close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



You are Part of This World, Be Part of Its Future



| Organizator:
    A.R.T. Fusion
| Categorie:
    Impact
| Problema de fond
    Traim intr-o lume interconectata! O lume in care ceea ce facem in fiecare zi, deciziile noastre zilnice si comportamentele noastre au un impact nu numai asupra noastra, dar si asupra altor oameni si asupra mediului inconjurator, din alte tari si continente. Interdependente globale, poluare, schimbare climatica, amprenta de carbon si de apa, stil de viata sustenabil, 3R (Reduce, Reutilizeaza, Recicleaza), consumerism, drepturile lucratorilor, munca infantile, companii neetice, comert echitabil, relativism cultural, sunt cateva tematici care sunt conectate de viata noastra de zi cu zi.. La baza acestei initiative a stat o ingrijorare crescanda fata de felul in care este lumea in care traim in acest moment si incertitudinea viitorului ei. Pentru a realiza schimbari sustenabile avem nevoie de mai multi cetateni globali.

| Scopul proiectului
    Scopul acestui proiect a fost cresterea capacitatii lucratorilor de tineret de a ridica nivelul de responsabilitate globala si sociala in randul oamenilor din Europa si Africa.
Obiective: Formarea lucratorilor de tineret pentru a actiona ca educatori globali in comunitatile lor; Informarea privind: interdependente globale, justitie sociala, schimbare climatica, consumerism si stil de viata sustenabil,Crearea unei atitudini proactive privind aspectelor globale in randul tinerilor; Stimularea participarii si implicarii in procese sociale ca si cetateni globali.


You are Part of This World, Be Part of Its Future You are Part of This World, Be Part of Its Future You are Part of This World, Be Part of Its Future

| Aria geografica
    Romania, Estonia, UK, Ghana, Nigeria, Sierra Leone

| Rezumat
    A.R.T. Fusion a creat acest proiect in contextul actual al nevoii uriase de schimbare pozitiva in lume. La baza acestei initiative a stat o ingrijorare crescanda fata de felul in care este lumea in care traim in acest moment si incertitudinea viitorului ei. Pentru a realiza schimbari sustenabile avem nevoie de mai multi cetateni globali iar ca acest lucru sa se intample, avem nevoie de educatori globali competenti, in special in randul tinerilor si lucratorilor de tineret. Ambitia care a existat la baza acestui proiect a fost sa implicam in mod egal parteneri din diferite colturi ale lumii. Astfel am inclus in proiect 3 parteneri din Europa si 3 parteneri din Africa. Scopul acestui proiect a fost crestere capacitatii lucratorilor de tineret de a creste nivelul de responsabilitate globala si sociala in randul oamenilor din Europa si Africa.

Proiectul a atins urmatoarele obiective: Imputernicirea lucratorilor de tineret pentru a actiona ca educatori globali in organizatiile si comunitatile lor; Cresterea nivelului de cunostinte in randul tinerilor cu privire la tematici precum: interdependente globale (din puct de vedere cultural, economic si politic), justitie sociala si globala, schimbare climatica, consumerism si stil de viata sustenabil, Obiectivele de dezvoltare ale mileniului si Agenda post 2015; Crearea unei atitudini proactive in privinta aspectelor globale in randul tinerilor; Stimularea participarii si implicarii tinerilor in procese sociale ca si cetateni globali. Rezultatele principale ale proiectului au fost: un manual de educatie globala pentru a sustine educatorii globali in munca lor si un film suport.


| Date beneficiari
    Cei 22 de lucratori de tineret au fost direct implicate in toate stagiile proiectului (curs de formare, parte practica, evaluare, diseminare, etc.)

| Rezultatele proiectului
    Rezultatele principale ale proiectului au fost: o retea puternica si competenta de organizatii active in domeniul educatiei globale in Africa si Europa; 22 de educatori globali experimentati; 929 de participant la atelierele de educatie globala, 6120 beneficiari indirecti

Un manual de educatie globala: http://issuu.com/andreea_ loredana/docs/global_education _manual_small)
Un film resursa: https://www.youtube.com/watch? v=NAg_gqOPZyk

O contributie substantiala pentru nevoia critica de cetateni globali in aceasta lume.


| Argument
    Beneficiarii și grupul țintă ai proiectului pot fi împărțiți în două categorii: lucrători de tineret locali, implicați în toate stagiile proiectului; (beneficiari direcți - 22); voluntari extra, implicați în faza practică – 31 de persoane; organizații partenere – beneficiari direcți – 6; Organizații ca parteneri indirecți (care au fost parte din proiect la faza practică) – 16; Tineri care au participat la workshopurile de educație globală pentru a-și dezvolta competențele de cetățeni globali (beneficiari indirecți - 929); Comunități locale (6120 beneficiari indirecți). Numerele sunt bazate pe Documentul de Evaluare Finală realizat la Întâlnirea de Evaluare organizată în Nigeria. Am adăugat la numărul de lucrători de tineret și trainerii implicați, precum și voluntarii. Vizibilitatea proiectului a fost făcută prin minimum 6500 de oameni. Activitățile implementate până la faza de diseminare și exploatare a rezultatelor au făcut ca numărul persoanelor atinse să urce la 9000. (Din cauza spațiului limitat, documentarea pentru cuantificarea vizibilității și diseminare pot fi date la cerere). Proiectul este gândit ca unul „multiplicator”; targetează structuri organizaționale (pe de-o parte) și creșterea capacitării de muncă pe teren; oameni, voluntari, multiplicatori (pe altă parte) și creșterea competențelor de multiplicare în lucrul cu tineretul și metodologia educației globale.

| Bugetul proiectului (in RON)
    495196,00

| Parteneri
    Eesti Erinoorsootöö Ühing noOR (Estonia), Youth With a Global Vision (UK), Hopespring (Ghana), ACDR (Nigeria) and ECIM (Sierra Leone)

| Website-ul proiectului
    http://artfusion.ro/index.php/ro/proiecte/active/8222-you-are-part-of-this-world-be-part-of-its-future-8221/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->