close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Galantom.ro - Comunitatea oamenilor de bine



| Organizator:
    Asociatia Envision
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Punctul de plecare al proiectului Galantom a fost platforma de fundraising online Transmaraton (transmaraton.org) pe care am dezvoltat-o ulterior ca instrument de fundraising centralizat. In urma experientei membrilor echipei in organizarea de evenimente sportive caritabile si in implementarea de campanii de fundraising pentru diverse organizatii am identificat urmatoarele nevoi:
-Necesitatea existentei unui instrument centralizat de fundraising peer to peer care sa vina in sprijinul fundraiserilor voluntari si al organizatiilor;
-Oportunitati neexploatate de catre organizatii in ce priveste modalitatile de fundraising online;
-Oportunitati de imbunatatire in ce priveste aria donatiilor individuale, a strategiei de comunicare pe termen lung cu donatorii individuali si de construire a unor baze de date in acest sens.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este cresterea numarului persoanelor fizice care se implica in sustinerea proiectelor sociale cu impact important in comunitate, fie ca fundraiseri voluntari fie ca donatori.

Implicit, urmarim sustinerea dezvoltarii mediului ONG, un generator de schimbare cheie la nivel comunitar.

Obiectivele cantitative pentru anul 2014 au fost sa atragem pe platforma cel putin 500 de fundraiseri voluntari care sa stranga minim 500.000 RON pentru organizatiile beneficiare. Lista organizatiilor aderente este disponibila aici: http://galantom.ro/organizations/.


Galantom.ro - Comunitatea oamenilor de bine Galantom.ro - Comunitatea oamenilor de bine Galantom.ro - Comunitatea oamenilor de bine

| Aria geografica
    Nationala

| Rezumat
    Galantom.ro este o platforma de fundraising peer to peer pentru proiecte sociale, care incurajeaza voluntariatul prin fundraising prin mai multe metode creative: particparea la evenimente sportive, Daruieste ziua ta, Daruieste nunta ta, Daruieste pasiunea ta, 30 Day Smoke Free Challenge si altele. Galantom ofera organizatiilor non-profit un instrument de fundraising, promovare si atragere de fundraiseri voluntari pentru a le sprijinii in efortul lor de a fi sustenabile. Proiectul nostru isi doreste sa creeze o comunitate online a oamenilor de bine care vor să creasca nivelul de implicare sociala a indivizilor prin puterea propriului exemplu.

In ultimii ani s-a inregistrat o crestere a interesului indivizilor de implicare prin fundraising voluntar, in special la evenimentele sportive, dar nu numai. Organizatii din arii diverse de impact social au inceput sa adopte conceptul incluzand fundraisingul peer to peer in planul lor.

In acest context am identificat nevoia implementarii unui instrument centralizat care sa sustina eforturile organizatiilor si ale fundraiserilor voluntari precum si oportunitati neexploatate suficient de organizatii in ce priveste metode creative de fundraising online, donatiile individuale si comunicarea conseventa si transparenta cu donatorii individuali.

Proiectul a fost lansat in luna August 2013, primul eveniment la care a fost testat fiind Maratonul International Bucuresti. Pana in prezent la platforma Galatnom.ro au aderat peste 60 de ONG-uri, am strans aproape 1 milion de RON prin implicarea a 848 de fundraiseri, din 7230 de donatii. Un indicator cheie este donatia medie inregistrata pe platforma care oscileaza in jurul sumei de 100 RON. Rezultatele sunt disponibile in timp real pe site: http://galantom.ro/.


| Date beneficiari
    Prin natura proiectului atat fundraiserii voluntari, cat si organizatiile sunt implicati activ in procesul de fundraising.

Pentru propriul exemplu cel mai puternic factor motivational, ii incurajam pe membrii organizatiilor beneficiare sa fie ei insisi primii fundraiseri pe platiforma pentru proiectele lor. Avem multe astfel de exemple:
- http://unitedway.galantom.ro/oanablindu1.
- http://solmentis.galantom.ro/iuliafeordeanu1
- http://fundatiastarstorage.galantom.ro/teodorapohoata
- http://fundatiasense.galantom.ro/etelkaczondi1

In acest fel reprezentantii organizatiilor invata din propria experienta ce presupune acest demers, care sunt obstacolele de care se pot lovi fundraiserii lor voluntari si le pot transmite acestora experianta acumulata.


| Rezultatele proiectului
    In anul 2014 rezultatele inregistrate pe platforma Galantom au fost:
-726 fundraiseri voluntari
-5174 donatii cu o donatie medie de 123 RON
-639.455 RON stransi
-49 organizatii beneficiare
-78 proiecte sustinute
-64 evenimente


| Bugetul proiectului (in RON)
    17370

| Parteneri
    Galantom.ro este un proiect initiat de o echipa formata din membri ai asocaitiilor Envision si People for Sport.

| Website-ul proiectului
    http://galantom.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes