close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Institutul Autism Voice



| Organizator:
    Asociatia Autism Voice
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    Contextul inițierii proiectului Institutul Autism Voice, a pornit dupa 14 ani de activitate cu copiii cu autism în centrele Asociației Autism Voice. Timpul a trecut, iar astăzi copiii de ieri sunt tinerii de azi, care nu au acces la programe de sprijin dedicate și instituții de suport pentru persoanele cu autism. Prin acest proiect, dezvoltăm soluții de sprijin pentru copiii și tinerii diagnosticați cu autism în funcție de nevoile lor actuale, programele fiind construite în funcție de nevoile depistate pe parcursul timpului în lucrul cu aceștia. Adoleșcenții cu autism se pot adapta cu dificultate situațiilor noi întâlnite, nu reușesc să își facă prieteni, nu înțeleg glumele etc., iar din păcate, tendințele depresive, tulburările obsesiv compulsive, suicidare și de abandon își fac apariția și sunt în creștere.



| Scopul proiectului
    Cu ajutorul programelor implementate în cadrul proiectului, avem ca și scop principal transformarea copiilor și tinerilor cu autism în adulți funcționali și autonomi ce nu vor avea nevoie de sprijinul familiei pentru a supraviețui în viitor. Obiectivele concrete ale proiectului, urmăresc rutine familiare cu ajutor din ce în ce mai mic, folosirea de abilități potrivite de comunicare în medii sociale variate, planificarea și pregătirea unor feluri simple de mâncare pentru sine sau pentru ceilalți, identificarea și urmărirea regulilor de siguranță în medii sociale exterioare, grija de bunuri,etc

Institutul Autism Voice Institutul Autism Voice Institutul Autism Voice

| Aria geografica
    Bucuresti, Ploiești, Pitești, Ialomița, Călărași s.a

| Rezumat
    Proiectul Institutul Autism Voice reprezintă șansa tinerilor cu autism la recuperare prin programele specializate de terapie. Ideea Institutului Autism Voice a apărut din necesitate, deoarece 1 din 54 de copii suferă de tulburări din spectrul autist, potrivit estimărilor europene raportate la România, însă nu știm câți adolescenți sau adulți sunt, de fapt. Autism Voice și-a propus nu numai să asigure tot necesarul pentru copii și tineri cu autism, prin programe de intervenție internaționale, adaptate României, dar și să pună bazele cercetării și dezvoltării în domeniu.
Lucrând direct cu copiii cu autism, am observat cum aceștia cresc direct sub ochii nostri și devin adulți, iar acest lucru ne-a motivat și mai mult să deschidem Institutul Autism Voice.
Proiectul vine în ajutorul acestora, deoarece am creat un spațiu sigur ce contribuie la îmbunătățirea calității vieții adoleșcenților și tinerilor cu autism prin programele noi deschise, LIFE Autism, ABA Next Step, Social skills training, Psihoterapie copii, Psihoterapie adolescenți. Pregătim adoleșcenții, viitorii adulți, înscriși în programele noastre de recuperare să deprindă abilitățile necesare pentru un trai decent și autonom.
Obiectivul Institutului este de a asigura un mediu în care orice persoană diagnosticată cu o tulburare din acest spectru să fie văzută, auzită, înțeleasă și să primească sprijinul de care are nevoie, nu doar în dezvoltarea abilităților, ci și pentru a se descurca independent. Din ianuarie 2021 am început să punem bazele Institutului Autism Voice, iar în prezent, în programele deschise, avem în recuperare 20 de adulți și 150 de adoleșcenți cu autism.


| Date beneficiari direcţi
    150 de copii și adoleșcenți cu vârsta cuprinsă între 8-18 ani
20 adulți cu vârsta cuprinsă între 19-25 ani


| Activitati
    Ianuarie 2021 – Ianuarie 2022
- Atragerea de sponsorizari de la diferite companii pentru închirierea clădirii institutului
- Realizarea unei campanii de promovare media pentru conștientizarea necesității Institutului Autism Voice.
- Organizarea unui experiment social, care a vrut să arate că tulburările din spectru autist sunt încă o necunoscută în România. Campania a inclus spoturi TV și radio, difuzate la posturi naționale, precum și componente importante de PR, media pitching, influencer relations și digital.

Ianuarie 2022 – Mai 2022
- Inspectarea pieței pentru găsirea locației Institutului
- Realizarea unui deviz cu produse necesare clădirii Institutului

Mai 2022 – Noiembrie 2022
- Închirierea spațiului Institutului
- Modificarea spațiului clădirii Institutului, potrivit activității
- Realizarea de parteneriate cu diverse companii pentru dotarea Institutului cu produse, potrivit devizului
- Implementarea programelor de recuperare pentru adoleșcenții și adulții cu autism: LIFE Autism, ABA Next Step, Social skills training, Psihoterapie copii, Psihoterapie adolescenți
- Realizarea website Institut
- Realizarea evenimentului de deschidere oficială a Institului Autism Voice
- Începerea înscrierilor în programe a beneficiarilor
- Formarea grupurilor de lucru pentru programe și începerea activității
Noiembrie 2022 – Decembrie 2022
- Atragerea de noi sponsorizări pentru susținerea programelor
- Continuarea activităților de terapie și înscrierea constantă a beneficiarilor


| Rezultatele proiectului
    Prin programele proiectului am reușit să includem persoanele cu autism (grupul țintă) într-o comunitate în care au ocazia să își exerseze abilitățile de comunicare și de relaționare cu ceilalți, învățând practic. Activitățile programelor au ca și scop deprinderea abilităților academice funcționale, exersarea autonomiei personale și comunicarea. Aceste noi abilități sunt învățate și exersate într-un mediu sigur ce le permite adaptarea în cotexte sociale variate (adaptarea la mediul școlar, conflictele cu colegii, reacționarea la o gluma, etc.) ce pot fi aplicate acasă, la școală, liceu și în mediul professional de către aceștia.
10 grupuri de integrare socială și școlară au fost realizate pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8-16 ani
În urma programelor de recuperare urmate, persoanele cu autism, au deprins abilități ce au crescut gradul lor de integrare în diverse grupuri de socializare, la școală, liceu și în familie.
Am angajat în centrele Asociației Autism Voice, unul dintre adulții cu autism, care acum lucrează part-time alături de echipă la departamentul administrativ. Este implicat direct în realizarea materialelor de lucru destinate persoanelor cu autism (realizare de printuri, decupare, lipire, ajutor direct la manipularea materialelor ce ajung la centru și distribuirea lor în camerele de terapie).
Au fost oferite 20 de ore de consiliere specifică pentru integrare socială și școlară pentru 50 de părinți/aparținători ai copiilor cu autism înscriși în programele noastre de intervenție.


| Bugetul
    1,525,262 LEI

| Parteneri
    NN, BRD, Willis Towers Watson, Yardi, BNP Paribas Cardif, Arctic, Decathlon, Mobila Dalin, Heinner, Pragmatic Play, Synevo, GLS, Ascensos, Bene, Deutsche Leasing, Asociația Medicover.

| Despre organizator
    Asociația Autism Voice este specializată în recuperarea copiilor, adoleșcenților și adulților cu autism prin programe specializate de recuperare și integrare.
Asociația formează terapeuți specializați în terapie comportamentală ABA și oferă cursuri pentru părinți și profesori pentru conștientizarea acestui diagnostic, autismul și integrarea persoanelor diagnosticate în societate.


| Website proiect
    https://institut.autismvoice.ro/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->