei prin echipa de alergatori RoClubMaraton care au cucerit un record mondial Guiness si sa strangem suma de 60,000 de euro pentru cauza HOSPICE.


| Date beneficiari
    Foarte multi apartinatori ai pacientilor ingrijiti la HOSPICE s-au implicat direct devenind voluntari pentru acest eveniment.
Unul dintre pacientii tineri HOSPICE s-a implicat devenind fotograf oficial al Echipei HOSPICE.


| Rezultatele proiectului
    Evenimentul si Campania de Recrutare care l-a precedat au fost foarte eficiente si si-au indeplinit obiectivele depasindu-le.
Parteneriatul media cu matinalul Antena1 a avut un rezultant neasteptat. Prin acest parteneriat nu doar vizibilitatea HOSPICE si a evenimentului a crescut la nivel national ci a generat in mod direct si sponsorizari corporate in jur de 20 de mii de euro.
De asemenea incercarea de a dobora recordul mondial Guinness de catre cei 5 alergatori RoClubMaraton a fost o reusita si astfel Cauza HOSPICE a primit un plus de credibilitate, bunavointa si sustinere.
Cei 60 de mii de euro stransi de catre alergatori au insemnat o depasire a estimarilor initiale cu 20% si o crestere cu 200% fata de anul precedent.
cei 60 de mii de euro se traduc in ingrijire astfel: 830 de internari in unitatea cu paturi HOSPICE, 2347 de vizite la domiciliu pentru pacientii HOSPICE.


| Bugetul proiectului (in RON)
    10000

| Parteneri
    Asociatia Bucharest Running Club, HOSPICE Casa Sperantei, Antena1, RoClub Maraton,

| Website-ul proiectului
    http://www.hospice.ro/alearga_in_echipa_hospice/ http://www.legatidecauza.hospice.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes