close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Tabara de creatie "Aripi de inger"



| Organizator:
    Fundatia Impreuna pentru Solidaritate Sociala
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Acest program de tabara a fost gandit de catre Fundatia Impreuna pentru Solidaritate Sociala, cu scopul de a oferi copiilor din medii sociale dezavantajate activitati educative si constructive, in perioada vacantei de vara,
Un alt motiv pentru care s-a initiat acest program a fost identificat in nevoia parintilor de a gasi un loc pentru copii in aceasta perioada din an,unde acestia sa fie in siguranta si sa beneficieze de un program educativ complex, in care sa fie incluse si activitati recreative.
Pretul pentru o zi de tabara pentru copii este modic, iar numarul beneficiarilor a fost in crestere de la an la an.


| Scopul proiectului
    Scopul: Oferirea unei alternative educative si constructive copiilor din medii sociale dezavantajate.
Obiective:
- Incluziunea sociala a copiilor din diverse categorii sociale dezavantajate;
- cunoasterea valorilor si obiectivelor turistice din judetul Neamt
- incurajarea copiilor s dezvolte relatii noi de prietenie
- sa petreaca vacanta intr-un mod constructiv si placut


Tabara de creatie "Aripi de inger" Tabara de creatie "Aripi de inger" Tabara de creatie "Aripi de inger"

| Aria geografica
    Participantii din cadrul Taberei de creatie "Aripi de inger" sunt din judetul Neamt, Republica Moldova, voluntari din SUA, Italia, Spania, Cipru, U.K,

| Rezumat
    Aceasta tabara se adreseaza tuturor persoanelor din comunitate cu venituri modeste, costul unei zile de tabara fiind de 15 lei/2015; 20 lei/2016 si 25 lei/2017.
O saptamana in fiecare an in cadrul taberei este gratuita pentru partcipanti ( in aceasta saptamana inregistrandu-se numarul cel mai mare de beneficiari)
Avand un numar mare de participanti anual acesti copii invata prin programele din cadrul taberei sa socializeze, sa exploreze natura, sa devina mai buni cu semenii si sa socializeze.
In anul 2016 in cadrul Taberei Interculturale "Aripi de inger" tabara ce s-a desfasurat in perioada 17 - 19 august in Republica Moldova numarul participantilor a fost de 136 de copii, cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani.Proiectul si-a propus s le ofere tinerilor romani de peste Prut ocazia sa vorbeasca limba romana si sa-si imbogateasca cunostintele privind istoria, cultura si civilizatia romaneasca.Totodata, au avut posibilitatea sa se cunoasca, sa lege prietenii si sa se recunoasca in calitate de reprezentanti ai aceleasi comunitati de limba, cultura si spiritualitate.
Scoala de vara "Aripi de creatie" este un proiect complex de activitati distractiv-recreative, plimbari in aer liber, jocuri sportive, cursuri de initiere in limba germana si limba engleza, activitati desfasurate la Baza hipica din STrandul Tineretului, pictura, atelier de ceramica, impletituri din nuiele, teatru, poezie, vizite la muzee si hipoterapie.
Ca si numar de beneficiari in cadrul Programului a fost de 325 in anul 2015, 359 in anul 2016, 395 in 2017 si 57 in anul 2018.


| Date beneficiari
    Publicul tinta a fost format din copii cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani.

| Date beneficiari
    Familiile copiiilor participanti in tabara, comunitatea din care face parte copilul

| Activitati
    Principalele activitati din tabara au fost:
- activitati artistico-plastice (participantii au fost invatati sa picteze pe sticla, lemn, piatra, activitati de olarit si tesut )
- activitati sportive (hipoterapie, competitii sportive, initiere in dans popular, piscina)
- dezvoltarea abilitatilor sociale (neavand acces la telefon sau internet copii prezenti in tabara au socializat, cei mai mari ai avut in grija copii mai mici)
- excursii in judetul Neamt (vizitarea unor obiective turistice cu insemnatate in judet)
- activitati educative (teatru, poezie, jocuri de dictie, cursuri de initiere in limba germana si limba engleza)
Activitatile artistico-plastice au fost sprijinite de catre Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare" Neamt.Acestea s-au desfasurat in Strandul Tineretului, dar o parte dintre ele au fost organizate si la Savinesti sub indrumarea profesorilor voluntari.
Activitatile sportive s-au derulat in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Neamt, acestia desemnand persoane specializate, care au coordonat activitatile.
Hipoterapia, a fost sustinuta cu sprijinul Clubului Sportiv Ecvestru "Decebal" din Bacau, prin reprezentantii Radu Mihai Cosmin si Pintilie Cezar.
Pentru excursii in judetul Neamt a fost incheiat contractul de prestari serv.cu SC Troleibuzul SA Neamt.Au fost vizitate atat obiective din orasul Piatra Neamt, Muzeul de istorie, parteneriat incheiat cu Complexul Muzeal Neamt, dar au fost efectuate deplasari si la Tg.Neamt,Bicaz.


| Rezultatele proiectului
    Ca si beneficii ale acestui program as da exemplu copiilor care si-au descoperit talente pe care nu le banuiau, unii dintr ei urmand o scoala de profil.
In parteneriat cu Fundatia “Vorel” din Piatra Neamt am organizat o expozitie unde au fost prezentate lucrarile copiilor participant in tabara, lucrari care au fost appreciate de catre comunitatea nemteana.
In domeniul sportului, au fost organizate competitii, care a atras in mod special baietii, iar prin voluntarul Rares Murariu acesta a reusit sa duca limitele sportive ale micilor participant la alte limite competitionale.


| Bugetul
    99772,18

| Parteneri
    Fundatia Solidaritate si Speranta Iasi– filiala Savinesti Parohia „Sfintii Voievozi” din comuna Savinesti Inspectoratul de Politie Neamt Complexul Muzeal Neamt Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare: Neamt SC Troleibuzul SA Neamt Primaria Budenet, Raionul Storojinet Ucraina A O „Radio Datina”, Republica Moldova Fundatia „Vorel” Piatra Neamt

| Website proiect
    www.solidaritatesociala.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->