close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



In Dialog cu Noi, In Dialog cu Muntele!



| Organizator:
    Asociatia Ecologica Floare de Colt
| Categorie:
    Incluziune sociala
| Problema de fond
    Activitatile turistice de drumetie montana, alpinism, speologie, cursuri, concursuri, marcari, remarcari, intretinere de poteci, ecologizare de trasee, desfasurate de-a lungul timpului sub conducerea membrilor fondatori AEFC, au scos in evidenţă interesul turistic tot mai mare pentru zona sudică a Munţilor Buceg precum si nevoia de participare a tinerilor damboviteni vulnerabili la saracie si excludere sociala la programe recreative ai de agrement in domeniul turismului montan specializat. Faptul ca in aceasta zona se afla amplasate si functioneaza in regim permanent Centrele de Vacanta pentru Tineret „Caprioara”, „Cerbul” si „Vanătorul”, unde isi petrec vacantele si timpul liber aproximativ 3000 de tineri/an a constituit un alt motiv pentru asigurarea conditiilor optime de practicare a unui turism montan civilizat.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost: stimularea participarii tinerilor vulnerabili la saracie si excludere sociala din judetul Dambovita, la programe recreative si de agrement in domeniul turismului montan specializat.
Obiectivele au fost: 1.Atragerea catre activitati recreative si de agrement in domeniul turismului montan specializat a 100 de tineri cu varsta intre 14 si 25 ani din judetul Dambovita; 2.Cresterea cu minim 30% a nivelului de cunostinte in domeniul turismului montan specializat a unui numar de 100 de tineri damboviteni, considerati vulnerabili la saracie si excludere sociala.


In Dialog cu Noi, In Dialog cu Muntele! In Dialog cu Noi, In Dialog cu Muntele! In Dialog cu Noi, In Dialog cu Muntele!

| Aria geografica
    Judetul Dambovita

| Rezumat
    Asociatia Ecologica Floare de Colt a fost infiintata pentru a raspunde nevoii permanente resimtită in randul tinerilor pentru petrecerea timpului in natura si pentru protejarea mediului inconjurător. Avand ca scop atragerea tineretului in practicarea activitatilor ecologice, a ecoturismului si a turismului specializat sau de agrement, in conditii de deplina siguranta cu respectarea si protejarea mediului inconjurator, AEFC si-a inceput activitatea in martie 2010, actiunile sale incadrandu-se in patru programe reprezentative: “Natura ne invata primii pasi in viata” – program in care se derulează proiectele desfasurate preponderant in mijlocul naturii, bazandu-se pe metodele educatiei non-formale, “Armonie si culoare” – program defasurat in special in instituiii de invatamant, “Raspund prezent!” - proiecte de implicare si responsabilitate sociala şi programul “Edelweiss” – prezenţa AEFC in stainatate. Proiectul «IN DIALOG CU NOI, IN DIALOG CU MUNTELE» s-a inscris firesc, in programul “Natura ne invata primii pasi in viata” si a avut ca punct de plecare nevoia de participare a tinerilor damboviteni vulnerabili la saracie si excludere sociala la programe recreative si de agrement in domeniul turismului montan specializat. In acest scop, AEFC a organizat o tabera montana educativa, pentru 100 de tineri cu varsta cuprinsa intre 14-25 ani, din judetul Dambovita.

| Date beneficiari
    La aceasta actiune au participat 115 persoane, dintre care:
-100 tineri beneficiari directi(tineri care se aflau in una sau mai multe din situatiile: proveniti din mediul rural, din familii monoparentale, din familii de someri, din familii cu cel puţin 3 copii in intretinere);
-15 organizatori (1 coordonator proiect + 1 secretar + 3 monitori de turism + 10 profesori insotitori);
Beneficiarii au fost responsabilizati si incurajati sa se implice in organizarea si desfasurarea proiectului prin faptul ca au fost impartiti pe grupe de lucru, au ajutat direct la unele activitati si au transmis mai departe informatii despre acest proiect si despre cele invatate. O parte din beneficiari au devenit voluntari in asociatia Ecoogica Floare de Colt.


| Rezultatele proiectului
    -100 de tineri damboviteni (care se aflau in una sau mai multe din situatiile: proveniti din mediul rural, din familii monoparentale, din familii de someri, din familii cu cel puţin 3 copii in intretinere) cu varsta intre 14 si 25 de ani, au beneficiat de activitatile proiectului, in perioada 22-24.10.2010;
-115 persoane au participat la activitatile proiectului;
-6 activitati turistice si de agrement au fost organizate in perioada 22-24.10.2010;
-116 lei, a fost costul unitar/participant, raportat la finantarea ANST;
-133,40 lei, a fost costul unitar/tanar beneficiar, raportat la finantarea ANST;
-121,27 lei, a fost costul unitar/beneficiar, raportat la finantarea ANST;
-13.340 lei, au fost cheltuielile totale ale ANST;
-„Foarte bine” a fost aprecierea calitativa a acestei actiuni, de catre participanti si parteneri;
-69,15% a fost rata de cofinanaare a proiectului din partea ANST;
-Prin 4 mijloace a fost realizata promovarea actiunii: Internet; Ziarele locale: Universul Dambovitean/Adevarul de Seara; Televiziunile locale: Columna TV / Dambovita TV; Materiale: Diplome, ecusoane, regulament.


| Bugetul proiectului (in RON)
    13750,00

| Parteneri
    Asociatia Ecologica Floare de Colt - organizator, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret - finantator, Primaria orasului Fieni - partener, Universitatea VALAHIA din Tirgoviste - partener, Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita - partener

| Website-ul proiectului
    nu





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->