close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Loc de joacă Magic la Spitalul de Copii din Brașov



| Organizator:
    Asociatia MagiCAMP
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    O voluntară a Asociației Magic care era medic rezident pe secția de oncopediatrie ne-a semnalat o serie de nevoi identificate la Spitalul de Copii din Brașov și ne-a spus că această nevoie de a avea un spațiu de joacă/loc unde să respire puțin aer de afară este foarte mare în contextul izolării mari a acestor copii. Ne-a spus că această dorință de a ieși afară apare foarte des din partea copiilor din saloane și tot ea a identificat și spațiul potrivit, ajutându-ne ulterior să realizăm parteneriatul cu reprezentanții spitalului și să introducem și un psiholog pe secție pentru a oferi sprijin material și emoțional.

| Scopul proiectului
    Realizarea unui loc de joacă prietenos și sigur pentru a oferi un spațiu în aer liber pentru copiii cu boli cronice de la Spitalul de Copii din Brașov. Copiii cu cancer petrec adesea perioade lungi de timp în spitale, ceea ce îi izolează și este foarte dificil pentru ei. Oferirea unui loc de joacă în aer liber sigur poate ajuta la îmbunătățirea stării lor mentale și emoționale, la stimularea sistemului imunitar și îi poate ajuta să facă față provocărilor legate de tratamentul cancerului.


Loc de joacă Magic la Spitalul de Copii din Brașov Loc de joacă Magic la Spitalul de Copii din Brașov Loc de joacă Magic la Spitalul de Copii din Brașov

| Aria geografica
    Brasov

| Rezumat
    La Spitalul de Copii din Brașov, unde există și secție de oncopediatrie unde noi avem/identificăm beneficiari, exista o curte interioară în paragină. Pe secția de oncopediatrie singurul lor unde copiii puteau ieși puțin la aer era un balcon de 1 metru pătrat. Am decis să amenajăm un loc de joacă în curtea interioară a spitalului, cu scopul de a oferi un spațiu în care copiii cu boli cronice din spital să se poată juca puțin, respectiv să aibă un spațiu în care să uite de durere și tratamente. Am reușit să finalizăm locul de joacă care deja deservește copiii cu boli cronice (nu doar pe cei cu afecțiuni oncologice) din Spitalul de Copii și este construit astfel încât să reziste pentru foarte mulți ani (30 ani e garanția) și să bucure cât mai mulți copii care trec prin momentele grele ale bolii.

| Date beneficiari direcţi
    450 copii cu boli cronice/an


| Activitati
    - vizita Spitalului de Copii din Brasov
- stabilirea termenilor parteneriatului cu spitalul și sponsorizarea pentru locul de joacă
- identificarea fudnrizorilor și prezentarea ofertelor către spital
- încheierea contractului de sponsorizare
- desfășurarea lucrărilor (constructor & peisagist)
- verificarea și predarea spațiului de joacă


| Rezultatele proiectului
    Loc de joacă realizat în cadrul spitalului care ajută copiii grav bolnavi la:
- activitate fizică - esențială pentru sănătatea și bunăstarea tuturor copiilor și este deosebit de importantă pentru copiii cu cancer. Un loc de joacă în aer liber poate oferi copiilor un mediu sigur și stimulant pentru a se angaja în activitate fizică, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea forței musculare, a coordonării și a sănătății fizice generale.
- Bunăstare mentală și emoțională: Petrecerea unor perioade lungi de timp în spitale poate fi stresantă pentru copii, în special pentru cei cu cancer. Un loc de joacă în aer liber poate oferi o distragere a atenției foarte necesară de la stresul tratamentului medical și poate ajuta la îmbunătățirea bunăstării lor mentale și emoționale.
- Normalitate: Copiii cu cancer trec prin multe tratamente medicale, care le afectează modul de viață obișnuit. Un loc de joacă în aer liber poate oferi un sentiment de normalitate și îi poate ajuta pe copii să simtă că sunt încă capabili să se angreneze în activități tipice din copilărie, în ciuda bolii lor.
- Întărirea sistemului imunitar: expunerea la lumina soarelui și aerul proaspăt poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, ceea ce este important pentru copiii cu cancer care ar putea avea un sistem imunitar slăbit din cauza tratamentelor lor medicale.


| Bugetul
    320000 LEI

| Parteneri
    Tesseract Architecture, The Family Butchers, Aegon, Asociatia Running Media, Club Sportiv 21 Brasov

| Despre organizator
    Asociația Magic (MagiCAMP) este un ONG care oferă sprijin emoțional și material copiilor cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave, precum și familiilor acestora, prin 12 proiecte care asigură servicii și produse pentru aceștia.

| Website proiect
    www.asociatiamagic.ro



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->