close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



PRIMII PASI LA MUNTE



| Organizator:
    Asociatia Ecologica Floare de Colt
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Activitatile turistice de drumetie montana, alpinism, speologie, cursuri, concursuri, marcari, remarcari, intretinere de poteci, ecologizare de trasee, desfasurate de-a lungul timpului sub conducerea membrilor fondatori AEFC, au scos in evidenţă interesul turistic tot mai mare pentru zona sudică a Munţilor Buceg precum si nevoia de informare si participare a tinerilor la activitati specifice turismului montan specializat. Faptul ca in aceasta zona se afla amplasate si functioneaza in regim permanent Centrele de Vacanta pentru Tineret „Caprioara”, „Cerbul” si „Vanătorul”, unde isi petrec vacantele si timpul liber aproximativ 3000 de tineri/an a constituit un alt motiv pentru asigurarea conditiilor optime de practicare a unui turism montan civilizat.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost stimularea participarii tinerilor din judetul Damboviata la actiuni de educatie non-formala in domeniul turismului montan specializat, cu protejarea mediului inconjurator, in condiţii civilizate si de siguranta. Obiective: 1.Atragerea catre activitati de educatie non-formala in domeniul turismului montan specializat a 24 de tineri; 2.Creşterea nivelului de cunostinte al celor 24 de tineri, in domedomeniul turismului montan specializat, cu cel puţin 50% fata de nivelul iniţial.

PRIMII PASI LA MUNTE PRIMII PASI LA MUNTE PRIMII PASI LA MUNTE

| Aria geografica
    Judetul Dambovita

| Rezumat
    Asociatia Ecologica Floare de Colta fost infiintata pentru a raspunde nevoii permanente resimtită in randul tinerilor pentru petrecerea timpului in natura si pentru protejarea mediului inconjurător. Avand ca scop atragerea tineretului in practicarea activitatilor ecologice, a ecoturismului si a turismului specializat sau de agrement, in conditii de deplina siguranta cu respectarea si protejarea mediului inconjurator, AEFC si-a inceput activitatea in martie 2010, actiunile sale incadrandu-se in patru programe reprezentative: “Natura ne invata primii pasi in viata” – program in care se derulează proiectele desfasurate preponderant in mijlocul naturii, bazandu-se pe metodele educatiei non-formale, “Armonie si culoare” – program defasurat in special in instituiii de invatamant, “Raspund prezent!” - proiecte de implicare si responsabilitate sociala şi programul “Edelweiss” – prezenţa AEFC in stainatate. Proiectul «PRIMII PASI LA MUNTE» s-a inscris firesc, in programul “Natura ne invata primii pasi in viata” si a avut ca punct de plecare nevoia de informare si participare a tinerilor la activitati specifice turismului montan specializat. In acest scop, AEFC a organizat o tabera montana educativa, pentru 24 de tineri cu varsta cuprinsa intre 14-35 ani, iubitori ai naturii.

| Date beneficiari
    Beneficiarii au fost responsabilizati si incurajati sa se implice in organizarea si desfasurarea proiectului prin faptul ca au fost impartiti pe echipe de lucru, au ajutat direct la unele activitati si au transmis mai departe informatii despre acest proiect si despre cele invatate. O parte din beneficiari au devenit voluntari in asociatia Ecoogica Floare de Colt.

| Rezultatele proiectului
    - 26 de participanti;
- 24 de tineri beneficiari directi;
- 6 activitati teoretice si practice;
- ridicarea nivelului de cunostinte al participantilor fata de cel initial cu cel puţin 63%;
- aprecierea calitativa a actiunii de catre participanti „Foarte buna”;
- aprecierea calitativa a acţiunii de catre parteneri –„Foarte bună”;
- Cost unitar / participant – 212,93 lei
- Cost unitar /beneficiar direct raportat la finantarea DTJ 125,67 lei;
- Cost unitar / participant / zi, raportat la finantarea DTJ – 58,00 lei;
- Cheltuieli DTJ / actiune – 3016,00 lei;
Alte rezultate ale acestei acţiuni:
- antrenarea altor cel putin 100 de tineri in activitati de turism montan;
- cresterea nivelului de educatie turistică si ecologică montana al celor 24 de tineri beneficiari directi;
- dezvoltarea spiritului de echipa a celor 24 de tineri beneficiari directi;
- 6 tineri au devenit voluntari ai AEFC;
- 10 saci de gunoi au fost stransi din traseele parcurse;


| Bugetul proiectului (in RON)
    3536,00

| Parteneri
    Asociatia Ecologica Floare de Colt - organizator, Directia pentru Sport si Tineret a Judetului Dambovita - finantator, Primaria orasului Fieni - partener, Universitatea VALAHIA din Tirgoviste - partener, Colegiul National "Nicolae Titulescu" Pucioasa - partener

| Website-ul proiectului
    nu





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes