close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



4/4 Pentru Prieteni



| Organizator:
    American Councils for International Education Romania
| Categorie:
    Proiecte realizate cu implicarea Voluntarilor
| Problema de fond
    În fiecare an, în aprilie, Statele Unite ale Americii sărbătoresc luna voluntariatului. În schimb, România nu are o lună oficială a voluntariatului și doar 17% dintre tineri sunt implicați în activități de voluntariat, comparativ cu o medie de 25% în UE. Mai mult, România este încă tânără în construirea comunităților și a lucrului în comunitate. Cetățenii nu reușesc să înțeleagă puterea conexiunilor și a comunităților.

Scopul celei de-a patra ediții a acestui program este de a continua promovarea voluntariatului și a valorilor sale în întreaga Românie, atât în comunitățile urbane cât și în cele rurale, pentru cetățenii de toate vârstele, comemorand personalitatea lui Martin Luther King, Jr. După succesul primelor trei ediții, proiectul 4/4ForFriends/ (4/4PentruPrieteni) își propune să devină un eveniment pe termen lung în România, creând contextul perfect pentru ca oamenii să facă voluntariat, indiferent de contextul socio-cultural sau geografic. Dupa succesul editiilor anterioare programul a devenit o tradiție, iar diversi coordonatori locali ne întreabă cum pot continua să organizeze evenimente dedicate voluntariatului pentru organizatiile lor, pe tot parcursul anului.


4/4 Pentru Prieteni 4/4 Pentru Prieteni 4/4 Pentru Prieteni

| Aria geografica
    toate județele României

| Rezumat
    "Întrebarea cea mai urgentă și insistentă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”

Plecând de la cuvintele lui Martin Luther King Jr., proiectul 4/4 pentru Prieteni își propune să îmbunătățească imaginea voluntariatului în România, conturând premiza pentru promovarea serviciului în folosul comunităților locale.

La a 4-a ediție 4/4 pentru Prieteni, peste 20.000 de voluntari au participat în aproape 800 de activități de pe întreg teritoriul României (toate județele), în decurs de 10 zile. De la evenimente academice mai mici sau mai mari, până la acțiuni umanitare, donații sau activități de ecologizare, proiectul 4/4 a adus voluntariatul în atenția cetățenilor români.

Printre rezultatele obținute se numără promovarea voluntariatului în toate categoriile de vârstă țintite, dar și inițierea de activități de voluntariat în comunitățile locale. Prin aceste acțiuni, voluntarii enumeră dezvoltarea abilitaților de lucru în echipă dar și comunicare ca principalele aptitudini obținute.

Cu ajutorul a peste 800 de organizații partenere, cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA în România, programul 4/4 pentru Prieteni continua să promoveze valorile voluntariatului în România, valori ce conturează spiritul democratic al comunităților.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii direcți:

- minim 20.000 de cetățeni români de toate vârstele, din zone urbane și rurale, din toate judetele tarii, au facut voluntariat în săptămâna 4 aprilie 2022.


| Activitati
    Proiectul a beneficiat de o finanțare din partea Ambasadei SUA în România, sub formă de grant. Coordonatorul proiectului a înscris proiectul în cadrul grantului.

Am realizat comunicatul de presă împreună cu formularul de înscriere.

Pentru facilitarea înscrierilor în programul 44 pentru Prieteni am creat o platformă web, prin care coordonatorii locali completează informații legate de locul de desfășurare, tipul de activitate, activitatea desfășurată, perioada. După înscriere, ACRO a încheiat parteneriate de colaborare cu secții de poliție, școli, licee, grădinițe, autorități locale, cluburi sportive, centre pentru seniori,etc. Beneficiarii utilizează aceste parteneriate și pentru dezvoltarea profesională în domeniile în care se pot valorifica orele de serviciu în folosul comunității. Toți coordonatorii au primit o fișă cu responsabilități și au trimis poze de la evenimente.

Pentru a premia coordonatorii locali, echipa de proiect a pregătit și distribuit o serie de materiale promoționale. ACRO a realizat sesiuni online cu experți din SUA și România și a transmis diplome de participare. Echipa s-a alăturat unor inițiative din București și a organizat evenimente de voluntariat. Promovarea 4/4 la nivel național a fost făcută prin folosirea platformelor de social media (Facebook, Instagram), am creat postări temporare (story) și postări clasice. Prima postare de la lansare a avut un reach de 19,520 de oameni. ACRO a contactat baza de date media și de alumni ai programelor.


| Rezultatele proiectului
    Printre beneficiile aduse grupului țintă se numără impulsionarea participanților de a deveni cetățeni activi în comunitatea lor, de a se implica mai mult în activități de voluntariat sau chiar de a începe proiecte de voluntariat.

Mulți coordonatori locali care au participat în edițiile anterioare ale programului s-au alăturat și anul acesta, alături de școli noi, ONG-uri și grupuri de inițiativă locală care au participat pentru prima dată și au desfășurat activități în cadrul 4/4 pentru Prieteni.

Majoritatea au afirmat că vor reveni cu siguranță și anul viitor.

American Councils a încurajat și promovat activitățile de voluntariat în toate zonele țării, în mai multe domenii și arii de interes. Astfel, au fost desfășurate diverse activități, cum ar fi voluntariatul ecologic prin curățarea parcurilor, străzilor, curților școlilor, colectarea deșeurilor din râuri și din orașe sau sate, plantarea de copaci și flori, donarea de sânge, activități de voluntariat în centre pentru persoane în vârstă, persoane cu dizabilități, campanii de informare, ajutor pentru persoanele nevoiașe, donații de cărți pentru copiii din medii defavorizate, ajutor și donații pentru refugiați din Ucraina, donații pentru centre de animale, ateliere de Paște, târguri cu obiecte realizate de copii și multe altele. Voluntarii au beneficiat astfel de opotunitati pentru dezvoltarea creativității, leadership-ul și abilitățile de comunicare interculturală sau lucrul în echipă.


| Bugetul
    94209,17 LEI

| Parteneri
    Peste 800 de organizații partenere. Finanțatorul proiectului a fost Ambasada Statelor Unite ale Americii în România. Universitatea Româno-Americană a fost principalul partener educațional al proiectului.

| Despre organizator
    Cu o prezență în Statele Unite și Europa de Est de patru decenii, American Councils a administrat sute de programe sponsorizate de Ambasadele Statelor Unite, Departamentul de Afaceri Educaționale și Culturale, fundații private și guverne locale pentru participanți din peste 60 de țări din întreaga lume. Aceste proiecte au inclus programe educaționale pentru tineret în țări diverse precum India, Tadjikistan, Moldova, acoperind o gamă largă de teme, inclusiv leadership, implicare civică, etc.

| Website proiect
    https://americancouncils.ro/44pentruprieteni/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->