close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Climb Again HUB



| Organizator:
    Asociatia Club Sportiv Climb Again
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Până în prezent, în România nu au fost implementate strategii sau programe naționale de educație și integrare socială care să fie adaptate nevoilor copiilor cu deficiențe de vedere. Aceștia frecventează școli speciale și adesea nu dispun de resursele financiare necesare sau de ajutorul unor persoane care să le faciliteze dezvoltarea firească, dincolo de programa școlară.
Tipurile de terapie vizuală la care copiii cu dizabilități au de obicei acces în cadrul școlilor se adresează în principal abilităților lor fizice de bază, fără să fie la fel de relevante în dezvoltarea abilităților lor de viață și de integrare socială.
Noi credem cu tărie că locul copiilor cu dizabilități este împreună cu ceilalți copii, în familie, la școală și în comunitate. De aceea sunt necesare abordări specifice care să le ofere un cadru incluziv de activități.


| Scopul proiectului
    Climb Again HUB s-a dovedit a fi un proiect de succes care a reușit să coalizeze întreaga comunitate a școlilor pentru nevăzători din România. Scopul proiectului este creșterea gradului de autonomie și independență a copiilor cu deficiențe de vedere și expunerea lor la activități în afara curiculei școlare axată pe abilități fizice de bază care să îi ajute să aibă parte de viață socială și integrare în comunitate. Obiective:
● Promovarea sportului de escaladă ca instrument de terapie holistică
● Facilitarea dezvoltării psiho-motrice, emoționale și mentale
● Informarea și educarea publicului


Climb Again HUB Climb Again HUB Climb Again HUB

| Aria geografica
    București, Buzău, Cluj Napoca, Târgu Frumos, Arad, Timișoara, Iași

| Rezumat
    Trăim într-o țară în care a fi nevăzător înseamnă pentru mulți dintre noi pierderea totală a independenței. Această stigmă socială face ca pentru cei peste 95,000 de nevăzători din România viața să însemne trăirea în completă izolare. La Climb Again, tinerii încep, în timp, să își dobândească independența, să iasă din casă singuri folosind bastonul și să se angajeze – modele pe care vrem să le promovăm.

În fiecare an, Climb Again HUB, susținut de Kaufland România, a reușit să ajungă la peste 350 de copii cu deficiențe de vedere din toate cele 7 școli speciale din țară prin terapie prin sport (sesiuni săptămânale) și servicii conexe (atelierele lunare de independență și de dezvoltare personală) dar și evenimente de incluziune (împreună cu școli tipice prin 7 activări locale).

● În 2019, terapia prin escaladă ajungea nu doar la București, ci și la copiii din țară într-o rețea de servicii de cățărat sportiv și dezvoltare personală, prin parteneriate cu specialiști și sălile de cățărat din orașele vizate.
● Proiectul s-a transformat în 2020 într-o rețea de servicii de cățărat și dezvoltare personală pentru copiii nevăzători din toate cele 7 școli speciale din România - Climb Again HUB (350 de copii cu deficiențe de vedere din țară, sesiuni săptămânale de terapie prin escaladă, sesiuni lunare de dezvoltare personală și instructaj baston alb).
● In 2021, HUB II a înseamnă dotarea cu echipament si construcția de panouri de cățărat în toate școlile și dezvoltarea rețelei de instructori și colaboratori locali.
● În 2022 am continuat dezvoltarea Climb Again HUB III prin care am dezvoltat abilitățile sportive și de independență și prin construcția unui panou de cățărare mobil și interactiv, dar și evenimente de incluziune cu școlile tipice.


| Date beneficiari direcţi
    Anual, 350 copii și tineri cu dizabilități vizuale sau asociate, din cadrul școlilor speciale pentru persoane cu deficiențe de vedere din țară. 150 copii și tineri tipici, de la școli de masă din localitățile în care există școli speciale. 15 sportivi ai Lotului Național de Paraclimbing juniori. 20 sportivi ai Lotului Național de Paraclimbing.

| Activitati
    1. Comunicarea pre-proiect
● Comunicarea activităților în comunități, în media, PR, canale social media (și încheierea parteneriatelor cu toate cele 7 școli speciale și cu centrele de escaladă; comunicare constantă pentru promovarea proiectului și informarea tuturor familiilor)
2. Organizare logistică
● Recrutare voluntari pentru suport, interacțiunea cu copii și participarea în activități
● Organizarea transportului copiilor (acolo unde este cazul)
● Producția de echipament și materiale de comunicare
● Instructajul și pregătirea instructorilor și pregătirea de trasee pentru copii
3. Angajarea de personal pentru implementare și organizare, inclusiv sportivi cu deficiențe de vedere din cadrul Lotului Național de Paraclimbing
4. Organizarea activităților
● terapie prin escaladă săptămânal și
● lunar ateliere de dezvoltare personală și instructaj baston alb în toate cele 7 școli speciale
● evenimente de incluziune (împreună cu școli tipice prin 7 activări locale).
● Realizarea de fotografii și film de prezentare pentru fiecare școală în parte
5. Comunicare
● Comunicate de presă pre, în timpul și post eveniment pentru promovarea proiectului și sensibilizarea publicului larg cu privire la situația copiilor nevăzători din România
● Postări în social media
● Invitația către influenceri locali care să înțeleagă și să comunice intervențiile
6. Follow-up cu școlile speciale din țară
7. Raportare


| Rezultatele proiectului
    ● Îmbunătățirea motricității (pe aspectele: coordonare dinamică, echilibru/coordonare statică), o mai bună conștiință de sine și percepție a schemei corporale, o dezvoltare în planul emoțiilor (alfabetizarea emoțiilor, exprimarea emoțiilor, gestionarea emoțiilor și integrarea lor) și a atitudinii pozitive pentru 350 de copii si tineri cu nevoi speciale – rezultat din fișele de observații ale specialiștilor (instructori, terapeuți) și feedback familii
● Dotarea școlilor speciale cu echipament și construcția de panouri de cățărare (inclusiv mobile și interactive cu sistem automat de înclinare și iluminare)
● 350 de copii și tineri predominant cu deficiențe de vedere, dar și dizabilități asociate au beneficiat de cursuri de terapie prin escaladă, dezvoltare personală și instructaj baston alb.
● 150 de beneficiari din rândul persoanelor tipice expuși pentru prima dată la un eveniment de incluziune.
● 7 evenimente de incluziune inedite organizate in orașele școlilor
● peste 500 de familii informate direct cu privire la proiect și impactul activităților.
● Efect neașteptat: crearea Lotului National de Paraclimbing Juniori; 15 copiii cu potențial de creștere și participare la competiții internaționale au un loc adecvat de antrenament
● 5 sportivi ai Lotului Național de Paraclimbing s-au implicat în activitățile proiectului, fiind modele pentru elevii școlilor speciale.
● Aproximativ 50,000 persoane informate prin intermediul presei și online despre proiect, au conștientizat importanța sportului pentru copii cu deficiențe și a incluziunii.


| Bugetul
    2066825 LEI

| Parteneri
    Asociația Club Sportiv Climb Again – sediile București, Iași Liceul Special ”Sfânta Maria” Arad Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” București Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere București Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj Liceul Special „Moldova” Târgu-Frumos Liceul Teoretic Special „Iris” Timișoara

| Despre organizator
    Ne-am înființat în anul 2014, organizația fiind condusă de Claudiu Miu, fost campion balcanic de escaladă. Suntem organizație afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE). Încă din 2014 schimbăm vieți prin 3 direcții strategice:
● Terapie prin escaladă și servicii conexe gratuite: 3.000 copii cu nevoi speciale direct beneficiari
● Awareness: promovarea poveștilor de succes
● Susținem performanța: Lotul Național de Paraclimbing a obținut medalii la concursurile internaționale.


| Website proiect
    https://climbagain.ro/hub/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->