close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Da-i viitorului o sansa!



| Organizator:
    Asociatia Aurora Hurezani
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
     Dorinta oamenilor din comunitatea locala Hurezania fost de a promova conceptul de societate civila , de a identifica si forma lideri comunitari, de a promova initiativele tinerilor

| Scopul proiectului
     Scopul:implicarea tinerilor din mediul rural in viata comunitatii careia apartin .
Obiectivele proiectului au fost :
1- Cresterea gradului de informare a tinerilor din comunele Hurezani si Capreni cu privire la orientarea profesionala si oportunitatile educative,sociale cu 10% .
2- Cresterea gradului de participare a tinerilor la viata comunitatii sub toate formele de manifestare a acesteia –economica,civica,politica,culturala


Da-i viitorului o sansa! Da-i viitorului o sansa! Da-i viitorului o sansa!

| Aria geografica
    Hurezani/Gorj

| Rezumat
     Nevoile:dezvoltarea solidaritatii şi promovearea toleranţei între tineri, în special în vederea consolidării coeziunii sociale în Uniunea Europeană,lupta împotriva sărăciei şi marginalizării,creativitate şi antreprenoriat,Provocări globale legate de mediu şi schimbări de clima. Obiectivele proiectului au fost :
1- Cresterea gradului de informare a tinerilor din comunele Hurezani si Capreni cu privire la orientarea profesionala si oportunitatile educative,sociale cu 10% .
2- Cresterea gradului de participare a tinerilor la viata comunitatii sub toate formele de manifestare a acesteia –economica,civica,politica,culturala
Activitati:M1.Sesiuni de informare si documentare asupra orientarii profesionale,M2 - sesiune de informare si documentare – intocmirea si depunerea unui CV , sustinerea unui interviu,M3- sesiune de informare si documentare-intocmirea unui plan de dezvoltare a unei afacari ,M5 sesiune de informare si documentare – exemple practice , discutii libere cu invitati despre diverse meserii , M5- vizite de informare si documentare asupra orientarii profesionale la:
-institutii de invatamant superiorUniversitatea Politehnica din Bucuresti , Societatea Română de Televiziune,M6.Curs si atelier de arta plastica, finalizat cu o expozitie cu vanzare in scop caritabil,cu tema „Viaţa la ţara”, Activitati de constientizare asupra provocarilor globale legate de mediu si schimbarile de clima -plantare de pomi fructiferi, M7.Concurs cu tema: Cel mai bun plan de afacere / Premierea castigatorilor concursului ,M8Vernisajul unei expozitii cu vanzare in scop caritabil cu tema " Viaţa la ţara ",M9. Vizite de documentare asupra unor meserii in comunele Logresti(Statia Meteo si Ocolul Silvic) si Capreni-Centrul de Sanatate , parcuri de extractie titei si gaze,M10.


| Date beneficiari
    Organizarea echipei de proiect si a echipei de implementare
Echipa de proiect a fost alcatuita dintr-un manager/coordonator-Lucia Vladut , manager
financiar-contabilul asociatiei aplicante si indrumator- Mariana Badea ;echipa de implementare - 8 tineri voluntari de la organizatia aplicanta.
Echipa de implementare a fost realizata din sase tineri cu oportunitati reduse din mediul rural (Patru Bogdan Adrian, Bunget Constantin,Clenciu Robert Alin, Gherasie Stefania Elena,Drugan Lorena Marina,Baibarac Alina Andreea) si doi tineri din mediul urban( Vladut Alexandra, Minchici Alexandru) . Cinci dintre ei au fost minori si trei majori (Minchici Alexandru , Patru Bogdan Adrian, Vladut Alexandra) .
Tinerii au fost selectionati de catre un juriu format din coach, coordonator proiect,directorul scolii
Hurezani ,in urma unui proces


| Rezultatele proiectului
    Exploatarea rezultatelor proiectului s-a concretizat in :
- elaborarea si implementarea altor proiecte, atat in cadrul programului TIA, cat si al altor linii de finantare -tinerii au identificat alte idei de proiecte pe care sa le implementeza pe viitor .
-crearea oportunităților de formare privind lucrătorii de tineret și liderii organizațiilor de tineret.
Rezultatele proiectului au fost transmise şi altor potenţiali beneficiari în cadrul unor întâlniri, dezbateri ca exemple de bune practici. Totodată, ele pot să satisfacă nevoile prezente ale comunităţii – nevoia de repere, nevoia unui învăţământ bazat pe dezvoltare de competenţe, nevoia de proiecte şi acţiuni care să susţină tinerii înalt abilitaţi. În felul acesta intreagă comunitate va beneficia de oportunităţile oferite prin programul TIA.


| Bugetul proiectului (in RON)
    21,285

| Parteneri
    Scoala Generala Hurezani,Primaria Hurezani, Asociatia de tineret VIITORUL Capreni

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes