close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



#InMemoriamNati



| Organizator:
    Asociatia La Primul Bebe
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    Proiectul a fost lansat în urma depunerii de către medicii spitalului a unei propuneri prin care ni se solicita ca în următoarea campanie umanitară să strângem suma necesară pentru a putea achiziționa aparatură necesară salvării vieții copiilor ce ajungeau pe secția lor de Terapie Intensivă. În această secție, de exemplu, în 2019, au fost internați 23.692 de copii, dintre care 33% au venit din alte județe. Din totalul copiilor internați, peste 52% au necesitat manevre de terapie intensivă și anestezice. Având o nevoie atât de mare de susținere din partea noastră pentru a strânge fondurile necesare și a cumpăra aparatura care să facă pentru acești copii diferența dintre viață și moarte, am decis să demarăm campania umanitară și să implementăm proiectul. Nevoile au fost identificate în urma discuției cu medicii secției respective.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost acela de a susține Spitalul Sfânta Maria din Iași cu aparatură care să ajute la salvarea vieților cât mai multor copii. Aparatură care va face diferența dintre viață și moarte pentru aceștia, care reduce eroarea umană și dă șansa medicilor să intervină la timp și eficient pentru salvarea lor.
Obiectivele propuse în atingerea scopului au fost următoarele:
Strângerea fondurilor necesare prin organizarea unei campanii umanitare în grupurile închise de facebook LaPrimulBebe;
Dotarea secției de Terapie Intensivă cu echipamentele necesare.


#InMemoriamNati #InMemoriamNati #InMemoriamNati

| Aria geografica
    Iași, Vaslui, Vrancea, Botoșani, Bacău, Neamț, Galați, însă inclusiv Ardealul, Banatul, Muntenia, Oltenia, dar și Bucureștiul trimit aici copii, cazuri grave.

| Rezumat
    La Spitalului de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” din Iași ajung în regim de urgență cele mai grave cazuri din Iași și din celelalte 7 județe ale Moldovei, însă deoarece medicii din acest spital își asumă intervenții în cazuri foarte grave, pe care spitale din alte județe le refuză, ajung aici cazuri din toată țara, nu doar din Moldova. Ardealul, Banatul, Muntenia, Oltenia, dar și Bucureștiul trimit aici copii.
În acest context, medicii spitalului au depus o propunere de proiect pentru achiziționarea de echipamente pentru secția de Terapie Intensivă, care să ajute la salvarea a cât mai multor copii, cazuri grave. Proiectul a început în data de 5 mai 2022, prin lansarea în Comunitatea LaPrimulBebe a unei campanii de strângere de fonduri, care s-a finalizat cu participarea a 16.452 de părinți LaPrimulBebe, care au licitat 11.500 de produse și cu ajutorul cărora am reușit să strângem nu mai puțin de 405.300 euro.
Cu această sumă, am reușit apoi să achiziționăm aparatura cu care ne-am propus să dotăm secția de Terapie Intensivă, respectiv: Sistem Intubatii Dificile - Fibrobronhoscoape, motor ortopedic cu accesorii, aparate de încălzire, mașină de spălat și dezinfectat instrumentar, stații space cu număr diferit de pompe, turnichet, instrumentar chirurgical.
Unul dintre cazurile pentru care a fost folosită cu succes această aparatură este cel al Alexiei, cazul atât de mediatizat al fetiței căreia medicii de la Sfânta Maria au reușit să-i replanteze brațele smulse în urma unui tragic accident. Însă, pe lângă acesta, până la acest moment, 9416 copii au folosit echipamentele medicale donate, 7892 copii au fost anesteziați eficient și minim invaziv cu ajutorul acestora, iar 30 de copii cu arsuri de peste 30% din suprafața corpului au fost deja tratați.


| Date beneficiari direcţi
    Cei peste 20.000 de copii care ajung anual pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Sfânta Maria și medicii care lucrează în această secție și care sunt astfel sprijiniți în salvarea de vieți.


| Activitati
    Proiectul s-a derulat în 2 etape:
1. Campania umanitară, prin care s-au strâns fondurile necesare, organizată în Comunitatea LaPrimulBebe prin implicarea membrilor comunității, majoritatea părinți aflați în primii ani de viață ai copilului.
2. Achiziția dotărilor necesare secției ATI și livrarea acestora către spital.


1. Campania umanitară s-a desfășurat pe sistemul campaniilor umanitare marca LaPrimulBebe, respectiv licitații online, organizate exclusiv în cadrul grupurilor închise de Facebook.Durata licitațiilor online a fost de 6 zile, timp în care mamele au licitat pentru produsele sau serviciile oferite. În a 6 a zi la ora stabilită s-au desemnat câștigătorii care, timp de o săptămână, au efectuat plățile produselor/serviciilor câștigate.

2. Achiziția dotărilor necesare secției ATI și livrarea acestora către spital, respectiv: Sistem Intubatii Dificile - Fibrobronhoscoape, MOTOR ORTOPEDIC CU ACCESORII, INSTRUMENTAR OSTEOSINTEZA, 2 x APARAT DE INCALZIRE + BONUS 10 x PATURICA, MASINA DE SPALAT SI DEZINFECTAT INSTRUMENTAL, STATIE SPACE CU 7 POMPE + STATIE SPACE CU 8 POMPE + INSTALARE SISTEM SOS + STATIE CU 4 POMPE + STATIE CU 6 POMPE + ECHIPAMENT IT, TURNICHET, INSTRUMENTAL CHIRURGICAL, INSTRUMENTE.


| Rezultatele proiectului
    Toată aparatura achiziționată pentru proiect a ajuns la Iași, fiind folosită în cazul a peste 9400 de copii. Una din situațiile în care a fost folosită cu succes este cel al Alexiei, cazul atât de mediatizat al fetiței căreia medicii de la Sfânta Maria au reușit să-i replanteze brațele smulse în urma unui tragic accident.
Spre deosebire de alte proiecte umanitare implementare în trecut, echipamentele achiziționate acum au ajuns pe o secție în care simțim că medicii sunt pur și simplu capabili de a face minuni. Și dacă în alte proiecte, schimbarea putea fi creșterea calității actului medical sau a experienței micilor pacienți sau a mamelor internate în spitale, sau poate reducerea erorilor umane, de această dată schimbarea stă în vieți salvate fie de la moarte, fie de la o viață greu de trăit - cum ar fi exemplul Alexiei, despre care scriam mai sus, care ar fi continuat să trăiască și fără ambele brațe, dar cu un parcurs al vieții mult mai dificil. Faptul că părinții comunității noastre au stat umăr lângă umăr pentru a putea pune în mâinile acestor medici instrumentele și aparatura de care au nevoie pentru a face mici minuni pe acest pământ constituie, în opinia noastră, un impact enorm al acestui proiect..
Datorită acestui proiect, copiii care au ajuns pe secția ATI a Spitalului de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași au fost ajutați să trăiască sau să trăiască vieți mai bune cu ajutorul echipamentelor donate spitalului.


| Bugetul
    2,006,235 LEI

| Parteneri
    Asociația La Primul Bebe și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași

| Despre organizator
    Asociația La Primul Bebe sprijină gravidele și mamele din România, aflate în primii ani de viată ai copilului prin comunități online empatice, cursuri cu informații de la experți, campanii de conștientizare și proiecte umanitare. Cu peste 230.000 membri, activăm în toată țara prin grupuri regionale LaPrimulBebe, dar și în Diaspora. De două ori pe an, părinții comunității noastre își unesc forțele și se implică în campaniile umanitare pe care le organizăm.

| Website proiect
    www.laprimulbebe.ro



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->