close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Inaugurarea Centrului comunitar Buftea: Educația construiește viitorul



| Organizator:
    Asociația Habitat for Humanity România
| Categorie:
    Educație, Învățământ, Cercetare
| Problema de fond
    Punctul de pornire al proiectului a fost riscul mare de abandon școlar identificat în rândul copiilor din cartierele Buciumeni și Flămânzeni. Copiii provin din familii vulnerabile, care reușesc cu greu să le asigure accesul la educație.

Nevoile beneficiarilor au fost identificate de Asociația Hercules, care are o experiență de peste 10 ani în proiecte educaționale cu copii care provin din familii vulnerabile. Ei aveau nevoie de un centru unde să desfășoare împreună cu copiii activități de educație non-formală, astfel că ne-au cerut sprijinul pentru proiectarea și construirea unei astfel de clădiri.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost construirea unui centru educațional pentru 200 de copii care provin din medii defavorizate. Unul dintre obiective a fost realizarea acestui lucru într-un timp relativ scurt (2 ani), exclusiv din donații de la companii și cu implicarea voluntarilor pe șantier.

Un alt obiectiv a fost reducerea ratei abandonului școlar în comunitatea din Buftea.


Inaugurarea Centrului comunitar Buftea: Educația construiește viitorul Inaugurarea Centrului comunitar Buftea: Educația construiește viitorul Inaugurarea Centrului comunitar Buftea: Educația construiește viitorul

| Aria geografica
    Buftea

| Rezumat
    Centrul comunitar Buftea a fost construit de Habitat for Humanity România în doi ani (2018-2020) cu ajutorul voluntarilor și a partenerilor implicați în proiect. Centrul funcționează ca un after-school și deservește două școli din Flămânzeni și Buciumeni, cartiere devaforizate din Buftea, unde din cauza nivelului foarte scăzut de trai, riscul abandonului școlar în rândul copiilor este foarte ridicat.

Centrul comunitar găzduiește în fiecare zi până la 200 de copii care provin din familii vulnerabile din comunitate. În spațiile generoase și echipate corespunzător din noua clădire, copiii vor putea participa la activități extracurriculare, vor primi ajutor la efectuarea temelor și vor beneficia de consiliere psihologică. Activitățile centrului comunitar sunt administrate de către Asociația Hercules.

Centrul este proiectat astfel încât copiii din comunitate să aibă un loc sigur și accesibil unde să meargă înainte sau după școală.

În comunitățile vulnerabile, copiii sunt cei mai afectați de condițiile în care trăiesc. Aceștia au parte de o educație precară, ce amplifică riscul abandonului școlar, iar șansele ca aceștia să se dezvolte emoțional și intelectual sunt din ce în ce mai scăzute.

Obiectivul proiectului a fost dezvoltarea unui spațiu unde 200 de copii vor fi încurajați să-și exploreze pasiunile și capacitățile de învățare și socializare. Pentru că atunci când orizonturile acestor copii se deschid, o țară întreagă progresează.

Rezultatul proiectului a fost finalizarea și inaugurarea centrului în luna septembrie 2020. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul echipelor de voluntari găzduite pe șantier și a companiilor partenere care ne-au oferit sprijin financiar.


| Date beneficiari direcţi
    200 de copii de la scolile din cartierele Flamanzeni si Buciumeni - copii care provin din familii vulnerabile si care se afla in ciclul scolar primar sau gimnazial

| Date beneficiari
    300 de copii, părinți, profesori, învățători care vor participa la activitățile organizate la centru.

| Activitati
    Principalele activități au fost:
- identificarea beneficiarilor
- proiectarea centrului
- obtinerea autorizatiilor de constructie
- campanie de fundraising pentru obtinerea fondurilor necesare la finalizarea centrului
- gazduirea si coordonarea echipelor de voluntari care au ajutat la construirea centrului
- campanie de comunicare pentru inaugurarea centrului
- productie foto video la inaugurarea centrului


| Rezultatele proiectului
    După inaugurarea centrului în luna septembrie, sălile centrului au găzduit un număr de 30 de copii în fiecare zi. Copiii vin pentru a primi ajutor la teme, pentru a împrumuta cărți din biblioteca pusă la dispoziție de Asociația Hercules și pentru a participa la jocuri interactive care le stimulează capacitățile de socializare și cooperare.

Centrul are o suprafață totală de 430 m pătrați, asigurând în timpul pandemiei cele mai înalte standarde sanitare și de siguranță împotriva COVID-19. Astfel că în timpul restricțiilor impuse de autorități, când școala s-a mutat online, copiii au putut beneficia de atelierele organizate la centru și de sprijin la efectuarea temelor atât offline, în sălile centrului, cât și online.


| Bugetul
    194674

| Parteneri
    Asociația Hercules, Penny, Telus, Fondation Saint-Gobain, Raiffeisen Bank, Wienerberger, Coface, ADP, Ariston, DOW, Adobe, Global Village, Avison Young, Microsoft Romania.

| Website proiect
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->